February 28, 2010

Muzium Islam Melaka

Muzium Islam Melaka
Waktu Melawat
Baju Melayu ke ni?
Besarnya Keris
Masjid Negeri - Negeri Melaka
Hukuman Minum Arak
Banyaknya Pedang
Replika Pedang Zulfakar (Pedang Nabi)
Deskripsi Pedang Zulfakar

P/s :Korang suka pi Muzium tak?First time singgah di Muzium Islam Melaka ni.Best juga.

13 comments:

  1. lama dah tak pergi muzium..huhu :)

    ReplyDelete
  2. lme dh tak gi muzium ni bang..hihi,,

    ReplyDelete
  3. oh boleh amik gambar ke? usually in muziums kan tak bagi amik gambar.. i usually like to write the details of things when i go to muziums.. haha.. mcm bdk nerd je

    ReplyDelete
  4. lama tk jalan2 ke muzium..menarik

    maya
    http://coretanmayaku.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. boleh amek gambar erk dalam muzium? ker ko curi2 amek gambar ni? hehehehe, rasanya macam pernah pi muzium melaka masa kecik2 dulu

    ReplyDelete
  6. Amboi.. Eyriqazz, sampai baju melayu pun susah nak recognize. Aching!

    Pernah g muzium Islam sabah jak.. lom pernah g semenanjung lagi.. huhu

    ReplyDelete
  7. @bella@ : muzium ni dia benarkan ambil gambar..masa sblum masuk dia dah ckp awal2...hik3

    ReplyDelete
  8. Sweetdarling :mmg dia kasik.tuh yg ambil tu...

    ReplyDelete
  9. Billex :bukan susah nak recognize..baju tu cam lain skit dari baju melayu...

    ReplyDelete
  10. masa mas kecik2 slalu gak p muzium penang....
    Skrg nie jarang.. eh, xp dah....

    ReplyDelete
  11. Salam,cantik pedang nabi and tak penah lagi gi museum nie...kesian kan....hehehe

    ReplyDelete
  12. eh klu x silap saya dh melawat kt sini masa sekolah dlu.hehe

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi