January 24, 2010

Terjah | Aku Diterjah

Edisi terjahku sebelum ini menggembirakan hatiku.Tidak sangka idea daripada BeautifulNara ini begitu menjadi.Jadi,selepas ini aku akan teruskan edisi terjah bloggers-bloggers popular dan juga di undian Penangan Cik Epal dan Melromeo buat pembaca dan pengomen di blogku.Tunggu,aku juga akan join skuad terjah  Melz .Inilah logo yang begitu cantik ini :


Siapa yang mahu kena terjah lagi?

Tak sangka pula,selepas aku menerjah Melromeo,dia pula menerjah aku.Teruja juga dibuatnya.Sebenarnya,sebelum Melz,aku pernah diterjah oleh Blogjoging dan juga FaizalAzelan .Maafkan aku,aku tidak berniat untuk meniru apa yg blogjoging dan Faizalazelan ni buat,aku hanya buat dengan caraku tersendiri dan berkongsi informasi/pendapat / inspirasi dari tips BeautifulNara.Serba sedikit tentang ulasan mereka selepas Ku Diterjah :

1)Bang, kasik tukar template cun sket.... baru ada UMMMP & propfesional

2)Orang yang sangat aktif utk masuk peraduan2 anjuran Nuffnang. Dan dia penah menang utk Project Alpha Blogging Contest.

3)Yang ketiga, prospek yang paling penting adalah berkenaan entri. Intipati dalam blog. Semenjak dua menjak Great Teacher Onizuka nampaknya ghairah dalam penulisan yang berbentuk ‘contest’ . 'Luck' Great Teacher Onizuka memang ada la. Tahniah! Ini yang terbaru, 'Contest' untuk Digi PimpMyBroadband Janji hadiah beb.


Pasangan Sensasi di Alam Maya.Muahahaha!!


 4)Yang keempat, ‘value’ untuk ‘follower'. Kalau dilihat dari statistic, nah, semakin bertambah dan semakin mantap Great Teacher Onizuka. Ramai 'follower' termasuk aku'. Aku pun ada oiiiii. Ingat apa. Lebih efektif kalau ada twitter. Untuk memudahkan ‘follower’, memang disarankan penggunaan widget nie. Dijamin berkesan. Belum cuba belum tau.


Nov 09 -Tak sangka dah cecah 400 skang ni....Thanks to All

5)Hebat sangatkah dia ?

Bagi aku hebat Yoh! terbaek dari ladang brader nie , sebab dia ni seorang yang diam² tapi berisi kao² , bukan berisi dalam perut bukan² ! jangan salah faham dengan penulisan entry yep! tapi berisi info atau cara penyampaian atau nak lebih lagi hebat dengan Nuffnang !

Dia pernah ceritakan first checknya iaitu berharga Rm212.75 dalam 2 bulan yoh! hebat gilew wah cakap ! aku pun makan 2 bulan Setengah baru dapat Rmtuttt.tuttt yoh takleh bagi tau yoh sikit jaa miahahaha.

Dia jugak pernah bagi aku tips ! Dan daripada itu aku sentiasa berfikir . Apa tipsnya ? Join Every Contest yang Nuffnang Buat . Yeah U are Right bro! Dan sekarang aku tengah praktikkan menjoin segala contest yang nuffnang anjurkan . Kerana dari situ , ada jugak 1 motif dalam diri aku terima kasih yep !

6)Eyriqazz Cool !

Kenapa aku cakap Cool ? Sebab aku dah cakap awal² ngan dia , beza umur aku dan dia memang kao² berbeza dan aku minta izin ngan dia yang perbualan aku memang "Aku dan Kau" dan dia terus cakap eyh tadehal! Miahahaha Cool siut sebab mostly ada orang tak suka yoh !

One more thing . Aku respect ngan kau sebab umur kau lebih dari aku tapi kau tak jadikan umur itu sebagai penghalang untuk mempelajari sesuatu dari aku yang masih beginner ! . Kiranya kau buang jauh² penglibatan umur dari belajar suatu yang baru rite ?. Aku respect tang tuh dan kau juga berani untuk bertanya sesuatu walaupun kau rasa benda tuh mudah ! Good bro Thumbs up! Kita belajar untuk lebih faham rite ? ahaks

Kau seorang yang agak rajin untuk menjoinkan diri dalam pelbagai Contest ! Gilalah aku cakap weh. Kau dah berumah tangga pun sempat yoh join sana sini ! Gilew Respect aku . Bagus² , Antara Nuffnang contest yang kau dah join , korang semua boleh usha nie . Project Alpha , Friso, Mr Potato , Digi , Samsung ! 5 Siot ! Aku baru satu . Miahahaha Nie ada LG tamo join ke bro ? miahahaha

Aku senang berbual ngan kau time RealLife yep ! Siyes memang senang berbual ngan orang yang dah matang gitu . Rasa cam kalau berbual tuh makin improve idea² dalam kepala hotak aku miahahaha . Lastly Kau tak hot tapi cool !

7)Blog Bro

Bro blog kalau boleh serikan sedikit dengan warna dan macam² lagi . Sekarang Layout dah bersepah tak macam dulu bro ahaks . Kalau dulu nak apa² kena buat sendiri takdenya orang nak bagi layout free. Gunakan Layout sikit bro baru nampak kemas dan teratur .

Selebihnya, korang bleh Terjah di Sini!!


http://faizalazelan.blogspot.com/2009/11/reviu-blog-4-great-teacher-onizuka.html


Thanks guys,aku memang menghargai respons dan terjahan korang untuk memperbaiki penulisanku.Aku masih baru dan masih banyak yang perlu pelajari dan aku akui terjahan mereka telah memperbaiki dan membantu aku.Yerlah,dulu nak cecah 100+ pun susah,Skang ni bolehlah nak maintain 300+ hari-hari.Aku tahu,sikitje tu jika nak dibandingkan dengan orang lain,namun aku sudah puas hati.Bak kata redmummy,there are no easy way for success.Biar lambat asalkan selamat.Hehehe...

P/s :Tunggu entry ku selepas ini (next week kot) yang bertajuk Aura BeautifulNara dan Rekod Baru Tercipta.Hint-hint : Unique visitors mencecah Ribu-ribu pertama kali.

P/s/s :Siapakah yang bakal diterjah selepas ini?Undian akan dilakukan tak lama lagi,jadi kepada sesiapa yang mahu diterjah,tinggalkanlah komen di sini :

39 comments:

  1. hi eriqazz,sy penah nampak eriqazz kat mom's blogger planet..hehe wat apa kat situ

    anyway tahniah terjah menerjah sesuatu yg bagus kan..

    yang baik dikongsi bersama

    yang kurang baik, still have room for improvement

    pasal template dgn background, sy tak penah kisah janji isinya best:)

    best of luck

    ReplyDelete
  2. makin femes emes nmpaknye tuan blog ni ek,.,

    ReplyDelete
  3. Huhu macam best pulak , main terjah-terjah nie.

    ReplyDelete
  4. ooo....best la tuh nak terjah2 orang.....

    ReplyDelete
  5. Salam bro..teruskan menerjah..gaya penyampaian n3
    Eriqazz lain..manakan sama dgn mereka..eriqazz
    Ada identiti tersendiri..dr eriqazz lah sy kenal cik epal & melz..
    Terjah kolabarasi dgn melz pasti lebih
    Mantoppp!

    ReplyDelete
  6. Jeng! Jeng! Jeng! Udah kene terjah Mr. Senior ni.. Hehe. Tp.. Btol la.. Bro Eyriqazz ni mmg wajin join contest. Mmg blogger berjaya lah! Bkn stakat duk dpn PC je ngadap blog, tp trn pdg join contest di smpg dpt jmpa blogger lain. Mmg seswai la dgn GTO tu.. Errkk.. Ada kaitan kew? ;p

    ReplyDelete
  7. assalammualaikum

    ada komplot terjah pulak ya.
    asalkan bukan geng samseng jalanan sudahla.

    ReplyDelete
  8. wah2... ni tak sabar nak tengok penangan Beautifulnara pula ni... hehe

    anyway, pasal template tu no komen la.... isi best ni.. :D

    ReplyDelete
  9. heh skang ni fenomena baru ke ada musim terjah-terjah ni.jangan terjah saya dah a..kang bertambah shy lak shy guy ni haha :P

    ReplyDelete
  10. aku dah siap terjahan untuk Nara. miahahaha

    Nara jangan ingat kau puji aku . aku tak terjah kau ! muahaha

    Neway lambat lagi kot aku publish coz nak tunggu reda sikit Aura GTO nie :P kekkeke

    neway thnx yep coz join group terjah kita nie :P siyesli best! Improve itulah yang kita mahu kan ? hihi

    ReplyDelete
  11. wah, cikgu da makin power r skg..
    haha..
    keep it up..
    support us yg bawah2 ni jugak ye..
    ahaks

    ReplyDelete
  12. yangyuyu :saya salah seorang MBP contributor yangyuyu.terimakasih atas komen yg membina...

    Cikti :thanks

    touyakurama :bestla juga.berkongsi informasi dan pendapat

    cdot the dot :fuhh,really like ur nickname..unik

    Bean Moreno : U pun rockss!!

    ReplyDelete
  13. wow congrats bro! HEHE da mcm blog terjah la pulak GTO ni :)

    ReplyDelete
  14. Fathiha Zainal :Jr,ada2...join2 contest ni bagus...saya cuba namun ada yg tak sempat nak join...i.e.g contest terbaru melz...

    a kl citizen :samseng jalanan ?hehehe....


    Kyuubi_85 :tunggu..memang mengujakan...

    FIT :Hahaha,shy or not shy,kalau terkena mmg diterjah.anyway,congratz fits...nak pi melancong ke mana ye?

    miloicekaw1119 :thanks...biar lambat asal selamat...hehehe

    ReplyDelete
  15. Melz :fuh,terjah beatifulnara?mesti mengujakan ni..,mesti ramai ternanti2...

    pepsi light :mesti2..saya pun masih di bawah...

    ReplyDelete
  16. wahh.. dapat ribu-ribu ke visitor dari BeautifulNara bro? tahniah!! tak sabar nak baca aura pasal aura BN. hehe

    ReplyDelete
  17. FIT :Hahaha,shy or not shy,kalau terkena mmg diterjah.anyway,congratz fits...nak pi melancong ke mana ye?

    wah statement yang menakutkan..haha

    tengah plan lagi ni..adoi pening pala nak pikir..tunggu tiket sampai dulu baru plan betul2 :D

    ReplyDelete
  18. terjah byk2...
    sonok leh tumpang baca.. hehe
    teruskan menerjah!! chayo'!

    ReplyDelete
  19. nice gto...aku pun nak buat terjah2 nie...tp aku newbie...kena buat blog elok2 dulu..lps aku abis projek degree bln 6 ni bole la aku edit sikit2...

    ReplyDelete
  20. masih menunggu bila la blogku mahu diterjah
    huhu

    ReplyDelete
  21. hahaha... memang teruja sangat ni... :D

    ReplyDelete
  22. Tuan Eyriqazz,

    Femesnya Tuan. Mmg dah ku jangka. Good Luck my Man.

    Aku terpaku, terpanah, asmara, bergelora, Terpedaya.

    Ada tips untuk orang malas berblogger seperti Teman ke yob? Atenya, teman seronok membaca aje, menulis teman maleh. Paling teman rajin, tido aje.

    Neway moga yob terus maju kedepan, teman ngundur kebelakang. Ahahaah

    ReplyDelete
  23. tuan blog juge sangat femes ooo skg =)

    ReplyDelete
  24. Wahhh.. Psangan sensasi gitu.. Huhu.. Bgus gak kan platform ni.. Blh sling blajar.. ;)

    ReplyDelete
  25. terjah?? hoho...adakah aku mampu utk diterjah? hoh..

    template, betul laa...tukar laaa lain...mmg ok dah, tp saje nk nampak lebih matured gitu...

    anyway, td try klik link faizalazelan dgn blogjoging tu... adakah bro terlupa masukkannya sebagai blogspot.com?? sbb dia direct ke faizalazelan.com dn blogjoging.com which is not exist...huhuh

    ReplyDelete
  26. wah..eyriq dh makin pemes...
    habis arr sumijelly..ke belakang dah..
    pas nie jgn lupa kat sumi yek..kahkahkah...
    sungguh penyibuk kan...

    any way... nanti leh la kit abekerjasama untuk apa2 benda (hahaha...memang dasar penyibuk) kita wat contest bersama ker, kita g events bersama ker (jgn marah azwa) hahaha...

    congratss...........

    ReplyDelete
  27. huhuhhu terjah... jgn tak terjah...

    xper konsep sama.. penyampaian lain dari aku... good job bro...

    nnt blanja aku kat subway wangsa walk

    ReplyDelete
  28. nih nak jd abg rambut ketaq dlm melodi ea..hehehe. terjah bro, jgn x terjah :P

    ReplyDelete
  29. ween :blog terjah?hehehe...arini kol 11 ader cerita terjah.

    miss lolly :best2

    BeautifulNara :bsk entry tersebut akan dipublishkan...hik2..

    sharinginfoz :hehehe,tuah badan

    FIT :Slamat melancong

    ReplyDelete
  30. Si budak aboi :Adakah Aboi mangsa seterusnya?

    aein_raz :thanks ya

    black_mel :hehhe,mari kita tgk siapa yg kenA?

    joegrimjow :hehehe....bila ye?

    zack:thanks

    ReplyDelete
  31. Kyuubi_85 :thanks

    Faizal Azelan :thanks..komen anda telah byk membantu

    Nadia Yuna :ishh,mana de famous..

    Dahlia:thanks.dah perbetulkan

    Ninja fairuz :heheh,terjah lagi

    ReplyDelete
  32. Sumijelly :manader famous.Sumi lagi famous.nickname pun cantik..boleh aje ,apa salahnya...no problemo,bisa diatur

    jogger :thanks..bisa diatur

    Redbloodsnow :hehehe,redbloodsnow dalam pemerhatian saya juga....kih2..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails