July 31, 2012

Juadah Berbuka Puasa di Restoran Wong Solo, Shah Alam

Pucuk dicita, ulam mendatang.Weekend lepas dapat juga berbuka puasa di Restoran Wong Solo,Shah Alam. Inilah antara Juadah berbuka puasa yang menjadi pilihan kami :

Set Ayam Kampung Bakar, RM10.90 menjadi pilihan Isteri

Feedback Isteri, memang sedap dan menepati citarasa. 

Set Ayam Penyet, RM10.90

Voila. Indah khabar, Indah rupa. Salah satu tempat favourite bagi Eyriqazz untuk menjamu selera pekena Ayam Penyet.

Sotong Goreng Tepung, RM13.90.
Sedap dan menyelerakan
Sup Ayam, Rm8.50
One of the best sup ayam I ever taste
Air Buah Mangga, RM6.00 (Sangat slurrpyyy...)
Air Sirap RM2. Enough said, tambah lagi 2 air sirap utk both of us
Kalau nak berbuka di sini, make sure booking awal. Around 6pm+ biasanya table dah penuh
Serius penuh dan menjadi tumpuan Restoran Wong Solo ini
Alisya pun happy Papanya belikan Ipin. Terbang RM30 
Tempat bersila pun turut disediakan. Plan nak booking yang tu, dah penuh pula
Action speak for itself. Licin dan tinggal tulang. Hik3..
Total = Rm63.90. Puas hati

Overall, ini Juadah berbuka puasa paling memuaskan hati sepanjang berbuka tahun ini. Tak kena ketuk, harganya pun berpatutan.

Tengoklah, nak bayar sudah makan pun queue panjang. Meriah
Sempatlah ambil business card, dah ada nombor baru rupanya
Restoran Wong Solo Shah Alam
No. 8G & 10G, Jalan Plumbum P7/P Seksyen 7
Shah Alam (Belakang Jakel dan on the way nak ke I-City kalau dari KL)
No. telefon : 03-55232894

Juadah Berbuka Puasa di Restoran Wong Solo Shah Alam enak sekali
Harga berpatutan kena dengan selera kami
Sudah pasti akan singgah lagi
Untuk mencuba Jus Poligami

23 comments:

  1. suke juge ayam penyeeettt... !!.. slalu ramai je sini time lunch..ssh nak makan...huhuhu

    ReplyDelete
  2. nampak sedaaap sangat.meleleh air liur..hukhuk

    ReplyDelete
  3. Sedapnya... Selalu Ogy makan Wong Solo kat Kampung Pandan punyer.
    Macam terasa-rasa plak sambal dia yang pedas melecusss tu hehehhe.

    ReplyDelete
  4. saya suka order sup ekor ! memang terbaik disamping set ayam penyet tu...arghhhh terliur..

    ReplyDelete
  5. selama ni jadi silent reader je baca blog eyriqazz ni...mmmmm...tapi selama pregnant ni, mmg hanya nasi ayam penyet je di hati..tarak yang lain....tapi bila eyriqazz publish entry ni...bertambah-tambah tendang pulok BB dalam peyot ni..lagi lama menatap ayam penyet tu...lagi kuat BB menendang..mmmm...padahal en asbeen sudah mau masak mee sup berbuka ni...mmmmm....nak call en asbeen la...mau booking..boleh kaa...adoi.....

    ReplyDelete
  6. wah bnyk branch...yang Bangi tu dekat dgn rumah gua

    ReplyDelete
  7. Pernah berbuka dengan kawan-kawan kat sini. Habis lebih kurang RM200 jugak. Tapi rasa berbaloi.

    Tang jus poligami tu tak sempat nak mencube sebab dah kenyang baru perasan.

    ReplyDelete
  8. wow menarik tue ayam solo...tak penah cuba lagi w/p kat umah eyza ada satu kedai nie...

    ReplyDelete
  9. mmg betul meja dia sll full during Ramadhan ni...

    last year terlambat sikit aje pegi udah xde tempat utk kami..at last gi lepak kat KFC tepi petrol pump tu huk huk ..sedih nye..

    ReplyDelete
  10. memang selalu penuh...kalo gi lunch hour hari biase pon camtu...tapi mmg marvelous kan???

    ReplyDelete
  11. Hurmmm...nampaknya berbuka makan NASIK jugak yang bro puas hati kan.... kenyang perut senang hati

    ReplyDelete
  12. Memang nampak sedap betul...kecur ai liuq nih.. hehehe

    ReplyDelete
  13. Now I know dari mana datangnya 'baby' kat dalam perut lu tu..hak hak hak.

    ReplyDelete
  14. hari ni saya buka puasa kat wong solo...tak sabar lak rasernyer nak makan sambalnyer yang meletup tu....

    suker sangat tengok alisya yang comel tu....

    ReplyDelete
  15. WONG SOLO memang best. Harganya pon berbaloi baloi :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi