January 27, 2010

Terjah | Alert! Shy Guy is Blogging

Entry Pink Oh Pink dirujuk dan saya ada menjanjikan hadiah kepada sesiapa yang dapat menjawab soalan saya itu iaitu : Cuba teka kenapa aku beli buku ''study smarter,Not Harder''?Siapa boleh kasi jawapan yg paling tepat,hadiah voucher RM10 Pizza Hut/KFC sedang menanti. Pemenangnya jatuh kepada :

FIT  dan inilah komennya :

"pasal buku tu, maybe bro nak blaja dari orang lain dengan lebih berkesan lagi secara bijaksana..bukan belajar penat-penat tapi tak dapat banyak ilmu.mungkin nak cari cara belajar pasal dunia blogging dengan lebih mendalam dan berkesan. ye tak? ke dapat offer jadi cikgu? hehe tatau nak teka dah :) ".Reason sebenarnya, dirahsiakan dulu tapi cukupla kukatakan jawapan FIT ni paling hampir.

Sebagai hadiah sampingan + aku suka kasi surprise kepada sesiapa yang join contest di blogku.Cam dulu contest pertamaku kujanjikan 5 hadiah namun 10 hadiah yang kukasi.Kali ini, hadiah sampingan yang FIT akan terima adalah ,dia akan diterjah :




Inilah terjahanku :


1) Layout / Template blog

Layout template menarik dan cantik.Kreatif.Namun kurasakan kartun shy guy berskate tu agak ''annoying'' skit coz dia asyik mengikuri entry.Apapun,lain padang,lain belalangkan?Satu lagi ,aku rasakan The Deck ngan Nuffnang ads patut di swapkan.Nuffnang Ads kenalah berada di tempat yang mudah dilihat,jadi the chances untuk dapat Buffered Earning lagi tinggi.

2)Entry FIT
-Sesetengah entry di blog FIT rasanya agak panjang.Boleh panjang-panjang namun letaklah gambar2 agak pembaca lebih selesa membaca.Bila dah panjang sangat camtu,entry yang menarik pun ,rasa macam malas nak baca.Hey,siapa cakap entry dia tak menarik?,FIT ni baru je menang tempat kedua contest  flymas anjuran Malaysia Airlines dan Nuffnang.Bukan senang nak menang tau .Entrytu mestilah menarik dan kreatif.Congratz FIT.U deserve it.Inilah entrynya :


FIT,entry sebeginilah yang saya mahukan,walaupun panjang seronok membaca kerana gambar menarik,lucu dan kreatif.Perbanyakkan entry2 sebegini ya?

P/s :FIT,aku nak cilok gambar ko skit.Sorry,tak minta kebenaran dulu.


3)FIT hardcore fan MU


Muahaha,yang ni tidak berkenaan dengan terjah.Namun aku nak terjah juga coz aku penyokong AC Milan.Hahaha,bertemu juga team kita kembali di Champion League FIT.Harap-harap AC Milan menangla cam aku tengok di stadium Manchester United beberapa tahun dahulu.Milan menang 1-0 jaringan Hernan Crespo,dan aku sanggup beli tiket for supporter MU semata-mata mau tgk games ni.Ramai giler member2 aku time tu bengang ngan aku.Yerlah,dahla penyokong Milan,dpt seat MU.Diorang pun tak dapat tiket.Hahahaha,sorry guys.


4)Betulke FIT ni Shy Guy?

Betulke FIT ni shy guy?Ishh,nampak selalu je dia blogwalking n tinggalkan pesan/jejak.FIT,bila nak join event Nuffnang,boleh la kita berjumpa.Teringin juga aku belajar camne ko edit gambar sekreatif tu.Serius,aku memang jealous la.Kalau dah kreatif cam ko,sure cam nak menang lagi tinggi.Ajarlah FIT,nanti aku blanje ko makan roti canai.Hehehe...


5)FIT ni serba boleh

Meh tgk skit apa FIT buat for living :

Walaupun tak keja, I still have my own income from this blog, advertising, affiliate program, freelance graphic design, kupas kelapa, income dari hasil sawah padi sendiri and also income from my own rubber farm. The last two tu upah orang je. Malas mau membanting tulang empat kerat ni. that's why perut pun dah macam belon.. haha!.Fuhh,memang rajinla FIT ni.Bagus-bagus,better dari jadi pengganggur terhormat dan komplen tak dapat kerja.Hidup ni kenalah usaha kan?Aku pun pernah kerja di pam minyak,cleaner, kerja kilang untuk sara hidup.Apa nak dimalukan?Di mana ada kemahuan di situ ada jalan.

Cukuplah dulu,komen lebih-lebih kan ,kena saman ngan FIT susah juga.Jangan saman aku,aku tak mampu nak bayar.Hehehehe,last but not least,to All Girls out there,si FIT ni masih lagi single,bleh la terjah dan berkenalan dengan dia :


Sekali pandang,ada iras-iras Kennysia tak?

Jadi,apa tunggu lagi.Mehla terjah blog dia beramai-ramai di sini : http://fitrihadi.blogspot.com .

P/s :FIT,nanti jangan lupa tinggalkan alamat anda di komen ini.Jgn risau,saya tak publishkan ,kalau ada awek-awek cun minta,aku kasilah.Senang aku nak postkan hadiah FIT nanti.Ala,RM10 voucher pun ,rezeki jugakan?

P/s/s :Teruskan menulis FIT dan be more kreatif.I enjoy reading ur flymas entry.More entry like that pleassse...

P/s/s/s :Who's next?Hint,hint....Bila-Bila masa sahaja dari penyumbang tertinggi(mungkin lebih satu) di gengblogger .Sekarang ni zella tengah mendahului.Wait n see,hik,hik,hik...Jika mahu diterjah,faham-fahamla.No pain,no gain rite?

17 comments:

  1. Salam GTO, waaah ada entri terjah juga ya;)
    Btw, Zaila ada anjurkan contest di blog Zaila, sudi2kanlah untuk join sekali & jangan lupa ajak pembaca GTO (yang makin ramai tu) join sekali;)

    ReplyDelete
  2. aku pun m.u gak
    erk888

    liveblogging m.u vs m. city @ erk888
    3.45 am...
    check it out

    ReplyDelete
  3. wah dah ada pemenangnya..

    tahniah

    ReplyDelete
  4. wooo patut la unique visitor mencanak je..ingatkan ada orang kutuk ke atau ada tulisan kontroversi ke..kena tangkap polis kang naya den takleh gi bandung hehe

    btw, thanks bro for the 'terjah' dan comment2 yang membina tu..japgi saya marah2 dan operate shy guy yang annoying tu yang dok mengekor screen tu..hehe

    erm roti canai pun boleh la..janji kenyang :P tak susah sebenarnya edit2 tu..tu basic edit ja..character shy guy tu dilahirkan untuk entry flymas.mobi tu a..kalu nak guna diri sendri jd model, sah tak terpilih..ye la muka dah la tak segak sangat kan..cam tayar keta je haha..oh dah terlebih panjang lak comment ni.. ngalahkan LG BL40 je.. oh 'that's why i like it longer' :P


    P/s: adoii malunya..nama pun shy guy..segan lak...heh ^_^

    ReplyDelete
  5. Wahhhh!!! Tahniah fit.. Heehee.. Baca entry2 dia mmg agak seperti shy guy jek.. Ngeee.. ;p

    ReplyDelete
  6. hehe sesi terjah diteruskan ek bro..

    ReplyDelete
  7. tahniah bro, sejak menang Project Alpha Nuffnang, ada banyak peningkatan. Skrg kita tunggu pula Season 2 kot-kot ada pertandingan menulis blog lagi. Baca posting saya http://catitanalamaya.blogspot.com/2010/01/tiba-tiba-rasa-macam.html
    bila buka undi nanti ajak kawan-kawan undi saya. :)

    ReplyDelete
  8. wah, si fit ni pula kena terjah ye... :D
    anyway, memang best gak post dia ni and bnyk info.. kalau korang nak tahu, dia ni la blog pertama yang aku tau masa mula2 blogging dulu dan dia ni yang ajar aku camne nakk letak favicon kat blog aku... mungkin dia ni dah lupa tuh.. :D
    anyway, majulah blogger untuk semua!! hehe..

    ReplyDelete
  9. @Kyuubi_85 wah terharu lak..tatau pula my blog tu jadi first thing dalam idup bro..hehe takde a lupa bro..ingat je..sory a kalu rasa terlupa tu..nanti claim roti canai kat bro eyriqazz..hehehe

    ReplyDelete
  10. FIT ni pun salah sorg blogger yg aku selalu jengah gak..entry dia menarik. kalau ada gmbar budak hitam tu lagi aku suka..hehe

    ReplyDelete
  11. Terjah la blog berbahasa inggeris ke, bangsa lain ke, blog menteri ke. Haha. Blog aku pun best ape. Haha. Sempat promote.

    ReplyDelete
  12. Im looking for an IT student or anyone yang bukan IT student tapi pandai dalam system2 ni untuk buat intern @ PETRONAS. If you're planning to buat practical training, do contact me yeah!

    THANKS!

    p/s: and thanks to blog owner kasi tumpang buat iklan sat. :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi