February 28, 2010

Bloggers Gathering | Pengalaman Paintball Yang Mengujakan

Sebelum aku terlupa mengupdatekannya, kali ini aku ingin updatekan pasal gathering yang yang dianjurkan oleh Melz yang diberi nama Big Gathering War Pain(t) Ball | 27 February 2010  .Gathering yang dianjurkan oleh Melz pasti aku akan sertai jika berkesempatan.

Rerakan bloggers yang hadir
Meriah kan?

Gathering ini acara utamanya adalah Paintball.Walaupun tidak semua bermain paintball ini, aku tetap nak main kerana aku tak pernah main paintball. Jadi, peluang sebegini aku tidak lepaskan begitu saja.

Bersama Melromeo, Jogger, Sweetaina @ tunang + rakan-rakan bloggers
Kombat Zone Paintball di KKlub Taman Melawati, KL
Bullet,cantik dilihat, indah dipegang, sakitnya mengancam

Aksi berpaintball diteruskan :

Paintball In Action

Pengalaman berpaintball mengujakan
Namun tidak puas hati bukan kepalang
Suami Kak Tash terror bermain mengalahkan terrorist jalanan
Aku ditembak, peluru belum habis aku sudah kena keluar gelanggang

Paintball in Action seronoknya
Melromeo mangsa tembakan utama
Tak kurang juga Bean Moreno dan Aus kita
Datang lambat tetap berjuang sama

Pengalaman paintball sangat menawan
3 games tak cukup rasanya
Belum cukup puaskan hati dan badan
Lain kali ajak la lagi ya

Memang best, rugi korang tak datang dan tak main tau. Seronok sakan, lepas ni aku nak main lagi bila berkesempatan.

Paintball Mengujakan

Memang terbaik!!
Souvenir/gift untuk dibawa pulang

Oh ya, sedikit gosip sepanjang gathering hari ini :

1)Cik Epal tidak dapat datang kerana Melz tidak sempat membelikan sejambak bunga Ros buatnya.Adushh Melz, kenapa hang tak belikan bunga ros untuk CikEpal?Kalau tak ,boleh rakan-rakan bloggers jumpa Cik Epal.

Adakah Cinta Akan Berputik?

2)Sambungan entry Kalau Sudi Katakan Sudi,  Aus Pergi Membawa Diri sila lah baca sendiri, dan inilah komenku buat Aus :

Eny eny Aus sudah jatuh hati
Buat si Eny gemerlapan di hati
Aus suka bukan sekali
Suka banyak berkali-kali

Aus angau terkenangkan Eny yang jelita hari ini
bukan hari ini tiap-tiap hari
Eny oh Eny terimalah si aus kalini
Merajuk hatinya susah diubati


Aus kini masih mencari
Jika ditolak membawa diri
Terima saja kasih aus ini
Hensemnya mengalahkan Sharifah Aini(hik3)

Sebelum pulang, kami singgah makan di :

Restoran Nasi Dagang Ulik Mayang, Taman Melati
Pekena Nasi Dagang

Perhh,Nasi Dagang Restoran ni memang terbaik punya. Antara nasi dagang tersedap pernah ku makan di KL. Memang sedap sangat siap aku bungkus dua lagi untuk ku makan dengan Isteri malam ni.Memang sedap, nanti minggu depan aku akan singgah lagi. Memang puas hati , kalau tak percaya, cubalah, memang terbaik.

Terima Kasih tidak terhingga buat Melz kerana menganjurkan event ni. Bukan senang nak buat gathering camni. Last but not least, di sini aku updatekan senarai bloggers yang datang gathering tadi :

3)Eyriqazz (myself)
4)JAI
13)Han
14)Fhad

P/s :Kalau ada sesiapa yang tertinggal ,inform eyriqazz ye?Nanti eyriqazz updatekan list tu balik.

last but not least, serangkap pantun buat semua :

Bloggers gathering, Pengalaman Paintball yang mengujakan
Seronok hati ,gembira sakan
Terimakasih Melz dan rakan-rakan
Ada rezeki berjumpa kembali di masa depan

P/s/s :Apa pula pandangan anda?Suka tak gathering-gathering sebegini?

63 comments:

  1. waa.. nampak seronok.. kalo ade lagi main paintball, jangan lupe ajak saya ye... nak gak try main paintball..

    ReplyDelete
  2. Waaa Touya teringin nak pergi , tapi Touya tinggal kat Perak ..huhuhu

    ReplyDelete
  3. wah seronoknya
    gathering mmg best. boleh kenal sesama blogger kan?

    bila lagi nak anjurkan?

    ReplyDelete
  4. Best kan? Saya pun mula main paintball dari bloggers gathering juga anjuran Advertlets tahun 2009 dan terus lekat main sampai hari ini. Sesiapa yang ingin teruskan bermain dan masuk Liga Kebangsaan boleh join team saya Yakuza. Kami main dalam My NPL dan cadang nak masuk MPOC dan Home ground ialah di Astaka, PJ. Jika ada berminat contact saya.

    ReplyDelete
  5. wah, cam seronok jer main paintball tu...xpenah main lg nih...teruja la plak...huhhuhuu

    ReplyDelete
  6. suka sangattttttttttttt. oh no... nak pegi sbnr nye..tapi x pat off day..

    pstt. aus admire eny upernyer... ehehe

    ReplyDelete
  7. wah...
    best2;)
    bnyk kew kena tembak td;p

    ReplyDelete
  8. waaa...
    envious...
    plan baek dah nak join...
    tp apakan daya..
    komitmenku pada kolej perlu diutamakan...
    sedihnyer...
    waaa.....

    ReplyDelete
  9. Terbaek dan tersakit tue...hehehe
    Sedih tak dapat join...ish3

    ReplyDelete
  10. bestnye kumpul ramai2..tapi takut nak main paintball..hehe.. hope lain kali da wat gathering lagi..wat dinner ke..

    ReplyDelete
  11. hati suka tidak terkira
    berjumpa blogger bersua mesra
    hati ditolak apakan daya
    mungkin masa penentu segala


    kalau sudi katakan sudi
    tidak aku ternanti - nati
    eyriqazz nak terjah bile lagi ?
    1000 thn pasti menanti


    tamat sudah komen di entri
    mana yg salah jauhkan dihati

    ReplyDelete
  12. mcm syok giler lerrr... rugi tk dpt tembak muka aus. nk tgk dinda dia meraung nanges2.. xD

    ReplyDelete
  13. uii siap luka-luka kat tangan tuh..adventuresss betol game nih..

    ReplyDelete
  14. wah bestnya dpt men paintball..lm tak main..sgt pedih kan kena tmbak..mst jd air bisa kan kat tmpt kn tmbak 2..

    afizzat.com

    ReplyDelete
  15. arghhh.. memang jeles.. tak dpt join..huhuhu

    ReplyDelete
  16. besh nyeee kalo dpt join. . kac dloo pon ade pnah maen mblog under community maxis. . then ade gath jew msty tak dpt join. . sedeyh!

    ReplyDelete
  17. wah..best nye ,main paintball..tp blom pernah main lg..teringin sgt2..

    ReplyDelete
  18. tak sabar untuk next event!

    klaka lah cite aus tuh..hahaha

    semua terbaik!

    ReplyDelete
  19. Rugi lak tak pergi
    Tapi apakan daya sudah ada temujanji lain
    erk888

    ReplyDelete
  20. salam ogt..ooo akak tertinggallah....ehmm sebenarnya memang nak pergi ..tapi ada hal pulak kat umah sewa ..ada yang perlu di uruskan..
    pastu dah petang..gi ajer lah ke kraftangan...alasannnnnn ajer tu..insyallah lain kali join ..

    ReplyDelete
  21. well done bro

    mmg best join gathering bloggers cvmni

    ReplyDelete
  22. 25 0rang,,,

    kalo cikti pegi,,jadi 26,
    sob2

    ReplyDelete
  23. wah..meriah sungguh..siap dpat hadiah bwk blik lg tu.. hahahah

    ReplyDelete
  24. bestnya :( serius tak smpat pun nak pegi T____________T

    ReplyDelete
  25. walaupun aina x main, tp sempat jugak pegang ape name tu? bukan senapang kan? hahaa. tapi seyes best. mungkin esok aina update..ari ni x sempat. post entry contest dulu. btw..x sangka jumpe jugak abang terjah2 kite neh.

    P/s : nanti buat gathering kat kenduri kawen lak ye..hahaa

    ReplyDelete
  26. Wah.... Beshnyer... Geram bila nk menembak lg. Nasib baik dpt join gak

    ReplyDelete
  27. bila nak buat di kelantan? hikhik

    ReplyDelete
  28. memang seronoknya.. tak apalah maybe next time saya join ok...

    ReplyDelete
  29. woahhhhhh!!!blushing eny kat sana tawww..hahaha..saja je buli eny..semua org buli eny..hahahaha..

    best la gath ney..walaupun x main paintball..tp dapat tembak target pon da best!..


    nasi dagang kt situ sgt sedapppp!

    ReplyDelete
  30. saya ada terselit.. tapi sebab first time join, jadi tersangat la low profile kan diri yang tak seberapa ni kan.. :P

    anyway, enjoy watching the game from far, ada rezeki boleh repeat gath..

    ReplyDelete
  31. eny yg trandmark dia say no to couple tu dh bercinta?hahaha....wahhh..meriahnya..

    ReplyDelete
  32. iskisk
    takmo tgk entry gath lg T____T

    ReplyDelete
  33. black mel-jgn lah percaya pada gosip..hahaha..

    ReplyDelete
  34. wow this looks fun.. saya pun tak pernah main paintball before.. but my aiming sucks.. coz i'm short-sighted.. hahaha bila pula eyriqazz yang akan buat gathering? :)

    ReplyDelete
  35. huhuhu... sepatutnya aku pergiii...... tapppppppppiii

    ReplyDelete
  36. asilahkassim:haah,bloggers2 yg dtg pulatu semua cool n bestt...

    ReplyDelete
  37. asilahkassim:ramai yg merancangtu.....dgr citer ada yg nak buat di pangkor n genting highlands

    ReplyDelete
  38. cikgu:mmg best..hik3,saya main suker2,tak layak lagi nak join team cikgu....asyik jadi mangsa tembakanje

    ReplyDelete
  39. cik eykasmeow:hik3,aus,dlm diam ....

    ReplyDelete
  40. amir;blela tahan kena tembak...tapi mengujakan

    ReplyDelete
  41. :: Husniyyah Alhusna :: : nanti akan ditambAH..sorry ekk...update base list

    ReplyDelete
  42. aus ;

    aus yg hensem masih mencari
    mencari eny sampai ke sini
    usah risau pasal terjahanku ini
    terjaH Tetap terjah suatu ketika nanti
    tunggu saja detik yg dinanti
    terjahanku nanti bakal buat eny pun jatuh hati

    ReplyDelete
  43. bro sorry pasl tembak kat perot tu ok.. nasib x kuar mcd yg pagi tu punya... hahaha... btw mmg best dapat figth same korng.. nnt buat lagi kite leh wat team main liga.. hahaha.. semalam pun cam kacang je kalahkan team semi-pro tuh...

    ReplyDelete
  44. fatin:klantan?mungkin di masa depan kalau ada rezeki

    ReplyDelete
  45. @bella@ kalaU eyriqaz buat gathering ada org nak join tak?hik3

    ReplyDelete
  46. wah !!!!!!

    kita nampak muka je dalam group photo
    hahaha

    ceyt =P

    ReplyDelete
  47. huhuhu...sebab saya datang lambat,saya tak tersenarai dalam list tu ehh..

    ingatkan mampu memecut seperti halilintar..
    dari kuantan ke taman melawati..
    hajat hati nak jumpa semua blogger.
    bila kutiba,hanya segelintir yang menanti.

    ReplyDelete
  48. fulamak...beshnyer tgk pica2 gathering....msti lg besh kalau dpt join...

    dh lama tinggal paintball...
    insya'allah next2 time akan cik ira join nti...

    cayer la penganjur melz...
    kamu mmg hebat..

    ReplyDelete
  49. hakhakhak mangsa peluru E1 yer...huhuhu...lebam tuh kat tgn..tapi mmg seronok kan

    ReplyDelete
  50. Hoyeahh best giler!!!!
    Ok nanti Pojie update yea :)

    ReplyDelete
  51. gilo best aku tgk. bagus3x. tp cik epal x dtg :(

    ReplyDelete
  52. cikgu, nak join Yakuza boleh? nak kontek u tapi x tau cara. msg me later

    ps* sori bro eyriqazz... tumpang letak msg utk cikgu

    ReplyDelete
  53. tmpt uols main tu dh dkt sgt dgn umh lieza taw...tp sory mmg lom layak lah nk join kowg...heheheh

    ReplyDelete
  54. bukan tak nak datang. ada hal. huhu. besttt nyaaa tengok korang. next time leh la jumpa :)

    ReplyDelete
  55. baru plan nak ngorat si eny tu. hahaha~

    ReplyDelete
  56. bestnya! kalo owg tinggal dekt situ owg dah join pun..
    tp owg nun ja..uh di utara nih.. xleh nk join...
    sobsob..hehe

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi