May 27, 2012

Now, Dare to Dream Big


Agak-agak apakah yang paling Istimewa tentang Burger Kaw Kaw Wangsa Maju ini? Adakah rasanya yang sedap? Caranya dimasak? Umm, pandangan peribadi saya, part yang paling Istimewa "Dare to Dream Big" Burger Kaw Kaw ini adalah kelainan dan keunikan yang dicipta yang sukar dicari dan juga promosi yang berkesan  i.e. Keluar di JJCM TV3, Suratkhabar, Media massa, blog dan pelbagai lagi.. In term of rasa, tak semua merasakan rasanya sangat sedap, i.e. pandangan dari Blogger ini --> Burger Kaw Kaw Wangsa Maju

Samalah juga dengan berblogging. Entri yang bagus tidak semestinya menjanjikan pembaca yang ramai dan diminati. Plus, lain pembaca, lain citarasanya. Keunikan yang sukar dicari inilah yang menjadikan sesuatu blog itu digemari dan selalu dikunjungi...Contoh keunikan pada blog popular yang eyriqazz nampak : 

 ZackZukhairi --> Wajah yang kacak ditambah pula dengan entri yang santai dan menghiburkan. For me, dia ni macam P. Ramlee versi Blogger. Baca entri nya berkali-kali pun still menyentuh jiwa.

Fatin Liyana/Hanis Zalikha/Yuyu Zulaikha --> Wajah yang sangat cantik ditambah dengan "Beauty with the Brain" membuatkan pembaca suka menerjah/stalk blog mereka . Yes,including u Cimon... Hik3...

Denaihati --> Hidupkan untuk memberi dan Contest hadiah yang lumayan.  Plus, cara mempromosikan blog yang agak unik antaranya Insentif backlinks, Contest, Rewards Points dan pelbagai lagi.  Entri yang pelbagai yang sesuai untuk pelbagai golongan umur. 

Ben Ashaari --> Rajin berkongsi backlinks mempromosikan blog-blog baru dan lama. Ditambah dengan wajah yang kacak dan juga rajin updatekan blog. Entri yang santai dan bersahaja yang mudah diterima dan tidak memberatkan minda. Yup, Followers memang penting kiranya andai mahu jana pendapatan dengan serius dengan blogging dan mencapai hits yang lebih tinggi /dipandang lebih serius oleh Potential Advertiser. Income Ben Ashaari? Umm, rasanya lebih tinggi dari Income blogging eyriqazz....


Now, Dare to dream big... Carilah kelebihan blog anda yang boleh diserlahkan. Setiap orang ada kelebihan dan kekurangan tersendiri. Keunikan inilah yang akan membezakan anda dengan beratus ribu bloggers lain di Malaysia ini... Nothing Impossible. Tanpa wajah yang kacak/jelita, tak semestinya tidak boleh berjaya.....

29 comments:

  1. besarnya burger dia.tak larat je nak habiskan

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak larat,saya boleh tolong habiskan..hik3

      Delete
  2. eyriqazz ni kacak. hensem. banyak duit. itulah papa alisya dan azim

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehem2,...ok2..nanti eden belanja makan ya...

      Delete
  3. EYRIQAZZ - The only blogger yang qoute pantunnya terpampang di restoran...sampaikan FA AIRASIA siap tegur tu.... ekekekeke

    ReplyDelete
  4. blogging memerlukan passion dan masa..i do have passion tapi agak kekurangan masa..all the best to eyriqazz!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. takper...kejayaan MZ dalam memenangi offline contest lebih membanggakan...dah berpuluh2 ribu menang....

      ehh, ker ratus ribu?

      Delete
    2. betul tu.. rezeki contest mama zharfan

      Delete
  5. hahaha... tahap merendah diri yang terlampau..hahaha.. mana ada manusia dilahirkan kacak, cantik, dan sempurna. semua diciptakan sama. tiada yang lebih tiada yang kurang. lebih baik kacak dan cantik di dalam hati berbanding paras rupa. kerana paras rupa akan dimamah usia tapi tidak pada hati. kecantikan hati tidak pernah akan dimamah usia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. bijak...bijak....

      sedangkan ratu cantik dunia pun boleh dimamah usia,apatah lagi kita...

      Delete
  6. saya setuju sangat sangat, terbaikkk.!

    ReplyDelete
  7. Thanks for linking me eyriqazz :) you're one of the great bloggers.. Keep it up!

    ReplyDelete
    Replies
    1. anyway, love the way ur wrote about food entry....look profesional...

      Delete
  8. eyriqazz pun ada gaya-gaya cam blogger yg tsenarai kt atas uh.kacak, bgaya, femes gituuuuuu.take note : besarnya burger dieeeeeeeeeeee?

    LATEST ENTRY : Chemistry! Thanks for being nice !

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehem2...ni nak bodek belanja makan juga ke? hihihi

      Delete
  9. hahaaha....eden kenal sama eyriqazz...:)

    ben ashaari...belum pula terjumpa...

    ReplyDelete
  10. serius tak paham kenape blog eyriqaz ni femes

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak perlu nak fahami....blog ni suam2 kukuje...hik2

      Delete
  11. Saya kenal eyriqazz!:)
    Betul lah macam tajuk entry,now dare to dream big. Selagi tak dream big, kita macam tade something untuk dituju, end up, macam tak tahu nak mula dari mana dan apa yang nak dibuat:)

    ReplyDelete
  12. bgs jgk klu ada nama2 besar dlm dunia blogger nie nak memberi komen terhadap blogger yg lain.sbb dr komen tersebut dpt membaiki apa yg boleh di baiki lg..blh komen blog ena tak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya memang once in a while berikan peluang pembaca utk diterjah/ditegur....

      Delete
  13. Kalau makan burger ini saya akan makan isinya dahulu dan rotinya kemudian. Sebelum itu tuang kuah sos kasi banjir dahulu. :-)

    ReplyDelete
  14. Kenapa aku tak kenal sapa eyriqazz ni ye... He3..

    ReplyDelete
  15. semoga blog eyriqazz terus maju ke hadapan.... amin :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails