January 25, 2010

Pink Oh Pink


Alisya,Ready to Go

Hari Sabtu aritu bawa Isteri pi Shopping.Dah janji dengan dia nak belikan buku-buku sempena kempen beli buku harga diskaun Companyku yang akan berakhir pada 25/1/09.Actually,before pergi ni aku dijemput oleh Melz untuk menghadiri gathering ni bloggers ni yang dianjurkan oleh Melz and the Gang :


Check it Out Here : Mini Gathering | Times Square

Sure best event ni kan?
Dengar cerita Melz ni takut tinggi,betulke?Sorryla Melz tak dapat join.Next time jangan lupa jemput saya ye?Yerlah,family Come First,kan?

Berbalik semula.Saya bawa Isteri ke Midvalley Shopping Centre aritu.Aiseh,asyik-asyik Midvalley,takde tempat lain ke?Suka pergi situ kerana mudah nak parking dan suasana nya pun meriah .

Decoration di Midvalley

Tema Chinese New Year rasanya

Sebelum membeli belah,singgah makan dulu.Umm,mana lagi kalau tak di tempat kegemaran Isteriku, Jusco Food Court dan kami order :


Mee Kari Ipoh ,sedap juga

As usual,Asam Laksa untuk isteri

Memang sedap .Lepas makan kami pun pergilah windows shopping/shopping di Jusco.Then kami gerak ke MPH dan cari buku-buku yang diingini.Mujurlah ada diskaun sebegini.Boleh beli buku diskaun 40% lagi tapi limit kepada RM500 sahaja.Oklah,better daripada takde kan?Selepas lebih kurang sejam lebih,inilah buku yang kami beli :

Membaca Itu Jambatan Ilmu

Ehh2,kenapa beli buku Pencegah Sihir,Angkara Jin & Iri Hati?Umm,kalau aku cakap mesti korang tak percaya or fikir aku buat-buat cerita.Aku dulu pernah kena sihir dan ahli keluargaku dan family terdekatku pernah kena buatan orang.Sampai sekarang pun masih ada kesannya.Namun,part tu mungkin lain kali boleh diceritakan.

Wife aku memang suka sangat main Sudoku,mak mertua aku lagila.Dah berpuluh-puluh buku kami belikan  untuknya.Cuba teka kenapa aku beli buku ''study smarter,Not Harder''?Siapa boleh kasi jawapan yg paling tepat,hadiah voucher RM10 Pizza  Hut/KFC sedang menanti.Ehh,tak tipu,betulni.

On the way nak balik,nampakla pula ada kedai La Cucur dalam MPH.Apa lagi,singgahla sebentar :


Temptation

Camne mahu kurus camni?

Kreatif juga Iklan ni.Knapa mahu saman-saman ye?

Dah habis shopping,kami pun bergerak ke Lowyat Plaza.Dah janji dengan isteri,aku nak belikan dia something for her.Agak-agak apa ye?


Pemandangan di Lowyat Plaza

Dan inilah benda yang kucari untuk isteri :


HP Mini

Singgahla di almost sepuluh kedai.Satu kedai,next.Tak berkenan.Satu kedai lagi,next tak jumpa yang nak.Fuhh,bukan main lagi citarasa isteri.Akhirnya setelah almost semua tingkat dijelajahi,jumpa la HP yang berkenan.


Cantik tak?

Requirement Isteri :Semua mesti Pink!!!

Hehehe,itulah Isteriku.Memang hantu Pink.Dah jumpa takde beg pink,next.Jumpa lagi takde HP pink,next...Next,next...Sebenarnya aku beli HP untuk isterini kerana desktop aku dah rosak.Jadi laptop lama isteri,Isteri hadiahkan untuk dan sebagai tukarannya aku belikan HP baru untuknya.Nyam2,melayan RM1,323 ku.Mahaltak ye?Takpelah,demi Isteri tersayang dan juga senang skit Isteriku nak bawanya ke Sekolah.Kecil,ringan dan mudah,kan?

Selepas ini next wish my wife minta adalah kamera digital pink pula..Bolehla isteriku ni berkawan dengan Viruspadu . Oh,Pink Oh Pink

P/s :Yey,aku dah dapat header baru.Bertungkus lumus disiapkan oleh Melz .Thanks Melz.Amcam,cantik tak header baruku? Nanti aku buat special entry on header ni ye Melz.Tunggu.

P/s/s :Siapa mangsa terjah seterusnya ya?Umm,tunggu.

66 comments:

  1. hp PINK! comey jep.. tp taleyh lawan dgn bby pink tu!!! so CUTE! ngee ^^

    ReplyDelete
  2. ohhooh..
    smart tol HP tu..
    ahaha..
    comel seh..

    header baru memang smart..
    kaler pun mcm melz..
    ahaha..
    saje la tu melz nk buat trademark die..
    ahaha..

    last kate..
    blog dan header blog mmg smart..

    ReplyDelete
  3. wah2.... dunia diwarnai dengan pink.. hehe
    header baru tu cantik la.. :D
    ada kisah ke header tu?

    ReplyDelete
  4. wah..wane tu x mnarik hati sy..
    tp design kat laptop tu..
    peh..tertarik menarik..mmg de boom..hehe

    ReplyDelete
  5. wah... untung ur wife... such a loving husband.. congrats bro..

    ReplyDelete
  6. Wahhh.. Banyaknye makan.. Heehee.. Ade buku sudoku jugerr. Best laaa.. Ngeee.. ;)

    ~ pink dn wanita kan sinonim.. heehee..

    ReplyDelete
  7. canteknye laptop pink tu. suke pink jugaks... pasni leh wat kelab i love pink laa kot ek... untuk para peminat kaler pink... hehehe

    ReplyDelete
  8. ku pon suke pink
    hehe

    eh
    lappy tu 1300 je ke?
    ape die nye specification?

    ReplyDelete
  9. perkh. sumpah berkenan dengan lappy tu. apa spec nya ek. berminat nak tau ni coz nak cari lappy yg kecik, portable mudah klu nk online kt mana2...

    ReplyDelete
  10. wah.dah ada header.nice2. nanti aku nak promote gath pulau.mungkin pangkor. 3h2m. ok? join?aha..

    ReplyDelete
  11. eh smalam aku g beli laptop gak hahahhaa
    rugi r xdtg..bawak r anak2 skali
    aku plg mude kot smalam eh kelmarin

    ReplyDelete
  12. mas pn ada perancangan nak beli HP Mini nie... :) beli kat ner...?

    ReplyDelete
  13. bagus beli untuk isteri..... yalah kalau tak untuk siapa lagi kan.... seronok kan pi gathering jumpa bloggers....

    Jom.. Big Sale…

    Jom Jalan2 Tesco

    ReplyDelete
  14. Sama macam nadiaaaaa! Suka betul pegi mid valley. kalau plan pegi tempat lain, last2 mesti gi mid valley juga. hehe.

    1. sebab senang. naik komuter dari segambut. 1.10 dah sampai. murahhh je

    2. sebab mid valley sesuai bagi mereka yang berpendapatan sederhana. orang kata pegi takdelah nak pegi balik tangan kosong je. kurang2 mampula nak beli roti gandum 99sen kat carrefour tu. (ni utk orang budget mcm cikgu nadia =p)

    3. Best sebab ade jusco. ade carrefour, ada MPH, ada Esarli. Kamdarrr pun ado.

    kesimpulannya,
    Mid Valley memang BEST! =)

    ReplyDelete
  15. la cucur punyer kuih mmg sedap2...kui3...

    wah..cantik la HP tu...
    nk jugak!!
    ;)

    ReplyDelete
  16. comelnyeee..bertuah isteri... :)

    ReplyDelete
  17. wah, peminat pink jugak isteri kamu=aku =vp :P

    eh, cikgu sek men rupanya!

    buku tu, nak bagi student yer? maybe student terbaik dlm subjek ko ajar ke.hahaha

    ReplyDelete
  18. huhuhu... bestnye dapat lappy baru!! cute lak tuh!!!

    ReplyDelete
  19. salam cikgu orizuka...
    hehehhe.. dulu pon suka sgt tgk drama ni... agknyer cikgu ni pon minat giler dgn watak cikgu orizuka tu..

    **hehehe,, tomeyla baby tu... tp kn.. kbetulan y sugguh2 betul... baby punya baju n hair band tu sebijik2 dgn ank lya punya.. heheheheh.. taste sama kot..

    **best dpt p gathering tu.....

    ReplyDelete
  20. wuihhh..seronoknyer orang umah..gua pun tengah congkak2 nak angkat gak nie...

    ReplyDelete
  21. bro....bestnye jejalan midvalley...wahhh bagus bro membaca tu amalan mulia.....hahaaa to ur wife " sukenye dlm hati...dpt hp pinky....best2 sesuai tuk pompuan...header baru....semangat baru...!!

    ReplyDelete
  22. ala iman..geram pulak G tgk mini HP kaler tu..nak pegi beli skin baru ar utk my eee pc ni..
    btw ada pricing baru utk plan hari tu..iman nak G buatkan Quotation baru tak? lain sikit harga n benefit nyer..let me know ya Iman..
    tq
    Always Listening Always Understanding

    ReplyDelete
  23. lawa betul HP mini... minat betul wife ko ngan pink sampai ank ko pun di pink kan..hehe...

    ReplyDelete
  24. adoi cantik sesangat laptop 2!

    ReplyDelete
  25. pergh pink tu. mmg comel, anak pun pakai kaler pink.

    mid valley tempat aku cintan cintun dulu

    ReplyDelete
  26. bertuahnya isteri..
    sama favourite la pink..

    nak jawab soalan adiah tu..sbb masa nak bijak..huhu

    ReplyDelete
  27. cantek nye laptop baru...
    aishhh..
    jeles2...

    ReplyDelete
  28. wah lappy baru la...dengki seyh...

    ReplyDelete
  29. wah..bahagianya...untung isteri abg dapat suami penyayang mcm abg ni. hehehe...

    ps : otak reatif ni main sodoku...hehehe

    ReplyDelete
  30. mana aci dapat HP pink..
    berkenan yaww..
    cantik sgt..

    ReplyDelete
  31. adeh!!! bila en hubby saya nak bawa saya gi shopping lak nih..hehehe~

    ReplyDelete
  32. waa...hp pink...my lappy pun hp jgk..tp bukan pink..hehe...

    untung ur wife ader laki penyayang...

    ReplyDelete
  33. wah..x per..berbelanja untuk isteri dapat banyak pahala tau..
    hikhik..
    suka la azwa sbb dpt lap top..
    suh dia menyumbang 2-3 entry dlm blog eyriq..
    sesekali menyumbang apa slaahnya...huikhikhik

    ReplyDelete
  34. sy juga ada sesuatu yang beru berwarna pink..lepas baca blog saya jgn tunjuk pada isteri anda..takut dia meronta2 ajak pegi beli hahaha

    ReplyDelete
  35. sy juga ada sesuatu yang beru berwarna pink..lepas baca blog saya jgn tunjuk pada isteri anda..takut dia meronta2 ajak pegi beli hahaha

    ReplyDelete
  36. saya sudah follow cikgu!!..sekian makaseh

    ReplyDelete
  37. hahaha..nice laptop tu..pndi wife u pilih ;)

    ReplyDelete
  38. RM1323..murah tu bro.. My laptop pn RM2299..tapi tu 3 4 tahun lepas a..hehe bertuah a sapa yang beli laptop skarang..boleh dapat harga murah je huh

    Brangelina separated! New An-Jo Partner Revealed!

    ReplyDelete
  39. new header oo..nice nice! My gf (egg) love pink too..i bought her a pink Nike sandals last year :D

    ReplyDelete
  40. kim slam dgn isteri ya..cantik labtop tu

    ReplyDelete
  41. wah..pink ceria gitu.. makin ramai yer pengunjung ..pengomen pun dah ramai..buatla cerita sensasi lg.. mesti lg ramai..

    ReplyDelete
  42. maisyara : thanks.kemana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi.papa dia pun comel apa.

    Aus :thanks aus.aura melz mesti mengancam nya.

    Kyuubi_85 :ada2..nanti,tunggulah ceritanya.

    touyakurama :ble bukak club pink sedunia ni

    nurul_ain zaini :hehehe,dah isteri suka.belije la kan?

    ReplyDelete
  43. kyuubi 85 :ehh,mestilah sayang isteri.hihihi..

    FarhanaDr :yup,wanita oh wanita

    phatgurl:apa kata phatgurl tubuhkan?nanti saya suruh isteri join.

    joegrimjow :umm,tak pastila pula.saya ni buta skit IT.yg standard requirement rasanya.

    cik nurulain :specs dia honest tak brape pandai nak explain..isteri berkenan terus je sambar.harga pun ok

    hbz ;cun aje.aku mmg suka pulau2 ni.

    ReplyDelete
  44. ARC :muda or nampak muda ARC?laa,mati2 aku ingatkan ko dah 30 tahun..heheh,just kidding..

    maslinamansor :beli kat lowyat.situ harga mmg ble tahan.

    sharinginfoz :seronok.encik sharinginfoz bila mau join?

    Nadia Yuna :haah,u r rite.dlm sbulan mesti singgah Midvalley

    ReplyDelete
  45. zella :hehehe,beli jgn tak beli.

    ezzati :bertuah juga saya ada isteri penyayang.

    elissmie :ehh,buku tu utk isteri.saya suami guru.isteri saya yg cikgu.buku2 utk dia mengajar.

    nafiraa :haah,cute.jenuh jln nak jumpa yg berkenan

    ReplyDelete
  46. Lyafrina :onizuka.hik2...oh ye ke?citarasa sama ngan isteri...

    JAI :angkat jgn tak angkat.Jgn lupa,pilihan hang mestilah colour pink tau sempena ngan nickname baru u...hik2

    mamashasha :thanks mama.sayangkan isteri turut-turutkan.

    ReplyDelete
  47. gee :hehehe,mmg cun.nanti saya contact gee ye.honestly,mmg saya tak jumpa mana2 agen lagi.quite busy lately.

    kancilbiru :tuhla,siap ckp rumah baru nak cat pink..sah2 aku suruh dia cat sendiri nanti

    aini :cantik...hik2..

    matjoe :samalah aku.tempat tgk wayang n main boling....

    ReplyDelete
  48. Ninie fairuz :hehehe..thanks menjawab.kalau tiada orang lain meneka,hadiah itu akan jadi milik ninie...

    devoted lily :hik2..cantik2

    bean moreno:ish2,beli la bean.

    Cik Epal :Comel coz papa dia comel..hik2..masuk bakul...

    ReplyDelete
  49. Cik Norfa :yup,bagus main sudoku ni.dulu suka juga main.skang tak sempat..

    zack :dah nak fly ni beli la satu.Kat UK mahal rasanya

    nurmala mazlan:ajak jgn tak ajak

    black_mel :kenalah sayang isteri.permata hati

    ReplyDelete
  50. sumijelly ;dah suruh ,tak berminat katanya.tak pandai katanya...hik2..

    mum2h :kalau isteri tgk ni mesti jealous giler ni.cantik camera tu...

    mizara ;thanks

    nurarinab :haah,pandai juga kerana dia memilih saya.huk2,masuk bakul lagi

    ReplyDelete
  51. FIT :murah coz notebook.bukannya laptop...laptop aritu beli 2 ribu lebih juga

    theeggyolks :wah2,it is a great honour the eggyolks datang mengomen.Ishh,ada can eggyolks nak kena terjah ni.

    m. haziqhanif :cantik2

    ReplyDelete
  52. lalatulips :akan saya kimkan salam itu.thanks ya

    joijoi80:Alhamdulillah...kena usaha lagi ni..

    ReplyDelete
  53. owh itu netbook a..bukan notebook...notebook = laptop..netbook untuk on9 ja..takde cd-drive.. kan?

    pasal buku tu, maybe bro nak blaja dari orang lain dengan lebih berkesan lagi secara bijaksana..bukan belajar penat-penat tapi tak dapat banyak ilmu.mungkin nak cari cara belajar pasal dunia blogging dengan lebih mendalam dan berkesan. ye tak? ke dapat offer jadi cikgu? hehe tatau nak teka dah :)

    ReplyDelete
  54. FIT,

    I think u r rite.Haah,netbook.aiseh,typo....terimakasih kerana memperbetulkan..yup,HP mini...thanks again fit..

    ReplyDelete
  55. pinky gulz...
    mak ngn ank same la eh..
    hehehe
    baby cute.. (^^,)

    ReplyDelete
  56. suka baca nie!!..hehe..kehidupan bro selalu bestkan..hehehe...

    wah...HP pink tu....nak pinjam leh?

    ReplyDelete
  57. alahai bertuah isteri......
    cantik sungguh HP tu..idaman kalbuku.....oh wahid......ekekekekke
    balik nanti nak kena goda bang wahid nii.opss ;)

    ReplyDelete
  58. wah..lawanya pink..very girlish.. =)

    ReplyDelete
  59. woahh tetibe muncul hasad dengki yg bgitu mninggi..hahahaha

    pstt : nk lappy pink gakkkkk!!

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails