November 29, 2012

Ladang Teh BOH Sungei Palas Cameron Highlands

Semasa Percutian di Cameron Highlands yang lepas, sempatla singgahi Ladang Teh BOH Sungei Palas Cameron Highlands, salah satu tempat menarik di Cameron Highlands.

Sebelum sampai. Ambil gambar dulu. Agak luas juga ladang teh ini
Boleh tengok sendiri proses pembuatan teh di sini
Pemandu Pelancong kami. Begitu terror dia menerangkan perbezaan teh dan grade nya
Pilih je mana yang berkenan
Boh Teh O Ais + Madu. Umm, tak berapa kena dengan selera saya
Menghijau pokok-pokok teh
Santai. My lovely kids
My Lovely wife n kids
Bergambar kenangan Ladang Teh BOH Sungei Palas Cameron Highlands

Cantiknya alam Anugerah Tuhan
Boh Tea Centre, Sungei Palas @ Ladang Teh BOH Sungei Palas Cameron Highlands
Udara nyaman. Rasa macam nak singgah selalu
Ramai juga pengunjung ketika ini
InsyaAllah, bulan depan akan kami singgahi lagi

18 comments:

  1. waaahhh best. hujan tak kat sana bro?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, time saya pergi ni, malam je hujan

      Delete
  2. x sabar nak pergi hujung bulan depan

    ReplyDelete
  3. Dari jauh sudah bau aroma teh ketika menghampiri premis BOH ini.

    ReplyDelete
  4. Kalau teh + buah markisa ( passion fruit ) sedap bagi saya bro....

    ReplyDelete
    Replies
    1. perghh..tak pernah try lagi...bolehla try lepas ni...

      Delete
  5. haritu pegi. tp tak sempat ke sini. dekat ke dengan tanah rata?

    sy tak perasan plak sg palas

    ReplyDelete
    Replies
    1. x jauh mana dari tanah rata..tak sampai setengah jam rasanya...ada signboard...

      Delete
  6. pergi ke Cameron memang best...dapat release sikit tension2 bekerja...

    ReplyDelete
  7. bulan depan nak pergi lagi? memang menarik laa ladang teh ni. teringin nya..

    ReplyDelete
  8. syioknyaaapergi jenjalan ke sana.. dah lama aku tak terjahi ke sana...

    ReplyDelete
  9. wah....menghijau... sedap mata memandang.. kalau yang pandang pun rasa best dan tenang, apalagi kalau pergi sana..

    ReplyDelete
  10. huhu...tahun lepas ade dtg sini..ramai benor orang..

    ReplyDelete
  11. lama tak datang ke sini..dtg masa 2010 dulu

    ReplyDelete
  12. yg me pergi tu bukan Sg Palas la kot sebab nak mendaki tu kemain hazab.....Tempat ni lagi cantik la. Wahhh tempat shooting Adam Hawa nampaknya :-)

    ReplyDelete
  13. cantik2 gambar , bila la nak sampai sana ..hik2

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi