January 21, 2010

Ada Apa Dengan BeautifulNara

Segmen terjah bersama eyriqazz@ Great Teacher Onizuka diteruskan lagi,dan kali ini mangsanya seperti yang dijanjikan adalah :



Beautifulnara, popular dan sensasi

Sebelum saya meneruskan edisi terjah saya,saya ingin bongkarkan rahsia  BeautifulNara yang mungkin anda belum tahu :

1)Namanya di alam nyata adalah Nazuwan
2)Umur sebenarnya adalah 37 tahun namun apabila orang tanya dia cakap umurnya baru 27 tahun

3)Abang Nara akan kahwin pada 11/11/11 dengan hantaran bernilai RM111,111.11
4)Bang Nara ni gayat dan takutkan benda2 tinggi.Contohnya :


Yangni..G Force di Sunway Lagoon.Bayar RM1 juta pun dia tak berani nak naik (Credit picture to Kancilbiru )

5)Pernah bercinta dengan ramai gadis cantik & popular (7 yang aku tahu) namun kebanyakannya clash tak lama lepas itu atas alasan seperti tak cukup tinggi,terlampau cantik, kurang cantik, berdarah kacukan, dan tak suka makan budu.

6)Mendapat bayaran berpuluh-puluh ribu sebulan daripada Nuffnang dan sebahagian daripada duit itu disimpan di bawah bantal tidurnya.Sumber inspirasi katanya.

7)Pernah Bercinta dengan Fasha Sandha di alam maya,namun dia menolak cinta Fasha Sandha kerana dia sudah menemui cinta sejatinya(Fazlin),tidak mahukan kontroversi melampau , dan Fasha Sandha bukan tastenya.Lagipun Fazlin dengan Fasha tak jauh bunyinya kan?

Hahahaha,information di atas hanyalah gosipku semata-mata.Asyik dia je nak gosipkan artis,tibalah giliran aku pula nak kenakan Bang Nara ni pula...Jgn marah ye,nanti kena juall....

Ok,berbalik kepada tajuk utama.Inilah komenku kenapa blog BeautifulNara begitu digemari,sensasi, dan disukai ramai.Sebelum tu,minta maaf Abang Nara,ambil gambar di blog anda tanpa permission terlebih dahulu  :


Heliza satu negeri denganku

1)Artis,Artis,Artis

-Cam gaya Donald Trump, Location,Location,Location. Rakyat Malaysia memang sukakan entry berkaitan Artis.Aura artis memang kuat,cakap je pasal artis,berduyun-duyun orang akan membaca.Cerita je pasal gosip mengancam,mencanak-canak hits naik.Hey,dah memang minat pembaca,terpulangla kepada mereka kan?Contoh terdekat aku sendiri,bila je aku buat entry pasal ni : Artis Popular Minta Tandatangan Dariku, entry ini menerima antara hits tertinggi sepanjang aku berblog ketika itu.

Siti Nurhaliza pun terkena dengan Bang Nara

2)Tajuk entry yang menarik,gempak ,dan Kebaboom

-Jika diperhatikan,tajuk entry yang ditulis oleh BeautifulNara,semuanya gempak-gempak,catchy,dan membuatkan tangan gatal-gatal nak menekannya.Antara entry yang kurasakan tajuknya menarik adalah :

Yang selebihnya,kenalah terjah sendiri.Banyak sangat nak sebut,semuanya menarik.Rambang mata dibuatnya aku.Patutla Isteri aku kalau time free jer,sibuk dok usha2 blog BeautifulNara ni.Siap gelak sorang2 lagi.

3)Gambar-gambar yang menarik dan diselitkan dengan ''humour'' .
-Cuba korang tengok gambar ini :

Rasa nak gelak tak?



Atau yang ini?Mendalam maksudnya tu..Hihihi..

Selain tajuk yang menarik,gambar-gambar yang diselitkan cukup menarik dan menghiburkan.Wife aku gelak sakan bila tengok gambar Ketiak Basah Siti Nurhaliza dan Rosyam Nor.Aku pernah tanya Bang Nara ni,gambar-gambar tu ambil kat mana?Dia jawab,kat internet katanya.Aku surf2 internet tak jumpa pula gambar2 seperti di blog dia.Umm,ni rahsia turun-temurun.Mana ble kasikan?Kenalah berguru dengan Bang Nara,manatau nanti dia wasiatkan rahsia itu.Meletup la jawabnya blog anda juga nanti.

4)Gaya penulisannya bersahaja, santai dan mudah diterima
-Gaya penulisan Bang Nara betul-betul cool.Gaya bahasa nya mudah difahami semua orang dan dengan caranya yang tersendiri.Almaklumlah,pernah belajar di Korea.Cerita Winter Sonata tu pun dah berpuluh-puluh kali Bang Nara khatam.No wonder,ayat-ayat yang ditulisnya menyentuh kalbu dan menusuk jiwa.Ewahh,dulu Bang Nara kan Mat Romeo orangnya,ramai awek Korea sangkut dia buat dekje.Siap nangis2-nangis pun ada.


Bersama BeautifulNara di Samsung Corby Carnival

5.In Person, BeautifulNara memang Cool,peramah, dan mudah melayan kerenah orang lain
-Sebelum saya mengomen,dengarkahlah komen dari salah seorang pembaca di blog saya ini :


Komen daripada pengomen/pembaca

Haah,Bang Nara ni memang peramah dan langsung tak kisah dengan title dia ''Top Blogger''.Dia treat semua orang sama rata dan mudah melayan kerenah blogger nak bergambar,berbual or etc.First time jumpa dia masa event Mr. Potato.Pastu jumpa lagi di Friso Gold ,Astro B-yond,Digi Pimp My Day Challenge,dan terakhir di Samsung Corby Carnival.

Memang Bang Nara tidak menghampakan,senyumannya asyik menguntung memanjang.Syabaslah Bang Nara, no wonder dia menjadi 'Top Blogger' di Malaysia ini.Attitude,experience,knowledge and popularity go hand in hand.Saling melengkapi satu sama lain.

6.Tips-tips yang diberikan memang mengancam
-Walaupun popular,Bang Nara ni tidak kedekut ilmu dan lokek untuk
berkongsi.Yang mana dia boleh kongsi,dia akan kongsi-kongsikan.Antara tips2 menarik daripada Bang Nara adalah :

i)tulis apa saja yg korang rasa nak tulis, luahkan, jgn peduli apa yg org cakap(DONE).
ii)Jgn tulis macam surat khabar ke, utusan Malaysia, JANGAN. itu xbest. xnak skema2 ni. (DONE)

iii)Break urself, means u have to be unique. Macam Bang Nara, all his readers will find him to search for the latest gossip. (tengah mencuba,Segmen terjah ni pun Inspirasi daripada tips Bang nara)
iv)Kalau u nak famous cara dia seeeeenang je, u hentam org yg famous2. (Haha,akan kuterjah dan hentam bloggers2 famous selepas ini)

Selebihnya,boleh tgk entry ini daripada Ween (ayat tips ni pun kuambil disana),dia menang tempat kedua Pertandingan blogging Project Alpha tahun lepas :

7)Ada Iklan yang ehem2 dan agak mengujakan mata memandang


Apa pendapat anda?
Fuhh,macam2 iklan.Darilah untuk di atas ranjang sehinggalah memikat wanita idaman dan buat duit dengan blog.yang tu saya pun blom sempat nak terjah lagi,lagipun masih yakin dengan kemampuan diri sendiri.Hehehehe....

Namun,kalau anda berminat,terjahla,manatau dapat membantu dan memperbaiki diri.Sebenarnya,Bang Nara ni popular sgt,tu ramai advertiser yg berebut-rebut nak iklan kan di situ.Bang Nara,advertiser utk jual Blackberry half price takdeke?Beg2 LV mak datin yang nak dilelongkan xde ke?Kalau nak advertise di blog Bang Nara,tak dapat diskaun ke?Hehehe...

Tamat sudah edisi terjah kali ini.Tak sabar juga ku menanti penangan aura BeautifulNara ini.Kalau terjahan di Hanis Zalikha mampu mencecah 760 uniques,agak-agak yang ni cecah 1 ribu tak?Hehehe,tunggu..Nanti saya publishkan jawapannya.

P/s :Inilah pesanan daripada Bang Nara



P/s/s:Lepas ni nak terjah siapa pula ya?Redmummy, Kennysia, Sepet,atau ThePrincessRedbloodSnow ?Itu 4 nama yang bermain-main di fikiran.Any suggestion?

48 comments:

  1. wah....
    kayalah bang nara ni erk..
    slalu msk web dia ni...
    tgk beribu2 org tgh online...

    tp 1 je yg slalu nk tahu..
    mane dia dpt gmbar2 tu smua erk??
    heheheh

    ReplyDelete
  2. hahahaha...sabor je la ko nih...

    ReplyDelete
  3. dulu memang tak sangka yang tulih beautiful nara tu a guy.hehe

    tapi memang syok baca blog dia..:)

    pasal gosip artis sapa tak suka kan..

    gewd luck to u k..:)

    ReplyDelete
  4. haha.. die memang best. Gosip hangat lg sensasi.. =)

    ReplyDelete
  5. best kan jdi kreatif mcm diaorg... :)

    ReplyDelete
  6. aku mmg tiap2 ari msk blog dia..hheeheh.. :p..

    waaaaa..itu hantaran..melepassss

    ReplyDelete
  7. dulu selalu tersinggah blog beautifulnara bila search pasal artis.

    ingatkan waratawan hiburan ke ape.

    bang nara rupenye.

    huhu

    ReplyDelete
  8. kenny sia! tgk die komen ape lak pastu.. huhu

    ReplyDelete
  9. Hahahaha...best gilerrr..sepatut masukkan sekali gelaran dia tuhh The "SEMPUTMAN"..hahahaha..gud one bro..buat Naz jangan ambik hati..uihhh bole tahan kalau body bro naz camtu..hehehe

    ReplyDelete
  10. wah...berani sungguh menkritik abg nara..hahahaha

    nanti, ad amasa terjah sumi yek..hahahah

    nanti sumi nak terja eriq la..tp sebelum tu kene kumpul maklumat..hahahaha

    http://sumijelly.com

    ReplyDelete
  11. abg nara mmg super duper best...hr2 mesti terjah blog dye..

    blog eryqazz pon hr2 sy terjah ma..

    ReplyDelete
  12. hahah. dah kena terjah dah..hoho. mana ada ngan fasha sandha. dulu couple jap ngan lisa surihani. tapi dah clash. hahah.

    thanks bro eyriqaz.. nanti aku masukkan kat blog Beautifulnara. hehe

    ReplyDelete
  13. pe kate terjah bro je la

    eh baru bro tahu yang die umur 37...

    out of topic--> he...23x xde la.. just nk korang bygkan klu laki yang sellau jd mangsa rogol huhhuhu

    BroFramestone Blog

    ReplyDelete
  14. nara .. lisa tuh bukan aku nyer ke ? apa nie miahahaha tak adil beb keke

    ReplyDelete
  15. pembetulan
    umur saya bukan 37 tahun.
    saya masih muda remaja gitu.
    huhuh

    @mel - dulu je lisa surihani tue aku punya. skang dah tak dah.. hehe

    ReplyDelete
  16. Wahhh kayanya bang nara.. hehhehe..saya pun suka baca kat blog die..ade je dialog tambahan yg lagi lawak dari cerita gossip asal..

    Nway.. Good entry punye terjah!

    ReplyDelete
  17. baru je nak ngorat abang nara...aishhh

    ReplyDelete
  18. haa, segala info dalam pasal BangNara, pastilah kakaknya lagi byk simpan rahsia.
    huhuhu

    ReplyDelete
  19. mula2 aku pn ingt beautiful nara ni perempuan.
    hahaha

    ReplyDelete
  20. ahaha..
    nara da kne terjah..
    habisla..
    pasni ni nk tgk lak..
    aura nara macam mane..
    hehe

    ReplyDelete
  21. gi lah terjah nurul haizum

    nurulism.com

    dia glamer gak. readers rmi bangett!

    ReplyDelete
  22. uiiii akan berkahwin 11/11/11 ker nara tuh? same tarikh ngan zie kawen nnti weh..hikhikhik

    haaa plan nk terjah blog zie plak ea... wahhh terase glam ler plak...wakakaka. cepat khatam story form a to z if nk wat terjahan..hikhikhik


    :P

    ReplyDelete
  23. suka baca blog beliau. cara dia tulis gosip unik. hahaha. gosip slumber badak :)

    ReplyDelete
  24. Semua tu betul. kekadang wifey aku pun impress ngan gossip2 yg aku bgtau kt yg aku dpt masa bc beautiful nara

    ReplyDelete
  25. kenapa mesti fasha sandha?
    x suke la..huhu

    ReplyDelete
  26. tak sangka! selama ni aku bercakap ngan bro nara selama aku mengikuti samsung corby tuh! ak white team, dan slalu berbual macam2 ngan dia... huuu, knp ak tk tnya website dia ap dulu...

    ReplyDelete
  27. baru lps terjah.. mmg best!!

    tq for this info..

    ReplyDelete
  28. bravo...
    suka sgt adegan terjah2 nie...
    byk info leh dpt! tq teacher!

    ReplyDelete
  29. bro....mestii naik mencanak unique hari ni...bang nara leh dpt belasan ribu....fuyoooooo pakcik kayooo....

    ReplyDelete
  30. silalah terjah redmummy pulak! aku nak tau berapa dia dapat sebulan dr nuffnang.. hehe..

    tp mana agaknya dtg nama NARA tu ek? adakah NA itu dari NAzwan. RA itu nama ayahnya?

    ReplyDelete
  31. fuuyooo... tak sangka eh... hebat la dia ni... kaya2... haha
    memang best baca blog dia tu.. ingtkn dulu pmpuan... rupanya laki la pula!!!

    ReplyDelete
  32. abang nara..nak kahwin nanti jemput la...hehe :)

    ReplyDelete
  33. masa tgk tarikh kawin da nak pcaya da, tgk hantaran, mcm tipu je.. :p

    haah, dia suka senyum.. :)

    ReplyDelete
  34. Nak tahu nara kahwin bila??Hahahaha..aku tahu bila..dah ricky dengan dia hari tuhh...sebenarnya aku pun tak tahu..hehe..ewah-ewah berebut-rebut si mel dgn nara dgn si lisa..

    ReplyDelete
  35. 1st time datang sini :-)
    best ops terjah gto!

    ReplyDelete
  36. memang best dapat jumpa dia ni..tak sombong..caiyok yer buat BeautifulNara

    ReplyDelete
  37. teringin nak kenal ngan bang nara ni..
    rupenye asal 1 negeri ngan saye..
    tahniah bro kerana kejayaan menerjah popular bloggers..
    again, like others, agak2nye, camne die dapat gambar2 artis sume tuh..

    ReplyDelete
  38. bro thanks the very much for the info. kul 11 nanti kitorang ada kuarkan pasal nie kat BN.

    Thanks

    ReplyDelete
  39. xsempat bergambar ngan bang nara kat corby hari tu
    pusing2 je tengok dia dah balik
    frust

    ReplyDelete
  40. Mana kau dapat semua info ni...
    Menarik dan macam betul je.
    Semoga blog kau ni terus menerjah dan mebongkar maklumat yang tersembunyi selama ini.
    Suka gak baca entri-entri mm ni.

    ReplyDelete
  41. dlu i engat bapuk...sbb nama beautifulnara..artikel laser berbau jantan...huhu

    ReplyDelete
  42. The Lady in Pink Dress is so cute

    ReplyDelete
  43. salam singgah..

    cam muka pelawak pun da bang nara ni.. tapi sape ea?.. peace ;)

    ReplyDelete
  44. Beutifulnara.. first time baca nama blogger ni ingat kot dia tu perempuan, rupanya lelaki..
    xcident.. :D

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails