August 26, 2012

Beratur Panjang demi Keropok Lekor Terengganu

On the way pulang dari Terengganu-KL, sempatla singgah di Kedai Keropok Lekor 008 Pantai Kelulut, Marang. Salah satu gerai keropok lekor yang famous kerana keropok lekornya yang sangat sedap. Antara paling sedap di Terengganu pada pandangan eyriqazz.

Fuhh,sudah ramai yang beratur. Ada yang sudah ambil kerusi 

Beratur saja almost 1jam. Namun, beraturla juga. Takkan pulang KL tanpa souvenir kan?

Keropok Lekor 008 memang sentiasa menjadi tumpuan. Sentiasa ramai yang beratur

Adik manis. Kawan saya Cimon kim salam.Katanya staff di sini cantik-cantik belaka.
P.s : Gadis Terengganu memangla cantik-cantik...Hik3...
Ramai pekerjanya.Rasanya lebih dari 10 orang

Sabar menunggu. Tibalah turn saya. Puas hati, memang sedap seperti biasa
Around 4pm+, masih ramai yang sabar beratur. Beratur panjang namun berbaloi...

25 comments:

  1. sama dengan eden hehe..
    petang semalam sampai pahang..
    kat seratus ringgit beli yang orang saja tau.
    keropok rebus..
    tapi eden beli kat rumah eden kat kuala terengganu.
    beli yang rebus. suruh dia bungkus dengan plastik kmdn suratkhabar. letak dlam kotak.
    sampai pahang panas lagi.. caya tak..
    haritu sekali pernah smpai pahang kat kul 10 mlm lbih pun panas lagi2 hehe..
    eden dah tpon shri sebelum balik.
    so pagi hari nak blik just singgah semuanya dah siap...


    pss... jgn x tahu..salah satu cita2 eden,
    eden nk buka kedai keropok sndri..kat kl.keropok kuala terengganu punya.heheh
    mmg sentiasa beli lebih skit..tpi semuanya licin. xpernah x habis.
    :)Alhamdulillah..


    ______________________________________________
    http://helpkeydata.blogspot.com/
    http://kurniaandia.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Fuhh,RM100 tu?Saya semalam sempat beli Rm70...60 rebus, 10 goreng...Sedappp....

      Good luck.nanti dah buka kedai keropok sendiri kasitau la ya...

      Delete
  2. pehhhhhhhhhhhhhh sanggup tu hehehhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sanggup...kesedapannya memang terangkat

      Delete
  3. memang semangat btl lah nak menunggu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap, berbaloi2 beratur dan menunggu

      Delete
  4. suka keropok losong...."sungguh enak dimakan begitu saja..."

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jarang cuba keropok losong..mungkin coz jauh dari rumah n malas nak pi sana..hik3

      Delete
  5. keropok lekor yang paling sedap memang keropok lekor kat terengganu.. tu baru kedai2 biasa je, kalau kat kedai atas ni, tak tau la macam mana pula sedap dia

    ReplyDelete
  6. Kalau sedap beratur pun ok jer :D

    ReplyDelete
  7. pergh.. sy org tganu pun x pernah try keropok nie kot.. rasa makan keropok rosa je.. yg kt kampung tok jiring tu.. hehe

    ReplyDelete
  8. Kalo batur pjg gitu, pasti kopoknya sedap bangat...
    Eyriqazz.. nnt balik kg lg, kim belikn tu kakNeng yer.. boleh?

    ReplyDelete
  9. sanggup beratur tu walaupun lama. sabar demi keropok lekor..;)

    ReplyDelete
  10. nasib baik saya tak beli masa nak balik ke KL kali ni..hehe..tapi before ramadhan abes,masih sempat suruh adik singgah beli coz dia akan lalu depan kedai tu before reach home..biasa saya akan beli awal2 n bekukan kat rumah dulu..tapi kali ni..rasa macam tak larat nak gi beli kopok.. kalau beli kopok bukit tok beng lagi la tak sanggup rasa nak tunggu..kena ambik nombor lagi..tu pun lambat giler..huhuhu..tapi yg pasti kopok 008 tu ttp best.

    ReplyDelete
  11. Eyriqazz patut ambik gambar gerai kayu kat sebelah dia tu jugak.. Pastu buat tajuk "keropok 008 dulu dan kini".. Walaupun gerai dah berubah menjadi kedai besar, keropok maintain sedap! Hehehe

    ReplyDelete
  12. Eyriqazz patut ambik gambar gerai kayu kat sebelah dia tu jugak.. Pastu buat tajuk "keropok 008 dulu dan kini".. Walaupun gerai dah berubah menjadi kedai besar, keropok maintain sedap! Hehehe

    ReplyDelete
  13. Keropok lekor ori Terengganu memang sedap. Kalau makan terasa ikannya. :-)

    Err hendak tanya keropok lekor sedap di kampung Losongkan?

    ReplyDelete
  14. Kalau dekat dah sampai dah ni. Bro apasal namanya 008.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jawapannya ada di sini :

      http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2009&dt=0808&pub=Kosmo&sec=Horizon&pg=ho_01.htm

      Delete
  15. ayat yang sama macam Mat Joe saya nak bawak keluar. ;)

    ReplyDelete
  16. Kepok nie kalau makan ngan colek memang layan laa... bersama2x ngan mek ganu yang comey belaka....

    ReplyDelete
  17. kg tok beng sedap jugak rasanya :)

    ReplyDelete
  18. Ramainya... Nurul nak beli dekat sungai derhaka yg kena ambik nombor dulu tu.. call diorang nak tempah.. dia ckp dah full booked.. jadinya beli kat 007 jer.. :(

    ReplyDelete
  19. Tentu sedap sangat sampai sanggup beratur panjang..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi