October 25, 2012

Feri Pulau Pinang

Semasa Percutian Pertama tahun ini ke Pulau Pinang, on the way pulang, sempatla menaiki Feri Pulau Pinang. Kalau dari Pulau Pinang nak ke seberang (perjalanan pulang) ,tiada charge dikenakan.


First time - Xperasan, terpotong Queue..Yerlah, Ingatkan banyak line...

Jom naik feri Pulau Pinang

Amboi-amboi, bukan main seronok lagi Alisya

View di dalam feri. Meriah juga

Jangan mudah terkeliru. Nama feri nya tidak mengikut destinasi. Kan, ternanti-nanti pula kan?
Tips Anak Pintar 
"Amboi-amboi, nak bawa kereta la pula Si Alisya"

Udara sepoi-sepoi...Nyaman

Air yang tenang jangan disangka tiada buaya

Jauh Perjalanan Luas Pengalaman
Feri dari seberang hendak ke Pulau Pinang

Exit Pen Ferry

Jambatan PUlau Pinang di sebelah sana. Berkabus ,tak nampak

Papa, Alisya nak keluar

Salah satu Tips Anak Pintar, Persekitaran pun turut memainkan peranan. Percutian sebegini dapat mengembirakan hati si anak disamping mereka dapat belajar dari persekitaran dan pengalaman di tempat orang. Kata pepatah, jauh perjalanan, luas pengalaman, kan?

8 comments:

  1. wah..bestnya pergi bercuti ke sana....

    ReplyDelete
  2. Mengenai feri mempunyai nama. Den sudah trrkono tunggu feri pergi ke Pulau Pinang. :-)

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Selalu gak layan naik feri tiap kali outstation ke Penang dulu..

      Delete
  4. Kat penang tu ada buaya air masin yea...

    ReplyDelete
  5. wah mesti dah banyak perubahan kan feri kat penang tu, dulu time kecik2 je selalu naik feri tu

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi