January 14, 2010

Ada Apa Dengan Melromeo

Melromeo oh Melromeo
Mood agak baik sedikit.Jadi ruangan terjah bersama GTO diteruskan lagi.Kalini eyriqazz ingin menerjah saudara Melz @ Melromeo.Sedikit info yang korang tak tahu pasal saudara Melz :
1)Melromeo ni seorang gay
2)Melromeo pernah bercinta dengan Hanis Zalikha
3)Melromeo anak seorang Jutawan
Hahaha,semua info di atas adalah dusta belaka.Hanya usikanku buat saudara Melz. Jangan marah ya Melz,nanti ketinggian mu hilang serinya.Melz ni antara blogger baru yang tengah meningkat naik.Kepopularannya blehlah dikatakan sama naik dengan Cik Epal.Dalam masa kurang dari 6 bulan,followernya sudah mencecah almost seribu.Aku berani jamin by bulan 3 ni,followers nya akan mencecah seribu.Nak tengok Melz dengan lebih dekat lagi?Saksikanlah gambar ini :
Ketinggian dan Kehenseman Melz tidak dapat disangkal lagi
Ok,berbalik kepada tajuk utama.Inilah komen dan reviewku kepada blog Melz begitu popular,sensasi dan digemari ramai :
1)Design blognya sangatlah cantik dan menarik untuk disinggahi.First impression memainkan peranan yang penting.Bagi yang first time singgah,mesti korang rasa nak singgah lagi kan?Itulah impression pertamaku,bukan setakat singgah,terus aku follow blog dia .Dia punya tagline pun menarik,Sharing is Caring.Memang caring la ko Melz,pinjam duit seribu ble.Ala,ko kan dah dapat 7  ribu cek Nuffnang terbaru tu.Hehehe,bergurau je Melz...
2)Melz tak lokek ilmu dan berkongsi tips-tips yang bagus terutamanya pasal Nuffnang.Cam Cik Efa kata,kalau sebut pasal duit,kucing pun akan toleh.Itulah kelebihan Melz ini.Antara tips-tips menarik Melz adalah :

Selebihnya,terjah la sendiri.Banyak lagi tips-tips berguna di sana.Akupun byk belajar dari Melromeo ini.Beginner tidak semestinya kurang pandai/berilmu kan?Melz ni aku rasakan ada harapan di masa depan untuk menjadi Top Blogger.Usianya pun masih muda.Hensem dan masih teruna lagi.Hehehe....
3)Melz mesra reader.Siap ada ruangan ask Melz lagi.Tak caye,tryla add dia di YM(Yahoo Messenger) dan bila dia online cubalah tegur dia.Believe me,dia akan balas kalau dia tak busy.Dialah juga yang banyak kasi tips kat aku semasa ber YM dengannya (hehehe,selepas bertahun2 tak berYM) antaranya kunjung balas ke blog orang yang komen, balas komen, dan sebagainya.
4)Melz ada contest di blog nya.Yang menariknya contestnya 2 way.berkongsi trafik.Contohnya soalan di blog aku,jawapan di blog dia.Aku dah cuba di Kuiz 8,memang berkesan.Adalah pertambahan trafik dan view.Hadiah2nya pun cukup menarik,siap ble dating ngan Melz lagi.Jadi,wanita-wanita di luar sana yang tengah mencari,jangan lepaskan peluang keemasan ini.
5)In Person,Melz ni memang Cool dan peramah orangnya.First time jumpa Melz ni di Digi Pimp My Day event,memang terserlah ketinggian dan kehensemannya.2km pun ble nampak dia.Hehehe,dahla tu,dikelilingi 3 awek .Ajak join team aku taknak,mentang2 la ramai peminat.Gurauje,tak sempat nak ajak pun ,dia dah ada team.Melz memang peramah,rambut ala-ala Faizal Tahir dan cool orangnya.Dia ada tunjuk gambar dia masa zaman Universiti,fuhh,ganas.Mesti kaki pukul ni.Terus dia balas,mana ada,baik je.Hehehe,aku saja je nak sakat dia.Melz ni semut pun dia tak berani nak pijak,inikan nak pukul orang.
6)Penulisannya bergaya, dan menarik untuk dibaca.Gaya penulisannya kreatif,lain dari yang lain dan memenuhi jiwa remaja dan pelbagai peringkat umur.Melz berani dan tidak takut meluahkan pendapatnya.Tak lupa juga,Melz ni pandai berpuisi.Aku memang suka giler dengar puisi Melz,mesti dulu dia tackle awek pakai puisi.Almaklumlah,Mat Romeo.Kenalah pandai berpujangga.Katanya,semua buku cinta Ahadiah Akasyah dah 7 kali dia baca.Hehehe...
7)Ada kelainan yang terserlah di blognya.Blognya lain dari yang lain,entry nya tidak meniru penulisan orang lain dan gaya bahasa nya mudah difahami.Di samping itu,Melz selalu melakukan pembaharuan yang berkesan di blognya.
Itu saja setakat ini.Oleh kerana review ini pun tak berbayar,Melz,anda berhutang cipta header untuk blogku.Aku dengki ngan headermu.Hehehe,gurauje,tengoklah ada masa nanti aku  buat contest mencipta header.
P/s :Who's next?Hanis Zalikha kot...Hehehe...ex-gf Melz....
P/s/s :Di mana ada kemahuan,di situ ada jalan.Biarlah blog kita dengan cara kita tersendiri namun tak salah memperbaiki kekurangan yang ada.

44 comments:

  1. bape byk daa sebut hensem.. sure kembang melz ni.. hahaha..

    ReplyDelete
  2. For new bloggers memang akak rekomen tuk terjah blog Melz ni. Akak pun selalu jengah blog Melz. Mmg dia tak kedekut ilmu. Apa juga soalan yg kita tanya, kalau dia boleh jawab dia akan jawab.

    ReplyDelete
  3. Thanks for d interbiu. Nak terjah lah ni. Mana tau dapat ilmu yg berguna ..

    ReplyDelete
  4. Melz is a nice blogger. musykil mcm mana dia mampu entertain every each of his readers, huu. caya la Melz!

    ReplyDelete
  5. melz memang terbaikkkk....salah satu sifu eden ..hikk :)

    ReplyDelete
  6. dah..dah..dah..makin meninggi diri si MEL tuh pulak karang..hehehe..bukan meninggi diri sombong yerr..makin tinggi daa..apa2 hal MEL ROCKS...

    ReplyDelete
  7. nice review..
    never really known him before, but hey.. his blog sounds good =)

    kenwooi.com

    ReplyDelete
  8. melz mmg best..xjemu tatap blog die..hehe..ade je info bgune..

    ReplyDelete
  9. yeahhh !

    MEL SIFU LOLLY.

    hie sifuuuu. die yg ajak lolly j0in nuff :)) ngeee.

    ReplyDelete
  10. melz cute gitu.. haha.. slalu ikowt tip2 dye.. terbaik punye!

    ReplyDelete
  11. Masa first time aku masuk blog dia , perthhh template paling huduh . Masa tu serba hitam klu tak silap . Tapi gaya penulisan dia wat aku terfollow-follow sampai sekarang .

    *template dia yang baru nie memang smart giler ....

    ReplyDelete
  12. leh le gi terjah blog dia nanti...
    thx for sharing...
    inilah untungnya join function...
    dpt berkenalan lebih dekat kan...

    ReplyDelete
  13. adess..gay =p. meh kta terjah melz =p

    ReplyDelete
  14. Seronok kan bila blog kita disinggah..."Baru nak bljar dunis blog nie:)"
    Hebat Melz...Congratulation!!!

    ReplyDelete
  15. rajen betul buat utk geng bloger ek!

    ReplyDelete
  16. Lepas ni bleh la terjah aku ni sekali.hihihi.macam melodi plak

    Tips menghadapi kemalangan kali pertama

    ReplyDelete
  17. baru jer terjah blog ni.. kiranya sama top dgn cik epal gak la..

    apapun, thanks for sharing this info..

    ReplyDelete
  18. WaaH bertuah en.melz dapat kawan cemni. Puji kemain. Hehe. Gud gud

    Hehe..nak voucher free tak? Saya tolong sebarkan je ni... Join kat blog ni taw...


    http://mdm7781.blogspot.com

    ReplyDelete
  19. SALAM BRO ..

    thanks cz sudi terjah blog ku yg xseberapa tu (cz stil budk baru belaja)..

    ReplyDelete
  20. Suka baca ur review tentang blog2 lain.... :-)

    ReplyDelete
  21. Melz memang baik, dia tak sombong dan open minded.


    New Post | Cari Jodoh!

    ReplyDelete
  22. kem salam kat org yg berdiri sebelah melz tuh, yg xbrp nak tinggi tuh ye...muahhhh

    ReplyDelete
  23. Hoho Bro . Tersipu malu aku nie . semua Pujian , takdo perlian atau kutukan :P Neway teramatlah aku berterima kasih kerana buat special entry pasal aku :) senyum lebor nie . miahahaha .

    Neway pasal aku gay tuh , hahaha kalau aku gay . jadi MelGay miahahaha . Pasal Hanis Zalikha tuh . ngidam jgak model tuh datang minang ke merisik aku miahahaha .

    Lastly : aku akan buat Kempen Review Blog bro . stay tune. hihi Once again Thnx bro :)

    ReplyDelete
  24. Melz adalah satu evolusi.. Err. Boleh ke gitu? Huhu.. Tapi dia memang tinggi laaaaaa.. Ahaks.. ;p

    Melz bnyk mngajar.. Bnyk ku belajar ape yg tlah dia ajar.. Ngee.. ;)

    ReplyDelete
  25. ngerilah aku bila ko cakap dia seorang gay!!

    ReplyDelete
  26. salam..ehmm best jugak jumper kamu semalam..tak nak buat cerita untuk akak ker? gurau ajer..

    ReplyDelete
  27. melz luar biasa la..genius..

    sesapa bukak melz blog jgn lupa klik logo cantik warna pink :)

    promote kelab Diet Mr Bam

    ReplyDelete
  28. giler terkejut gak aku tadi ingatkan betul2 la mel tu gay...haha...baca tak habis lagi..gamaknya kalau dia gay betul la habiss la awek2 di luar sana...

    ReplyDelete
  29. uisshh..
    selambe ckp die gay..hahaha

    ReplyDelete
  30. yehaa!! melz my sifoo untuk nuffnang. tanye die, macam2 die tau :) hehee.

    jangan beritahu die, i luv him so much ;) ahaks! oh, jangan salah anggap. bukan as couple but more to sis and bro. die sangat manje ;)

    p/s: boleh try komen kat my blog? rasanya dah ok kot. huhu. terseksa lepas blog kene hacked ni. huhuhu

    ReplyDelete
  31. bagus melromeo nie....website die mmg bnyk content yg bagus2...huhu

    ReplyDelete
  32. wahh.sini ada sesi terjah menerjah. aku kene private blog la lepas ni.mahaha

    ReplyDelete
  33. Kalau dia nih... memang la jempol... hi hi

    ReplyDelete
  34. Buat Semua :terimakasih atas komen2 anda semua.saya betul2 hargainya...saya akan balas komen yg berbentuk soalan dan saya akan singgah di blog anda nanti ...FIFO sistem..hehe..cuma cpt atau lambat sahaja...

    ReplyDelete
  35. Ween :Sebenarnya Melz tu ada kembar...kembar dia la yang menjalankan tugas menerjah2 ni..hehehe...

    Melz :kempen review blog aku..adush...takutnya aku...

    Uruchimaru :tak kenal...jumpa skali mesti terus kenal...

    Kak Ina KL :tunggu entry seterusnya..akan ada entry menerjah bloggers2 lain ....joinla ye...

    ReplyDelete
  36. wahh,sekarng ada terjah2 pulak
    tapi blog die ni mmg best! :)

    ReplyDelete
  37. ooo..
    bestnya en3 nie yg wat ulasan ttg blogger2 yg ada..
    melromeo tu bru syafa tau td pas baca..
    mmg besh blog dia..
    baru syafa dapat input sket..haha..
    syfa pun xsampai setahun gak..tp,xsehebat blogger2 lain..
    tp,xpe..blog syafa dibuat ats dasar2 ska2..hehe..

    ReplyDelete
  38. best sgt ke blog melz tuh??
    msti mao terjah jpgi neyh..
    hoho

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails