September 29, 2009

18SX : Seks Cara Islam

Forward daripada kawan.Rasanya elok untuk dikongsi bersama .

Hahh .. korang mesti suka kan....
utk rakan2 ku yg telah berkahwin atau pon yg masih bujang.di harap dapat memberi pengetahuan utk menjamin zuriat yg baik...

Seks Cara Islam
Berikut adalah pesanan-pesanan yang berguna buat wanita sebagai isteri, yang berkaitan dengan hal bersulit-sulit dengan  suaminya.Ianya dikumpulkan dari punca lisan dan pembacaan:

1. Bertenang Ketika Memulakan Jima
Apabila suami mahu menusukkan zakarnya ke dalam faraj isteri,bertenanglah dan sama-samalah dengan suami membaca Bismillah.Ketenangan ini penting bagi penghayatan rasa,dan Insya Allah isteri akan merasa lebih nikmat dan mudah mencapai kepuasan.Rasulullah s. a.w. sendiri berpesan kepada isteri-isterinya agar bertenang ketika itu. Menurut riwayat Al-Khatib danUmmu Salmah, Rasulullah menutup kepalanya, dan membisikkan kepada isterinya dengan tenang.
 
2. Menghisap Lidah Tanda Menyerah Sepenuhnya
Dari riwayat Abu Daud: Sesungguhnya Rasulullah s.a.w. ada mencium Siti Aisyah serta menghisap lidahnya .Bukan saja menghisap lidah itu sunat dilakukan ketika berlangsungnya jimak kerana mengikut cara Rasulullah
s.a.w., kernalah ia juga akan membantu suami agar tahan jimak dan menghebatkan kenikmatan pada wanita kerana bersatunya nafas, kenikmatan yang dirasa itu berganda hebatnya berbanding jika tidak dilakukan hisapan lidah, malah ia juga adalah tanda bahawa isteri menyerahkan jiwa dan raganya untuk dijima oleh suaminya. Untuk melakukan ini eloklah isteri menjaga kebersihan mulutnya, begitu jugalah bagi pihak suami.
 
3. Paling Selesa Berada Di Bawah
Posisi jimak yang terbaik ialah suami berada di atas  isteri dalam keadaan terlangkup sedang isteri pula terlentang di bawah suami bagaikan hamparan. Sebuah hadis ada menyebut ertinya: "Anak itu milik yang menjadi hamparan (wanita)". Posisi inilah  yang paling merehatkan isteri, dan membolehkan isteri menumpukan perhatian kepada rasa kenikmatan. Sekiranya alat kelamin suami itu besar pun,posisi inilah yang terbaik bagi menampungnya, kerana peha boleh dihamparkan selebar mungkin. 


    Sumber :http://www.kamasutrabergambar.com 
Rahsia Seks Hebat Untuk Suami Isteri

4. Seburuk-buruk Kedudukan Berjima
Posisi jima yang dianggap paling buruk dan segi kesihatan ialah keadaan dimana isteri berada di atas suami dalam keadaan terlentang sementara suaminya juga baring terlentang.Dengan posisi ini suami akan memasukkan zakarnya dari arah punggung isterinya. Dan segi kesihatan ini dianggap bahaya kerana mani tidak boleh keluar habis dan boleh menyebabkan kerosakan alat kelamin dan boleh mengakibatkan suami mati pucuk juga oleh perubatan moden.
 
5. Cara Mendapat Anak
Ada petua yang mengatakan bahawa untuk membolehkan isteri mudah hamil,sebelum jima perlulah digeletek dahulu (dirangsang)purananya(kelentit).Dari sudut seksologi moden, perkara ini dianggap karut dan tiada kena mengena dengan kehamilan. Penulis juga bersetuju dengan pendapat moden ini, dan berpendapat bahawa rangsangan purana itu lebih bermakna sekiranya suami mahu membangkitkan keghairahan yang tinggi pada isterinya dan salah satu dari jalan memuaskan isteri, dan dari segi anak, cara itu lebih memungkinkan isteri mendapat anak lelaki, dan ini dipersetujui juga oleh perubatan moden.

6. Jima Yang Puas Mengawet Wajah
Menurut Mantak Chia dalam Taoist Secnets of Healing~Banyak bukti yang menunjukkan kaitan antara aktiviti seksual yang harmoni dan awet muda.Seks yang mesra membangkitkan pengeluaran hormon yang bemutu tinggi.Kehadiran hormon-hormon ini di dalam darah impaknya melambatkan proses menjadi tua. Jika diperhatikan, wanita yang berkahwin adalah lebih benseri-seri rupanya berbanding dengan wanita yang masih umurnya serupa tetapi belum berkahwin. Pada pendapat penulis, inilah tanda bahawa wanita-wanita yang berkahwin rasa puas dalam berkongsi cinta, dan jiwanya rasa terisi, gembira dan tenang.

7. Mengemut Ketika Buang Air Kecil
Bila buang air kecil, kemutkan faraj agar air kencing tertahan,kemudian lepaskan, ulangi 10 kali sekurang-kurangnya dengan pantas.Dalam masa yang sama, tarik otot-otot perut.Ini menolong mengawal pundi-pundi kencing yang lemah, menguatkan otot-otot kemaluan dan mempertingkatkan tenaga jima.

8. Menyusukan Anak Menyempitkan Faraj
Menurut Dr. Edwin Flatto, terdapat hubungan fisiologikal antara payudara dan otot-otot faraj. Wanita yang menyusukan anak bukan saja kurang kemungkinan diserang barah buah dada dan barah rahim,tetapi setiap kali dia menyusukan anak dengan payudaranya, otot faraj akan menguncup. Ini menolong otot faraj untuk kembali mengecil dan tegang seperti sebelum melahirkan.

SELAMAT MENCUBA DAN BERIKHTIAR
Segala apa yang dilakukan mempunyai kesan samada serta merta atau berjangka panjang. Pelbagai petua pantang larang telah diajarkan oleh orang-orang tua Melayu bagi menjaga kesihatan tenaga batin.Ia bukan bertujuan mengharamkan yang halal tetapi berupa nasihat hasil dari pengalaman orang-orang terdahulu.  


1.Jangan amalkan minum air batu kerana ia mengakibatkanzakar menjadi sejuk serta lembik dan mengakibatkan batang zakar ngilu bila jima'.Batang zakar harus sentiasa panas.  
2.Jangan makan nasi berulamkan air. Minum air setelah selesai makan nasi,melainkan jika tercekik. Kesannya sama seperti minum air batu. 
3.Usah amalkan makan makanan bersifat sejuk atau telah sejuk atau disejukkan.Ia boleh mengakibatkan air mani cair dan terpancut awal.   
4.Jauhi makan makanan yang kuahnya berlinang kerana ia melemahkan zakar.   5.Jangan terus minum air selepas makan nasi, minum hanya setelah 2 minit suapan terakhir.   
6.Jangan hembus nafas ketika minum, tahani nafas, ini membantu mengelakkan dari mudah lelah ketika jima'.
7.Elakkan minum air ketika badan sedang panas, selepas berlari atau bekerja berat. Berehatlah terlebih dahulu, sejukkan badan, kemudian baharulah minum air.   
8.Jangan makan kepak ayam daging kerana ia melemahkan zakar.
9.Jangan makan nasi sejuk, panaskan dahulu.
10.Kurangkan dari memakan Pisang Embun.
11.Elakkan minum air selepas jam 11.00 malam walaupun air panas kerana ia melemahkan otot pinggang dan membawa sengal badan.

12.Elakkan dari buang air ditempat air bertakung, carilah tempat yang kering dahulu kemudian buang air besar. Ini melatih mengawal otot zakar dengan baik.   
13.Jangan amalkan melancap kerana ia memaksa mani keluar dan melemahkan zakar.
14.Jangan biarkan isteri menindih zakar ketika tidur. Aliran darah yang sempurna amat perlu pada zakar kerana waktu tidur darah menuju zakar,tindihan dari paha dan lutut yang sejuk membantutkan aliran dan melemahkan zakar.
15.Jika berumur lebih 30 tahun, elakkan dari jima' lebih dari  3  kali seminggu, kerana perlu cukup masa membina kembali tenaga batin.  
16.Jangan jima' di dalam air.  
17.Jangan terus minum air selepas jima', rehat dahulu 15 minit.  18.Jangan biarkan pinggang terhentak dengan kuat kerana mengakibatkan mati pucuk.  
19.Jangan biarkan zakar terendam begitu lama selepas
klimaks. 
20.Jangan jima' isteri yang sedang haid kerana mendatangkan penyakit.
21.Jangan cungkil gigi dengan kemuncut (tangkai bunga lalang) kerana ia mengakibatkan zakar jadi ngilu dan kurang bertenaga.

P/s :Slamat mencuba!!

2 comments:

  1. kawe dop nikoh lagi...

    huhuhu

    nok tera gano... hahahah

    ReplyDelete
  2. Slamat Mencuba utk yg dah berkahwin sahaja...Hehehe...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails