January 15, 2010

Ada Apa Dengan Hanis Zalikha



Hanis Zalikha Malaysian Dreamgirl

Seperti yang dijanjikan dan selepas mendapat respons yang begitu positif dari edisi terjah Cik Epal dan Melromeo sebelum ini, edisi terjah kali ini diteruskan dengan mangsa seterusnya adalah Hanis Zalikha.Tertarik nak terjah dia ni bila lihat entry ini daripada Encik Sharinginfoz yang bertajuk : RM3 ribu sebulan : Income from Nuffnang .

Tak perlulah saya perkenalkan lebih lanjut pasal Hanis Zalikha ni,rasanya hampir semua dah tahu cuma serba sedikit pasal dia :

1)Hanis Zalikha seorang pelajar UITM (mendapat tajaan JPA), model sambilan, penulis blog yang popular dan filemnya bersama Nabil bakal ditayangkan tak lama lagi (bila ye?)

2)Hanis Zalikha dicalonkan untuk kategori "Best Celebrity Blog" pada majlis "Nuffnang Asia Pacific Blog Award" di Singapura pada tahun 2009

3)Hanis Zalikha mendapat RM3,000 hasil berblog dan iklan Nuffnang di blognya.Ahli keluarganya turut mempunyai blog .

Ok,seterusnya,inilah pendapat saya mengapa blog Hanis Zalikha begitu popular,sensasi,dan dikunjungi ramai :


Hanis Zalikha cantik menawan

1)Beauty with the Brain .Wajahnya yang cantik menawan bersesuaian dengan seorang model memang menjadi ikutan dan pujaan ramai.Ditambah pula, Hanis Zalikha pandai dan mendapat biasiswa daripada JPA.3.94 CGPA,bukan semua orang mampu lakukannya.Jadi,tidak hairanlah begitu ramai yang berminat dan ingin tahu tentang perkembangan Hanis Zalikha.Marilah lihat apa yang Berita Harian tulis pasal Hanis Zalikha :

"Tidak keterlaluan jika dikatakan wajah jelita dimilikinya menjadi penyumbang kepada pertambahan bilangan pengunjung ke blog ini, manakala konsep blog yang lebih terarah kepada gaya hidup membuatkan pengunjung tertarik untuk menjadi pengikut setia."

Persoalannya :


Hanis Zalikha datang dari route mana ya?


2)Template ,design ,header dan backgroundnya menarik.Sejuk mata memandang dan agak mudah nak terjah dari satu halaman ke halaman yang lain.Loading ke blognya juga cepat dan tiada widget-widget yang menyemakkan dan sakit mata memandang.


Hanis Zalikha ayu berlakon


3)Entrynya berkualiti dengan gambar yang menarik.Turut diselitkan tips-tips yang menarik yang menjadi kesukaan orang ramai terutamanya tips berkenaan kecantikan yang sesuai untuk wanita.Antara entry-entry nya yang menarik adalah :


Selebihnya,bolehla terjah sendiri.



Hanis Zalikha pelajar contoh


4.Entry nya berkisar kehidupan dan mudah diterima ramai.Jika diperhatikan,entrynya walaupun kurang kontroversi,namun gaya penulisan,apa yang diperkatakan mudah diterima ramai.Kalau dah popular, tulis pasal apa pun orang akan baca kan?Namun,Hanis Zalikha tetap menulis dengan penulisan yang terbaik.Mungkin sebab itu semakin ramai yang mengikutinya kerana dia tidak mengambil kesempatan atas kepopularan dan kecantikkannya.Entrynya masih tetap di jaga.Biar kurang update namun kualiti tetap diutamakan.Syabas,Hanis Zalikha.



Hanis Zalikha bertudung tetap anggun (teringat cerita Nur Kasih)


P/s :Gambar kredit to blog Hanis Zalikha.Diambil dan ditampal tanpa kebenaran.Hehehe,maafkan saya ye,Hanis Zalikha.Suka tengok gambar bertudung ini.

5.Pelajar+Model+Pelakon+Kakak @ adik yang penyayang. What's else do u want?Hampir lengkap ciri-ciri wanita idaman lelaki.Usianya pun masih muda,jadi tidak hairanlah peminatnya dari pelbagai golongan usia,jantina, dan kaum.


Apa agaknya yang difikirkan Hanis Zalikha ye?

6.Blog nya lain daripada yang lain. Anyway,brape ramai model yang ada blog?Brapa ramai artis juga yang ada blog?Dan brapa ramai artis+model+pelajar yang ada blog?Jadi keunikannya menjadi tarikan yang tersendiri yang sukar dicari di Malaysia ini.

7.Popular dan mendapat liputan media.Ishh2,kalau dah keluar Berita Harian,Kosmo dan sebagainya,lagi berduyung-duyungla orang akan berkunjung.Artis pula tu.Jadi, tidak hairanla bila Azwan Ali menjadi salah seorang blogger untuk Project Alpha Season 2.Rasanya kalau bukan kerana Hanis Zalikha masih belajar,dialah antara calon yang paling layak untuk menjadi salah seorang dari blogger untuk Project Alpha Season 2.



Ibu Hanis Zalikha (ke mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi?)


8.Hanis Zalikha menjadi role model bagi ramai pihak. Role model untuk bloggers menjana pendapatan yang lumayan, role model bagi pelajar menjadi pelajar cemerlang , role model bagi wanita menjadi wanita yang cantik dan berketrampilan, role model bagi keluarga punyai keluarga yang penyayang dan bahagia, dan role model bagi diri sendiri untuk berusaha meningkatkan prestasi diri.

Itulah salam dan komen terjah saya kali ini.Cuma persoalan yang bermain-main dan berputar di fikiran saya :

1)Hanis Zalikha masih single or tidak?Ehh2,saya masih setia dengan Isteri cuma mahu tahu sahaja.Adik saya pun sebaya dengan dia.Hehehe...

2)Macam mana Hanis Zalikha membahagikan masa?
3)Siapa yang kasi nama?Rasanya tak pernah dengar lagi orang yang serupa dengannya.

Harap-harap,lepas ni sudilah Hanis Zalikha terjah ke blog ini. Blog Cik Epal sudah diterjahnya,blog saya bila lagi?Hehehe,terasa kepuasan diri bila diterjah blogger popular.

P/s : Belajar la dari Hanis Zalikha.Banyak yang boleh dipelajari darinya.

P/s/s : Bukan senang nak senang,bukan susah nak susah.Andai anda secantik Hanis Zalikha,cepat-cepatla berblog,hasilnya lumayan.Hehehehe....

P/s/s/s : Who's next?Lepas ni aku nak terjah BeautifulNara la pulak...Mamat tu makin hari makin hensem dan macho aku nampak..Senyum memanjang je,dah nak kahwin kot?

P/s/s/s/s : Yey,akhirnya Hanis Zalikha terjah juga dan leave comment walaupun hanya di Facebook.


Komen Hanis Zalikha

66 comments:

  1. waaa...rm3 ribu sebulan..besntnya..:)

    ReplyDelete
  2. wahhh three people in three straight days!
    hihiihi

    blog mereke mmg best..

    ur review pon xkurang hebatnye.. :)

    ReplyDelete
  3. hanis zalikha mmg cun...hehe
    muda-muda agi da dpt income ribu2 lemon

    ReplyDelete
  4. femes - buat blog = femes blogger

    ReplyDelete
  5. semalam satu hari i baca belong hanis zalikha..menarik jugak..
    (semalam jugak saya baru kenal sapa hanis zalikha!xoxo)

    ReplyDelete
  6. Thanks for mentioning my blog... anyway memang world si hanis ni..... so maybe today ur unique at least 500....

    Diet untuk 20-an

    KWSP Online

    ReplyDelete
  7. beauty with the brain. suka bila jumpa artis yg mcm ini. Drp yang lain sibuk tamau belajar sebab nak kejar glamer sahaja.

    ReplyDelete
  8. All in the package. Untungnya ...

    ReplyDelete
  9. hanis zalikha ada pakej yg lengkap..dan dia tahu menggunkannya sebaik mungkin..ape2 pun ini semua rezeki dr NYA..

    ReplyDelete
  10. memang cantik.baguslah walaupun dah glamour tapi pelajaran tak di lupakan..tahniah..

    ReplyDelete
  11. yess..beauty with brain..daya tarikan utama..

    ReplyDelete
  12. YES,akhirnya Hanis Zalikha membalas komenku walaupun hanya di FACEBOOK .Inilah dia :

    Hanis Zalikha commented on your link:

    "Haha oh Project Alpha terpaksa ditolak kerana komitmen belajar tsk tsk. Thanks Iman. AMBOI KUAT KUTUK."

    ReplyDelete
  13. dia sgt cun!!!

    thanks for sharing this info.. baru lps terjah blog dia.. mmg best..

    ReplyDelete
  14. wah... 3 ribu sebulan hanya dengan blogging?
    mcm tak pcya pula..

    ReplyDelete
  15. sgt suka dgn hanis zulaikha...
    cantik + pandai plak tu...

    blog dier pn best
    penulisan pn xemosi...

    ReplyDelete
  16. Hanis zulaika....nama pun dah cantik...bilalah nama aku orang nak sebut-sebut..terjah bro jangan tak terjah..hehehe

    ReplyDelete
  17. dia memang perfect la..cantek, pandai n byk duet..wauuu...bilala nak jd cam dia kann..huhu..

    mse student2 dlu arap duit biasiswa ngan pama je...


    p/s:bang nara nak kawen??ni yg frust ni..hehe...

    ReplyDelete
  18. Tapi hanis tak pernah datang belog saya. Uwaaaa :'( saya hari2 pegi belog dia.. Bila hanis nak datang minum kopi dan makan nasi air di belog saya ye..? :'(

    ReplyDelete
  19. wahh..memang meletup habis.

    terbang ke sana...

    ReplyDelete
  20. salam teacher. of course laa sebab hanis zulaika ni chun melechun. apa yg ko write tu semua btul.
    dia ada boypren pun dia takkan mengaku. sham jatuh. bloglitic pun kene main jugak.
    p/s: dlm resolution yg tulih kt astro beyond tu, abg nara nk kawen tahun ni

    ReplyDelete
  21. Lepas nie Hanis terjah blog kau plak eyriqazz. miahaha :P

    ReplyDelete
  22. assalamualaikum. salam singgah. mungkin apa yang saya bakal katakan ini agak 'lari' dari topik perbincangan. tapi saya akan cuba sedayanya. okey, memang para blogger sangat kenal akan insan yang bernama 'hanis zalikha' ni. ( bukan blogger pun kenal ). saya pun dah baca blog beliau. memang interesting. banyak saya tengok blog-blog yang berunsur dakwah ( memperjuangkan agama dan bangsa ) diketepikan. kenapa ini harus terjadi? bukankah itu yang diutama? bukan cuba mempertikai mana-mana blog. we have our own opinion. dan reason paling best untuk diguna pakai. 'blog aku, ikut suka aku la nak tulis apa'. sebagai contoh. cuba masuk blog ini. http://keretamayat.blogspot.com. very humble person. masyarakat sekarang meletakkan hiburan di aras tertinggi. kalau mengupas isu ini memang hit. ramai akan menerjah. cuba kupas isu ' couple itu haram '. silap2 orang tak nak baca pun. minta maaf. ini hanya pandangan biasa dari saya. harap saudara siarkan komen saya. sebab kekadang ada blogger yang deleted comment berbentuk sebegini. thanks a lot. wassalam ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes saya amat setuju sgt dgn anda..kerana anda sependapatan ngan saya...apa sahaja yg kita lakukan haruslah berlandaskan syariat agama..mmg zaman sekarang ni artis diagung2kan manakala ulama diketepikan...

      Delete
  23. suka tgk pic dia..sbb jelita nye ;)

    ReplyDelete
  24. dia ni mmg role model... sgt cantek dan bijak pandai... amak nye pun sgt cantek n kuih yg cantek2 belaka... gile jeles

    ReplyDelete
  25. ko masukkan skali tips2 cemane nak ngurat dia.. mesti cecah puluh riban trefik blog ko.. di samping aku menggunakan tips2 itu.. lol!

    ReplyDelete
  26. penulisan x skema.ayat sengal2.best!

    ReplyDelete
  27. sat lagi dia datang la tu komen kat sini..

    ReplyDelete
  28. wahhhhh.baru terbaca part-part terjah nie. mantap sungguh idea nie. tapi seram gak kalau nak diterjah nie. tak cukup bersedia lagi ni

    ReplyDelete
  29. blog dia ni dengan blog redmummy.com, aku paling meluat nk bc..xda pe2 info yg best nk amik..huhu

    ReplyDelete
  30. bukan filem dia ngan nabil tu dah ditayangkan tahun lepas ke?? cerita momok the movie...

    ReplyDelete
  31. Dia nie pernah berlakon ? Citer apa ?

    ReplyDelete
  32. salam ziarah (dr blog kak ina kl).

    kakchik pun suka hanis zalikha ni antara sebab utama ialah dia tetap maintain cemerlang w/pun hidupnya sibuk seorang selebriti.

    begitu banyak RM yang dia dapat dr nuffnang! hebat!

    oh, satu lagi, kakchik juga suka drama GTO tu.

    ReplyDelete
  33. sebenarnya saya baru je terjumpa blog Hanis Zalikha ni ..Maklumlah baru setahun jagung dalam dunia blog ni..Mula2 terkejut jugak apasal la bayak sgt followers dia..bila dah baca blog dia baru la tau..sekali dah terjah dan tgn ni pun asyik la nak click blog dia..emm mmg best banyak tips dan info..

    ReplyDelete
  34. salam...saya pun baru je terjah blog hanis zalikha ni..maklumla baru setahun jagung dalam dunia berblog ni.. bila dah sekali terjah dan tgn ni pun asyik nak clik je la ..emm mmg best byk tips..

    ReplyDelete
  35. saya nk mitak izin nak link blog..

    ReplyDelete
  36. cantik sekali orangnya ya..
    jarang sangat tengok drama, so, baru kenal si dia tu...

    ReplyDelete
  37. waaa hebatnya, tak tercapai akal ku (^_^)

    ReplyDelete
  38. kena byk berusaha klu nk jd mcm hanis zhalika.. xrmi yg ade quality mcm die ^^

    ReplyDelete
  39. waaa bnyk tu 3k sebulan...dahsyat betul

    ReplyDelete
  40. rezeki...tuah ayam nmpk kat kaki..tuah manusia xsapa yg tau...tp lps ni dia mesti dpt lg bnyk..

    ReplyDelete
  41. komentar dia selalu 100 ke atas.woww

    ReplyDelete
  42. Blog Hanis memang meletup tu sebab pengunjung 6-7 ribu sehari.. Unik tu

    ReplyDelete
  43. hanis emmanh ade pakej lengkap...sangatt adimired kat beliau.

    ReplyDelete
  44. saya bersetuju dgn hami asyraff...jika perlu undi blogger pilihan, buat masa ni sy akan memilih beliau.
    Ttg Hanis Zalikha, dlm blog saya pun saya ada nyatakan bahawa beliau sumber inspirasi saya utk start aktif semula blogging...itu shj..itu pun kerana kemampuannya menjana pendapatan...tapi, terus terang, saya amat jarang untuk berkunjung ke blog beliau kerana saya blogging utk mencari kawan serta menambah ilmu pengetahuan...
    Oleh itu, sangatlah diharapkan agar bloggers, selain ceritakan hal peribadi, mestilah berusaha untuk keluarkan idea sendiri atau memberikan info2 yg bermanfaat.
    Biar ringkas tetapi berguna kpd semua=)

    ReplyDelete
  45. bg saya...mcm2 yg ada pada hanis zalikha.....dia cerdik dan cantik..

    ReplyDelete
  46. nak .,
    huh.,
    hebatt wooo..
    gilas bnyk visitors,.
    tahniahh

    ReplyDelete
  47. dia mmg sangat- sangat comel. huhuhu.. nice entry.. n cerita yang hanis belakun tu da keluar, cerita momok the movie, hanis jadi puteri bunian. orang sangup donlode cerita tu n lajukan. nak tengok part hanis jew... hehehe...

    ReplyDelete
  48. selalu baca blog dia.
    dia sempoi, n cantik kan.
    huhu.

    ReplyDelete
  49. kene kuar surat khabar atau berita gak nak dapat hit giler tahap dewa nie....

    huhuhu...

    ReplyDelete
  50. wah...3ribu??cayalah..
    dah kaya, cantik lak tuh...fuhh..

    ReplyDelete
  51. hanis zalikha sgt down to earth. sukeeee!

    ReplyDelete
  52. Hari2 saya bukak blog hanis..nice n simple...bila la blog saya nak jadi macam tu..(in your dream)...hahaha

    ReplyDelete
  53. Rm3k sama dg gaji me sebulan tu heheh sungguh berbaloi yer jd famous bblogger ni

    ReplyDelete
  54. lor..ni mak die ke?pernah baca dalam paper pasal mak die..

    ReplyDelete
  55. hi mr eryqazz...sy ade share info kt blog ni kt entry saya :
    http://niniezane2009.blogspot.com/2011/01/siapakah-hanis-zalikha.html

    ReplyDelete
  56. suka baca gak blog dia.. gambar cantik2 sbb orangnya cantik.. ;)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails