June 25, 2012

Harga Kek Birthday Buat Alisya

Mahalke Kek Birthday? Umm , susah nak cakap. Bergantung kepada jenis kek yang dibeli kan? Berkongsi pengalaman, harga kek birthday yang dibeli untuk Alisya sempena majlis birthday nya yang ke-3 semalam :



Kek Sponge  Gambar Dora, 1kg , RM53
 Beli di Pistachios Bakery, Setiawangsa

Feedback : Boleh tahan sedapnya.... Kek yang paling last habis..


Kek Aiskrim Baskin Robbins, berbentuk Love
Harga : RM130

Feedback : Serius sangat sedap. Beralih arus dari Kek Secret Recipe ke Kek Baskin Robbins tahun ini kerana ingin mencuba suatu kelainan plus ada pengalaman kurang manis di Secret Recipe sebelum ini. Setbacknya, harga agak mahal juga. Tokey Plat WWW pun siap tanya, kek berharga RM130?


Kek Pavlova
Harga rasanya around RM80-120 kalau tak silap, 1kg

Feedback : First time cuba. Serius sangat sedap walaupun agak manis. Buah-buahannya menambahkan seri dan kesedapan. Rasa tak puas je makan. Memang hott, sekejap je dah habis. Tuan rumah pun tak sempat menambah. Hik3..... Kena order lagi lepas ni rasanya..Barula ble makan sepuas hati...Hik3...

P.s : Tepuk dada, tanya selera...Bagi Eyriqazz, kalau mampu dan kena dengan budget plus event setahun sekali, apa salahnya kan? Anak seronok, ibu bapa pun seronok....

34 comments:

  1. eyriqazz best ler setahun sekali...anak saya 6 orang 6 kali setahun...tak campur ngan mak paknya sekali,tak campur lagi ngan anniversary lagi...wah..besar belanja nak kuar tu...he he he...tapi mujur saya pandai buat kek,bolehlah jimat belanja sikit...biarlah tak secantik di kedai,tapi tetap sedap jugak...he he he tapi sekali sekala beli juga,nak merasa kek sedap di kedai..

    ReplyDelete
  2. kalau pavlova tue better buat sendiri lagi berbaloi dan pas hati

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa membataskan untuk buat sendiri especially bila both bekerja dan ada bayi kecil

      Delete
  3. saya biasanya beli kek dari cottage kek bakeri sedap jugak rasanya..

    ReplyDelete
  4. banyak nye strawberri...nampak sedapppp

    ReplyDelete
  5. byknya kek dia.. sori tak dpt attend, balik kg lor.. rugi xdpt rasa kek yg sodap2 ni.. huhu

    ReplyDelete
  6. baskin robins punya kek memang sangat sedap.. ;)

    Pavlova tu nampak sungguh mengiurkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nyam2....next year saya ajak nurul....bawa bf jangan bawak AE ya...

      Delete
  7. MQ lagi suke kek BR... Mahal sikit takpe janji sedap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. YUP...lebih puas hati jika dibandingkan dengan kek Secret recipe..Anytime boleh beli kan?

      Delete
  8. wah, hari jadi ke 3,3 kek ye.tahun depan 4 lah ye.huhu

    ReplyDelete
  9. semua kek buat aku terliur tengahari ni.. huhu

    ReplyDelete
  10. Setahun sekali tak per,tapi kalau anak dah 3 or 5 sakit gak tu he3..

    ReplyDelete
  11. Kek Aikrim dan Pavlova sangat menggoda jiwa raga :)

    ReplyDelete
  12. Papa banyak earning Nuff tak apa sesekali belanja kek mahal.. :-)

    ReplyDelete
  13. rasanya pavlova tu paling sedap!!jannah tiap bulan asyik mengorder pavlova jer. craving katanya! banyak betol cacing dlm perot yg craving. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..cacing pula yang disalahkan

      Delete
  14. sekali sekala kalau mampu apa salah nyer kan bro...:)

    tapi pavlova tuh serius tergoda dibuek nyer...

    ReplyDelete
  15. semua kek tu sedap2 huhu..

    kak sha belikan kek choklat strawbery utk besday damia 1 thn last year..thn ni x tau nak pilih apa..heheeee

    ReplyDelete
  16. semua kek sedap2..huhu

    kak sha belikan kak choklat strawberi utk besday damia 1 thn masa tahun lps.. thn ni punya besdey hmmm... x plan lagi

    ReplyDelete
  17. yang penting anak puas..kenangan sampai bila2..anak gembira,parents pun tumpang happy kan?

    ReplyDelete
  18. Pavlova tue mmg awesome...:-)

    ReplyDelete
  19. Betul-betul, setahun sekali, dan ikut kemampuan... Kalau kurang mampu, buat kecil-kecil sudah, setakat mihun goreng setalam.. dah mencukupi. Raikan anak-anak supaya mereka rasa disayangi / dihargai.

    ReplyDelete
  20. Beruntung para tetamu dapat merasa semua kek2 yang sedap ni... Tak rugi berhabis-habisan untuk keluarga sendiri. Besar pahalanya.. :)

    ReplyDelete
  21. amboi sampai 3 kek bro? Paturla Bapak Alisya yang perut makin besar hikhikhik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. cish,cish..cishh...

      confirm tahun depan tak jemput...hahahaha

      Delete
  22. Untungnye Alisha...pas ni adik dia plak..hehe :)

    ReplyDelete
  23. Entry untuk alisya. Terima kasih eyriqazz sekeluarga krn sudi menerima pavlova tajaan sy.

    http://www.eyriqazz.com/2012/05/feedback-dari-bloggers-yang-diteguri.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks fazlinil..nanti saya e-mailkan ke fazlinil..ada something nak tanya lupa nak emailkan lagi

      Delete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi