May 27, 2012

Kadar Parking di Sogo

SOGO, salah satu tempat shopping popular di Kuala Lumpur.Sales boleh dikatakan sepanjang tahun, almost hari-hari ada Sales. Menjadi salah satu tempat pilihan untuk Isteri shopping juga. Kadar Parking di SOGO pun boleh tahan mahalnya especially kalau datang sekadar windows shopping dan tiada Member Card. Kadar yang dikenakan :



1 Jam Pertama - RM3
Jam berikutnya - RM2 .Terlebih seminit pun dikira satu jam berikut tau...

Rebat kalau ada SOGO Card dan shopping sekali at least RM100

To cut the story short, semalam shopping di SOGO dan berada di sana lebih kurang 5 jam. Shopping more than RM500+ total termasuk yang dishopping oleh Mak Mertua. Dapat free parking 3 jam, dan still kena bayar RM5 untuk parking. Fuhh, lumayan juga bisness parking kereta ni kan? 

P/s : Kenapa harga parking di SOGO Mahal ya? 

20 comments:

  1. sangat mahal merbanding tmpt lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sogo dan KLCC antara parking paling mahal untuk shopping

      Delete
  2. Lama tidak ke Sogo kerana sekarang ini sudah banyak pasar raya besar di lembah Klang. Seperti biasa Sogo tetap menjadi sebutan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biasalah....dah well establish dan mudah pergi dengan public transport...

      Delete
  3. pergi ngn lrt la..xkene parking,..hehe~

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi jenuh pula bawak barang, bayi lagi, dan bersardin lagi dalam lrt....

      Delete
  4. Saya tak pernah parking kat Sogo tu . Baik parking dekat tempat parking yg dekat2 sogo . Paling mahal pun tak sampai RM10 sejam . :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu selalu juga buat camtu..tapi skang ada baby kecil payah laa skit....

      Delete
  5. mesti laaa mahal bro.. nak bayar macam2 lagi.. hehehee

    ReplyDelete
  6. mahal, kalau boleh charge sikit2 aja...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuhla...mungkin dia taknak orang duduk sana lama2 kot bro..

      Delete
  7. memang mahal bro.. bukan sogo je.. semua kawsan sekitarnya parking cekik darah.. sebab itu kalau aku gi sana.. aku dah set berapa jam je boleh shopping.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau boleh set kan jam bro? hik3...

      Delete
  8. uish...pergi hari sabtu ke???asal lak tak jumpa ek.hmmm...

    ReplyDelete
  9. Dah lama......x ke Sogo...since dah ade anak pinak ni, malas nak ke situ. Naik lrt? Huih. Ampun maaf la di pinta. Sukar nk bw ank, brg, stroller (since ade 3rd bby ni)..takpa la..pi tpt lain je la. Kalau teringin sgt, pegi naik kereta set bbrapa jam sahaje sudah. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah..especially bila dah ada anak dua ni...yerla, pi sogo bukan just nak shopping.nak makan di situ juga..so at least memang 3-4 jam diperlukan...... bila parking mahal2 ni, mood pun agak lari laa juga...

      Delete

Related Posts with Thumbnails