December 18, 2009

Percutian di Melaka

Baru sempat nak update. Percutianku bersama keluarga, keluarga abang iparku, dan adik iparku beberapa minggu yang lepas.Selepas bawa mereka ke Sunway Lagoon,kami bawa mereka bercuti di Melaka:


Kapal Di Bandar Melaka


A Farmosa


Anak buahku di dalam Kapal


Beca Berhias Melaka

Anak buah dan Kereta Kebal

Long Sekeluarga bersama Hang tak tau


Perajurit muda sedang beraksi


Kereta kebal Hang Jebat

Abang Long dan Isteri (Teringat zaman muda-muda duluke?)

Abang Long Sekeluarga di dalam kapal

Muzium Dera.Tak masuk pun

Pemandangan dari atas Bukit A Farmosa

Jangan tinggalkan saya di sini,Saya taknak jadi pelayar

Saya Mahu Jadi Artis

Kami (aka Upin and Ipin ku) mahu mimpi lena berjumpa Puteri Hang Li Po 

P/s :
Cuti-cuti seisi keluarga
Barulah hati tenang dan selesa
Jauh dari kesibukan kota
Tempat menarik segarkan minda

Kota Melaka Kota Bersejarah
Ramainya orang datang berkunjung
Bawalah keluarga bercuti tidaklah salah
Barulah Isteri dan anak tidak muncung

23 comments:

  1. rasanya tak ampai 3 kali kot pi melaka.... nanti ada masa akan ku lawati..

    ReplyDelete
  2. happy birthday! as a birthday pressie, me click fr u two adverts! :) have a blast bein 21 :)

    ReplyDelete
  3. syoknyer...
    dh lame xgi melaka...

    ReplyDelete
  4. Tak pergi ke menara taming sari kah???

    ReplyDelete
  5. best!
    hurm lepas nie cbe pg pulau perhentian plak..
    mmg best!

    ReplyDelete
  6. best jenjalan Melaka..even kecik je tp sehari jln x abes pun kan kan huhu =)

    ReplyDelete
  7. sy suke pegi mlake sbb kecik + byk tempat buleh pegi..x boring~

    ReplyDelete
  8. wah bestnya..tak penah smpi melaka lagi..hehe

    ReplyDelete
  9. Sharinginfoz :Lawat,jgn tak lawat.

    Kathlyn :it not my birthday yet.It already pass and I'm 27 already.anyway,thanks for the wish..feel younger...hehehe...

    zella :dah lama takpi?Pila ,bestt

    ReplyDelete
  10. Culan :X pergi,x sempat dan ramai sgt org Queu..next time kot..

    Cik Epal :Singah2la nanti..menarik Melaka..

    fifi :haah,mmg teringin sgt nak pi pulau...teringin nak pi pulau perhentian,pulau tioman atau pulau sipadan

    ReplyDelete
  11. IeQa SweetLuv :U r rite...

    Hernee Nazir :Jom jejak lagi

    Suraya:mmg betul..bestt..

    nizaa:x pernah sampai lagi?pila,byk tempat menarik...

    ReplyDelete
  12. dah beberapa kali pi melaka tahun ni..tapi still jugak tk sempat pusing2 melaka camtu..pi sbb urusan keja je :(

    ReplyDelete
  13. amboi syoknya pi melaka. Bila la pulak turn saya nak gi sana..

    ReplyDelete
  14. best nye gi melaka...menara taming sari dengn eye on malaysia tak pi ke??hee

    ReplyDelete
  15. CiK sHaNasHaIDa : Mmg best

    Syeeda :Samalah saya.dah 3 kali pi,tak sempat nak pusing puas2

    syani:Adalah masanya nanti...

    Chentamaya :next time naikla..best

    flycandle:both tak sempat pi...lain kali kot...

    ReplyDelete
  16. Great place to visit indeed. Check out mine too - http://www.jayceooi.com/2009/09/20/malacca-the-historical-state/ ^_^

    ReplyDelete
  17. suka makan chendol kat depan bangunan Stadhuys kat Melaka :)

    ReplyDelete
  18. i baru je tangkap gambar kt sane last week hahahahaha

    tp my gambar tak lawa cam awak punyer

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails