July 31, 2012

Contest Reka Dialog

Alhamdulillah, rezeki bulan ramadhan. Just cash out my 2nd earning with Nuffnang bulan ini. Rezeki ini, elokla dikongsi-kongsi, kan?. So, Small Contest, reka dialog dari gambar ini :


Gadis Cantik sebelah kiri : Cik Nurul 
Gadis Cantik sebelah kanan : Mia Sara Cinta

1 day Contest sehingga 11.59 malam ini . Just reka dialog yang paling kreatif/kelakar dari kedua-dua watak ini. Bolehla tinggalkan dialog itu di komen entri ini :

Hadiah : First Prize - RM20, 2nd - 3rd Prize - RM10

Bolehla menangi Hadiah di SINI juga...

UPDATED - First Prize -  Kid
                2nd -3rd Prize - Fazrol dan Sop

Tahniah, e-mailkan ke iman1237@hotmail.com pilihan hadiah anda...

32 comments:

  1. wah.. nurul jadi model tu..hehe

    ReplyDelete
  2. Mencuba basib untuk join.. Kot2 dapat duita raya.. He he..

    http://www.fazrol.com/2012/07/contest-reka-dialog-eyriqazz.html

    ReplyDelete
  3. Mia Sara Cinta: Cik Nurul, ada sales sampai 80% kat KLCC ni. Meh i bagi link info sales tu kat u. On whatsapp kan?

    Cik Nurul: Wah, 80%? Menarik ni. Ok..ok. I on whatsapp jap.

    ReplyDelete
  4. Cik Nurul : Weyh, u ada amik gambar i dekat patung pokcik janggut tadi tak?

    Mia Sara Cinta : Hah? yang mana? Tu bukan patung kfc ker? haha..meh i Bluetooth kat u...amek ni, cepat..kang tak sempat i nak berbuka ni...


    p/s: seorang boleh join berapa kali bro? hehe

    ReplyDelete
  5. Cik Nurul : eleh, setakat minum air kosong pun nak update kat fb. Macam laa kau sorang ajer ada handphone canggih.
    Mia Sara Cinta : bila masa lak aku update cakap minum air kosong, ni aku tulis mat tiger ni nak ngorat kita :p terus report kat fb isteri dia.hehehehe

    ReplyDelete
  6. Cik Nurul: Yes, aku dah agak dah satu hari nanti eyriqazz akan cerita berapa berat badan dia dekat blog

    Mia Sara Cinta: Tu la, 90 kilo tu.

    ReplyDelete
  7. Nurul : Mia..mia..aku takut nie?

    Mia : Pasaipa lak nurul? ang makan sebelum azan ka?

    Nurul : Bukan la. Akak belakang tue dah jeling-jeling kat aku. Sebab depan aku ada 3 gelas ayaq kosong kot.

    Mia : Deyy jangan perasan la. Dia bukan jeling kat ang tapi tue ha tergoda tengok misai abang eyri yang macam tanglung tue haha...

    ReplyDelete
  8. Nurul: Sudah-sudah la tu belek handset..jom standby baca doa nak bukak posa dah ni

    Mia Sara Cinta: Ala sat la, nak update status kat FB ni kita bukak posa kat mana..

    ReplyDelete
  9. Mia Sara Cinta : Cepat! Eyriqazz update entry. Cepat lah tengok Nurul!
    Cik Nurul : Mana-mana? Alamak, dia update entry gambar kita lah!
    Mia Sara Cinta : Ni kira lebih power dari live blogging. Tengah kita tengok sini pun dah kuar entry..
    Cik Nurul : Terbaekkk!

    Eyriqazz: Hallo-hallo awak. Saya baru ambil gambar lah! Eh dah keluar entry jadi peraduan pulak [konfius]

    ReplyDelete
  10. Ya Allah.. malunyer... Tmbam plak tu nurul dalam gambar ni.. hehehe

    Nurul nak join.. boleh jugak kan.. hehehe

    terima kasih Abg Eyriqazz... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana boleh nurul join..nanti tak aci

      Delete
    2. oklah dah ibu ckp x boleh join.. Nurul menurut perintah.. hehehe :)

      Delete
  11. Mia Sara Cinta : weiiii cepat tenguk ni Nurul
    ada gossip panas pasal di blog pasal blogger otai Eyriqazz bercinta dengan kamulah. Panas menggelegak ni sampai muka kamu ada di merata-merata blog tau.

    Cik Nurul : Biar betik!!! wah tak boleh jadi ni..nak samanlah semua blogger ni 10 juta sebab buat cerita palsu camni...

    ReplyDelete
  12. nk try gak la.hehehe

    Nurul: babe,malu la nk pndang camera.(sambil tersenyum malu)
    Mia sara cinta :takpa babe, buat bodo n pretend tgk hp je mcm aku ni ha..

    ReplyDelete
  13. hahahahaha lawak lah korang nie ..

    ReplyDelete
  14. wahhhh creative betul bro eyriqazz ni yer :D

    ReplyDelete
  15. itu dia sakat saya tu.. Saje nak mintak sy balas mihahahaha

    ReplyDelete
  16. Sementara tunggu waktu berbuka update twitter......

    Mia Sara Cinta : #Berbuka Puasa ditaja oleh Abg Eyriqazz...
    Nurul : @Mia sara Cinta ....Kolo Setakat ayaq kosong tak belanja pon tak pe...

    ReplyDelete
  17. cik nurul : letak jauh sikit la hp tu. da nak buka puasa ni.ko tenung lama lama nak buat apa?
    mia sara cinta : oh eyriqazz kata kalau tenung hp lama-lama boleh buat permintaan azan maghrib awal sikit :P

    ReplyDelete
  18. Nurul : Macam tak caya pulak bila dapat tahu berat ABANG EYRIQAZZ tu 90kg ... padahal champion merentas desa tu ?

    Mia Sara Cinta : Biasalah tu kes kenyang makan KETUK KETUK RAMADHAN la....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini memang terbaek. ambik ko eyriqazz, bagi mamat ni menang

      Delete
  19. cik nurul : bila nak berbuka ni? lambat betul masa . ke hp jam aku rosak ?mia cub kau Check hp jam kau.

    mia sara cinta: hp je mahal, tp jam rosak. ape lah kau ni . tgk aku, hp mahal,ada wifi kira semua ada lah . tp satu je takde . hp aku kalau nak tgk jam kena topup rm2o ...

    cik nurul: kalau camtu mintak bro eyriqazz lah topop.. :p

    ReplyDelete
  20. Cik Mia Sara : ehem ehem..hang tak perasan ka handset baru aku nih..baru beli ni nak pakai raya..mau jeles member2 nih..telan air liur le..

    Cik Nurul : laaa, aku pun ada,baru beli..saja tak bagitau hang..ingat hang ja ada duit?aku pun ada, tak yah tunggu bonus pun..ha tengok nih...ada cover lagi..hehheheh jangan marah...nanti kena juuuallll...

    ReplyDelete
  21. Ini dialog saya:

    Cik Nurul : Mia, macam mana nak guna handphone ni? ( bertanya sambil malu-malu)
    Mia Sara Cinta: Kak Nurul tak pernah guna telefon ke? (bertanya sambil hairan)
    Cik Nurul: Aku masa umur 5 tahun dah pakai handphone macam ni. Ayah aku yang belikan. Tapi, sempat guna 2 hari je. ( sambil membuat senyuman yang menawan hati )
    Mia Sara Cinta: Kenapa? ( sambil mukanya menunjukkan minat untuk menjadi pendengar yang setia)
    Cik Nurul: Aku tak pandai nak charge bateri… Sampai lani tak hdiup-hidup (sambil mukanya buat sengih-sengih kucing).
    Mia Sara Cinta: loorh… Ade juga manusia macam ni. (dengusnya dalam hati )

    ReplyDelete
  22. Mia Sarah Cinta: lambatnyer waktu berbuka ni. (sambil merenung jam kat screen hphone)

    Nurul: lagi kau tenung jam kat hphone tu lagilah kau akan rasa masa lambat berlalu. tengok aku. campak jer hphone jauh-jauh. kan senang.

    ReplyDelete
  23. Cik Mia Sara Cinta: Ehh ehhh, nak check muka dulu ni sebelum mkn. entah-entah ada cacat sikit.. si abang abang yang macho tak terpikat. hihihihi..
    Cik Nurul: Ahhhhhh. Apala kau ni!! Org guna handphone untuk calling-calling, message-message.. ni pula busy check muka guna kamera. Ewah ewahhh Mia.
    Cik Mia Sara Cinta: hihihihi. tak salah kan nak check. siapa juga yang malu kalau ada cacat-cacat kat muka. kan kan kan?
    Cik Nurul Ape-ape je laa. bagus aku layan angry bird kejap. *dlm hati sebenarnya nak buat perkara yang sama macam cik mia*

    ReplyDelete
  24. Cik Nurul: Apesal laa abangensem asyik dok sms aje ni?

    Mia Sara Cinta: Entah, bukan tak boleh cakap depan-depan. Malu kot! Ni mia ada nak tunjuk magic.

    Cik Nurul: Magic ape pulak?

    Mia Sara Cinta: Haaa.. tengok, handphone ni ada gambar mat tiger la! Ohh.. so sweet!

    Cik Nurul: (Mata ke atas, tangan lentik di dada)

    ReplyDelete
  25. alamak..xsempat nak join.ingt balik rumah baru join...xingt pulak da..hahaha.....apapun sume dialog kelakar :D

    ReplyDelete
  26. meriah dan kelako.. banyak idea.. tahniah kepada pemenang..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi