November 12, 2012

Shopping di SOGO - Bukan Rezeki Kami

Semalam temankan Isteri shopping di SOGO. Eyriqazz ni memang Allergic dengan SOGO, main reason tempatnya agak sesak especially time sales, parking yang mahal dan "Hari-Hari ada Sales". Just kidding.. Nak dipendekkan cerita :


#Terbang Voucher RM40 SOGO

X perasan expiry bulan 10. Sangkakan akhir tahun ini. Pergila ke Customer Service tingkat 7 kot-kot dapat tukarkan ngan baru. Sayang, tak dapat. That's y kami lebih prefer shopping di AEON. Vouchernya tiada expiry date dan sistem pointnya lebih menawan...


# Kids - Memanjang pasang cerita Ultraman dan Mask Rider

For me, cerita-cerita fighting ni tak berapa bagus untuk minda anak-anak. Kecik-kecik dulu selalu buli adik-adik dek kerna terpengaruh ngan citer-citer sebegini.


# Makan "Murah Giler di Food Court SOGO"

Sotong "seekor yang BESAR" RM2 satu, Ayam RM2.50, nasi RM1. Sayur kasi percuma. Total RM7.50. Fuhhh, giler murah kan?


Kadar parking tetap mahal...Kena RM7.50 hari ini
Feedback sebelum ini hanyalah masuk telinga kanan, keluar telinga kiri

Tweet tersebut menangkan Eyriqazz Fan of the Week, tapi kadar parking kini still sama

Takpelah, bukan rezeki kami. Wifey still menyumbang kepada sales SOGO hari ini, habislah dalam RM170+ beli baju Alisya dan Azim. Put the negatif part, barang-barang di SOGO banyakla juga pilihan, harganya pun boleh tahan isteri cakap. Umm, no komen part tu, eyriqazz tak ambil port sangat...

P.s : Nasib baik dapat sedikit Insentif dari Pelaburan Hartanah Tanpa Modal ini, lepasla untuk Lunch "bukan di Food Court Sogo" selama 20 hari.

30 comments:

  1. Kalau kerap ke Sogo mungkin kos tempat letak kereta boleh dikatakan tinggi. Kalau setahun sekali atau 2 kali okay kot.

    ReplyDelete
  2. mmg tk suka soping kt sogo sbb parking mhl..voucher pn tk best..tetap setia ngan aeon

    ReplyDelete
  3. SOGO... SOGO..!! Ingat Sogo, ingat Sales... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sogo dah kena tukar tagline ni ... "Hari-Hari Sales"

      Delete
  4. cuti sekolah + year end sale
    sogo mesti ramai-ramai-ramai org!

    byk2 tmpt, tmpt ni la hubby saya paling taknak pegi kalu diajak! ;/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha..bolehla kawan ur hubby n eyriqazz ni

      Delete
  5. smlam pn pegi sogo jgk...trnampak abg eyriqazz mcm nak ke paking..nak tegur tp tkut slh org..jd btlla yg sy tgk smlm tu abg eyriqaz kan...hihiii...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laa, kenapa tak tegur?kalau tak ble minta taty belanja aiskrim...hik3

      Delete
  6. dh lamaaa me tak pegi sogo...me suka sbb byk choice..memang parking mahal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..byk choice..tuh yang wifey suka kot

      Delete
  7. tunang eka sangat tak suka sogo bila eka ajak ke sana.. parking susah..ramai..

    rasa nak pengsan katanya....

    ReplyDelete
  8. x suka pi sini...sesak..ahad lagi la plak..selambak warga asing kat depan tu...rasa mcm kat negara dorang jer plak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semalam tak ramai warga asing..maybe coz ada DBKL bukak booth kot

      Delete
  9. pg sogo time zaman mase bljr2 dulu jer..

    ReplyDelete
  10. Nurul pergi hari sabtu..Ya Allah sesaknya.. Tapi brg2 dia memang superb murah.. pokai duit hari tu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eyriqazz pergi semalam.... boleh tahan juga ramai org

      Delete
  11. jalan kaki je pegi sogo mase lunch..hehehehe...but makan mahal tu mmg setuju sgt!!!mmg mahal giler!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup,sangat2 mahal.....nasib baik kuih dan nasi ayamnya tak mahal sgt

      Delete
  12. En.Eryqazz...sy dan en.suami..hari2 pakai PINK....forever PINK lah..heeee
    anyway en.suami like gak g SOGO ni..die kata brg2 nyer murah....dah gitu.. i like lah kan....tpi setahun 2-3 kali sudah..heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..pengaruh pink ke ni ur hubby suka SOGO?

      Delete
  13. Nasib baik aku kerja kompeni parking...park kat bangunan sblh aku dpt parking free..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lepas ni ble la tumpang company fauzi blues ya?

      Delete
  14. Bro kalau aku suka ge SOGO naik LRT je tak payah fikir sesak n mahal parking tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hik3..dari rumah kalau nak naik LRT kena amik teksi ,LRT Putra,dan LRT Star..Susah juga nak bawa anak2 n brg2 shopping lagi

      Delete
  15. betul kat DH .... kalau ade peluang shopping berdua ngan wife naik lrt jee...

    ReplyDelete
  16. hari2 sales sokmo sogo ni, kalau pegi time member day berbaloi tp sesak giler la plak

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails