January 25, 2010

Terjah | Black_Mel Saudara Melromeo ke?

Edisi terjah diteruskan lagi.Mangsa kali ini jatuh kepada :


 
Inilah Undinya

Anyway,Siapa Black Mel ni?Adakah dia ni Saudara ataupun anak murid Melromeo?Ataupun dia ni jelmaan klon Melz?Serba sedikit pasal Black_Mel ni :

''Seorang pelajar,tagline blog 1221 steps (umm,knapa tak 1234 steps ye?) dan menarik juga apa yang ditulis di About Me iaitu 'If u cannot beat them,join them'.Cam dialog filem Godfather  atau di mana ya pernah ku dengar ayat ni?"

Ok,Inilah terjahan ku :

1)Blog Design n Layout nya Simple
-Kenapa perlu pening2kan kepala?Better simple daripada berserabut dan terlampau banyak widgetkan?Senang nak loading etc...Hehehehe,kata kat orang,blog aku pun dah berat skangni.Kena bykkan blogjogging la lepas ni kot(ada kaitan ke?).Anyway,header mungkin boleh diperbaiki.Aku nya header pun suh orang  buat,hik,hik,hik..

2)Entry berkisar peribadi,perbincangan dan persoalan
-Menarik juga.Buat kita berfikir dan cuba untuk menjawab soalan.Bagus untuk minda tu.Rahsia awet remaja.Hihihihi.Ada satu entry ni,aku memang suka giler,tajuknya Contest Oh Kunci By Arieza .Aku extractkan skit puisi dia ni(sorry,ambil tanpa kebenaran ) :

Pernah kubukakan pintu hatiku,
Untuk seorang permaisuri.
Kuncinya hanya satu,
tiada pendua,
Ku pinta hanya satu,
Pintu juga hanya satu,
Jangan sampai tersalah kunci,
Jangan biarkan ianya terkunci.
Asyik kau menjadi nakhoda,
Melayarkan bahtera percintaan.

Selebihnya, bleh la terjah di Permalink yang dikasi ye?Wah2,berpuitis,ni mesti Mat Jiwang @ selalu baca novel cinta ni.Aku memang suka baca entry berkisar puisi ni.Aku jatuh cinta ngan blog Melz pun dulupun coz puisi dan pantun Melz.Hahaha,jiwaku ni agak berseni juga kadang-kala nya.

3)Muda,Baru dan Cara tersendiri
-Kalau tgkkan Archive dia,si Black_mel ni baru lagi beberapa bulan di dunia blog ni.Perbetulkan kalau silap ya.Tapi,boleh tahan,follower dah mencecah 200+,bukan mudah tu dik.Syabas ya dan teruskan usaha dan kalau boleh pelbagaikan entry.Cam saya ni,suka juga nak dengar kisah-kisah belajar di Universiti.Almaklumlah,tak sempat merasa zaman Universiti di Malaysia.

Umm,apa my wish List saya ye?

i)Susah senang hidup seorang pelajar
ii)Lecturer oh Lecturer
iii)Awek tu Sombong La...Hahahaha...
iv)Hantu di Asramaku

4)Picture Please
-Ini hanyalah komen peribadi,jangan ambil hati ya.Saya pun masih baru.Kalau boleh letakkanlah gambar2 menarik di setiap entry,dalam 2 keping gambar ke.Nak juga tengok gambar awek-awek cun Universiti,hahahaha...just kidding,aku sudah beristeri....Ehh,ok apa,tgk Cik Epal...Byk dia letak gambar member2 dia yang cun melecun dan menjadi penarik jejaka-jejaka di luar sana.Gambar member2 yang hensem pun apa salahnya,ramai peminat perempuan pula yang akan terjah nanti.

Itu saja terjahan kalini. To Black_Mel,teruskan berblog.Anda ada kriteria untuk menjadi penulis blog yang berjaya.Penulisan anda lain daripada yang lain .Selebihnya,jangan lupa terjah dia di sini : http://1221steps.blogspot.com/

P/s :Black_Mel,anda ni ada ikatan persaudaraan ngan Melromeo ke?Atau pernah berguru dengan Melz?

P/s/s :Siapa next?Hehehe...Lap ta li lap tamplon..Siapa kena kena terjah jgn melopong..Awas,anda sedang diperhatikan...

P/s/s/s :X de sesiapa berminat nak dpt RM10 Pizza Hut/KFC voucher ke?Ini je soalannya,bolehla kalau nak jawab di sini pun :

Cuba teka kenapa aku beli buku ''Study Smarter,Not Harder''?Siapa boleh kasi jawapan yg paling/hampir tepat,hadiah voucher RM10 Pizza Hut/KFC sedang menanti.

19 comments:

  1. haiyo...ada lagey terjahan bahaya ni...

    ReplyDelete
  2. saling menerjah laa korang. nnti aku terjah korang berdua pulak....

    ReplyDelete
  3. mmg bro... best puisi black mel tu....who's next?jeng jeng jeng!!!!!

    ReplyDelete
  4. Black mel ni sedar black mentor.. Suare dia sehebat black jugak.. Hik hik.. ;p

    Ayat anda sdang diperhatikan tu mmg mnakutkan.. Wakaka.. Blog black mel ni best jugak laa.. Slalu singgah.. Heehee.. ;)

    ReplyDelete
  5. fuuyooo.. ada lgi kena terjah.. :D
    dah tengok gak blog dia tu... memang simple je..

    Bayi Berkepala 2?

    ReplyDelete
  6. sebab ape?. sebab teringin nak sambung belajar ke bang? aich. sini satu U dgn kitorang. nnt boleh 1 rumah. OTz,hBz, 1221'z.

    ReplyDelete
  7. thnx bro....wahh...malunya aku baca org puji aku..hehe..


    thnx bro...act pic tu bt masa ni x nk letak sbb nanti follower ramai dtg dari university sendiri..aku nk cari kwn baru dlm dunia blog ni..harap bole berkembang skit..

    like u..1st time kenal blog ni drpd tiha zainal.dia ckp ko ni senior dia dan aku mmg respect blog ko.melromeo tu knl dlm blog jgk.

    anyway...thnx sgt2..x sangka nama naik..apa yg kurang tu akan aku baiki..thanx sbb sudi menegur..

    ReplyDelete
  8. hehehe.. terjah! jgn tk terjah!!! kalah melodi! ngee^^

    ReplyDelete
  9. x abih lg upenye projek terjah menerjah..

    naikla name si melromeoooo nnti eh,.,
    asek kena terjah mnjang,.,

    tp melz mmg sempoi,
    blog yg ade info jgkla,.
    suka2,
    (melz,,ko jgn prasan eh)

    ReplyDelete
  10. jgn terjah gua sudah .
    haha .

    malu .

    ReplyDelete
  11. wah..edisi terjah2 blogger..takut tp en GTO just terjah yang femes kan?hehe..good2..teruskan..bleh kenal ramai lg blogger femes amos.

    ReplyDelete
  12. wei..jgn puji sgt si black_mel tu..
    2 idung die kmbang x kuncup2 t! haha..

    ReplyDelete
  13. Wah! Wah! Black_mel udah diterjah!

    To mel, tahniah krn anda insan terpilih untuk diterjah kali ni. ;p

    Err.. Kt komen dia pn nk selit jugak nama tihazainal. Terkena tempias terjahan ckit2 neh. Kui3!

    ReplyDelete
  14. thnx to all...korang jgn konfius..melzromeo dgn black_mel org yg berbeza.Melzromeo sifu aku..

    ReplyDelete
  15. yeahh...layout simple dn x serabut mmg senanggg jek ati nk pi bertenggek kat c2 always kan

    :)

    ReplyDelete
  16. pergh..gempak nye....
    saye dtg dr blog blackmel..hehe..
    die ade promote kamu dkt situ..
    salute spring lah kat u all yg hit gile tinggi..hehe

    ReplyDelete
  17. haha.. agak la.. terpikir jgk.. mule2 dulu, pikir dua tiga puluh kali, mel ni sama ke dgn melromeo..
    haha

    jgn puji dia lebih2.. saya jelez.. miahaha

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails