September 30, 2009

SLURPEElicious Moments with 7 Eleven

7 Eleven.Kedai serbaguna 24 jam yang begitu sinonim dengan rakyat Malaysia terutamanya yang tinggal di Kuala Lumpur.Di mana-mana bandar di KL ni kalau takde 7E tak sahkan?Namun,7E ni lah yang menjadi penyelamat terutamanya ketika kedai-kedai lain sudah tutup dan melabuhkan tirai.


Slurpee,segar dan nyaman!!

Sure korang kenal gambar minuman ni kan?Umm,memang sedap.Kalau ada masa,memang aku akan singgah 7E beli minuman ni.

Kalini aku nak ceritakan kisah first time aku merasa minuman ni.Tahun lepas,masa aku balik kampung isteriku,isteriku ajak pi Kota Bharu untuk membeli belah.Kami bawa sama anak-anak buah dan kakak iparku.Nak dipendekkan cerita,wifeku ngan kakak iparku nak pergi ke Pasar KB untuk membeli tudung bawal yang cukup terkenal di Kelantan.

Risau anak-anak buahku buat perangai,aku pun bawalah anak-anak buahku(2 orgje) jalan-jalan dan pergi ke Supermarket sementara kakak ipar dan isteriku membeli barang di sana.

Dalam perjalanan ke Supermarket The Store,anak-anak buahku dah merengek.''Ayah Ngah,dahagalah''.Aiseh,nak sampai Supermarket agak jauh juga lagi,ternampaklah 7 Eleven.Here I come.

Akupun ajaklah anak buahku memilih minuman di 7 Eleven.Anak-anak buahku pun menunjukkan Slurpee 7E yang berwarna-warni tu.Aduhh,tak pernah aku rasani.Sedapke?Mahaltak?Aku pun ikutlah kerenah diorang dan aku pun beli yg warna hijau utk Arman dan warna merah jambu untukku dan Arfan anak buahku.Aaaw gitu.

Dahla tengah panas,sekali teguk...fuhhh,nyaman dan sedapnya.Patutlah anak buahku beriya-riya sangat nakkan airni.Memang sedap dan meresapp gitu.Tangkap pening-pening lalat...Hehehe...

Alang-alang terlanjurtu,aku pun naklah ajak korang join pertandingan ni .Banyak hadiah menarik untuk dimenangi,tak susah pun,just ambil gambar dengan Slurpee dan hantar ke penganjur.


Hadiah menarik untuk dimenangi


Mudahje kan?

Jadi,apa lagi?Cepat-cepatlah hantar gambar anda.Hadiah pertama bernilai RM6,000.00 dan hadiah dari 7 Eleven bernilai RM100.Untuk keterangan lanjut boleh layari laman web ni Nuffnang Slurpeelicious dan anda boleh menghantar gambar anda melalui e-mail ke alamat e-mail ini : Slurpeelicious@nuffnang.com. Belum cuba,belum tahu,mana tau ada rezeki anda.Kalau dah submit informla,boleh saya tolong vote kan kalau saya tak hantar entry ni (tak pandai sgt bergambarni)

P/s :Entry dia ckp,gambar Slurpee dia kena at least 40% dari peratus gambar .Bykje yg tak menepati kriteria.Jadi,boleh hantarke?Nanti saya tolong tanyakan bila berkesempatan.

Reply by Organizer regarding the picture :

Hi xxx,

We don't exactly measure the percentage of the product in your picture but we merely put the percentage in the page to ensure that participants don't take pictures which the Slurpee product appear to be too small.
As long as the Slurpee is visible, then the picture should be fine. :)

2 comments:

  1. suka sgt masuk contest..tapi klu ada rezeki, sape tau kan..sape nak kasi free2 6ribu tu kan..hehe..iman, dtg je la beraya di rumah..mlm pun buleh..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi