February 19, 2010

Terjah | Sepet oh Sepet

Mari kita tengok siapa yang kena?Seperti dijanjikan, kali ini aku ingin menerjah :


Blog Sepet adalah one of my favourite blog. Saya sukakan gaya dia menulis. A must visit blog everyday. Oh ya, kenapa Sepet ye? Setahu aku blognya dinamakan Sepet sempena matanya yang agak sepet tu.Sepet ke?H ik3,adalah la kot,ada gaya2 Chinese look juga, namun tetap comel.

Apa yang menariknya pasal blog Sepet ni ye?Marilah sama-sama kita menerjah dan inilah komen peribadi eyriqazz :


1)Happy Go Lucky, Comel dan Senyum Selalu

Ini antara daya tarikan utama. Wajah yang cantik , comel , dan selalu sahaja tersenyum membuatkan orang mudah tertarik untuk terjah ke blognya. Siapa yang tidak sukakan kecantikan?Dalam entry-entry Sepet di blog nya ,tidak kujumpa lagi gambar dia tengah marah or tengah menangis.Memang sesuai dengan jiwa remaja.

2)Entry yang santai dan mudah diterima

Sekali pandang, blog Sepet ni cam ada gaya blog Jojo Struys kan? So colourful entrynya, berwarna-warni dan ada merah, oren, hijau, biru dan macam-macam lagi. Orang yang ceria mestilah colourful kan?

 Entry nya pun bersahaja, gaya penulisannya mengikut apa yang terpendam di hati, main lepas dan luahkan aje. Takde nak hide-hide ni, ditambah pula dengan kisah percintaan di dan Qery skang ni, memang sesuai dan menjadi terjahan golongan-golongan remaja di luar sana.Eh, golongan dah kahwin pun suka juga, cam saya,teringat zaman muda-muda dan bercintan-cintun dulu.Lagipun ,Si Sepet dan Qery ni sama cantik dan sama padan, bagai pinang dibelah dua.Semoga ke jinjang pelamin dan berbahagia hendaknya.

Psst, bila masa diorang kahwin ni?

Nak tahu pasal tu, korang kenalah terjah blog dia .

3) Peminat blog yang ramai

Fuhh, lebih seribu followers Sepet ni. Meriah.Mesti la blog nya bestkan, kalau tak, bukan senang nak dapat follower beribu-ribu lemon camni.Sayapun salah seorang follower blog Sepet ni.

Sekali imbas, ramai kan golongan wanita dan remaja yang follow blog nya?Rasanya sudah pasti entry Sepet ini begitu sesuai dengan jiwa remaja dan anak-anak muda. Cam zaman saya-saya dulu, kalau sebut filem apa yang best, mesti ingat filem ''Gila-Gila Remaja'' lakonan Faizal Hussein dan Rosyam Nor kan?Kalau sebut pasal blog remaja yang menarik, I think blog Sepet salah satu daripadanya.

4)Jaringan kekeluargaan yang erat dan akrab

Kalau dilihatkan, banyak ahli keluarga Sepet yang turut mempunyai blog. Yang paling ku kenali adalah Ceeramon dan juga Viruspadu .Dua-dua mereka ini memang hebat, pembaca blog mereka lebih daripada 2 ribu sehari, jadi tidak hairanlah sudah banyak Advertorial Nuffnang disambar oleh kakak-kakak Sepet ini. Kepopularan kakak-kakak Sepet turut menjadi pembakar semangat unutk Sepet berblog.Dengar cerita, Sepet antara orang terakhir keluarganya yang membuka blog jika dibandingkan dengan kakak-kakaknya yang lain. Takper,biar lambat, namun kepopularanmu tetap terserlah.
 
Lumayan juga kan Income Sepet dengan Nuffnang kan?

5)Sepet tidak lokek Ilmu , berkongsi dan bertukar-tukar link

Sepet tidak lokek ilmu.Sesetengah entry nya ada menyentuh pasal tips berblog dan tengoklah jaringan linknya. Exchange link pun boleh meningkatkan trafik ke blog anda dan lihatlah buktinya. Aku pun turut menerima tempias daripada Sepet ini. Hasil exchange link dengan Sepet berjaya membolehkan visitors yang melawat dari blog Sepet antara yang tertinggi setiap bulan mengikut Analytic Nuffnang. Thanks Sepet, jasamu aku hargai.

6)Layout yang simple dan tulisan mudah dibaca

Agak santai bila berada di blog sepet.Tulisan tidak terlalu besar dan tidak terlalu kecil.Just nice dan senang membacanya dan tiada widget-widget yang mengacau pemandangan. Memang selesa melayari blog sepet dari satu page ke satu page.

7)Fuhh,follower berada di atas sekali sebelum entry. Terasa diri begitu dihargai.

Ok, lepas dah puji masa untuk memberi feedback pula :

1)Elok rasanya kalau di blog Sepet ada Google Search untuk entrynya.Jadi mudah la pembaca nak mencari entry yang diminati. E.g. nak search pasal Qery, Sepet, Nuffnang, dan lain-lain lagi.

2)More entry on tips berblog.Yerlah, Sepet lebih dulu makan garam dan ada kakak-kakak yang sudah mendapat Advertorial Jobs.Ingin juga mendengar rahsia Sepet dan kakak-kakaknya juga.Manatau boleh membantu meningkat prestasi.

3)Sepet tak teringin nak join Nuffnang Event ke? Hik3, one of my favourite blogger,tentu ramai peminat Sepet yang ingin berjumpa dengan Sepet termasuklah saya.Ehh,jangan salah sangka, saya sudah beristeri dan I Love my wife. Boleh kami bertanya dan berkongsi rahsia kepopularan blog Sepet.

itu saja.Jadi apa tunggu lagi. Marilah terjah blog Sepet.

P/s :Maafkan saya Sepet, ambil gambar-gambar di blog anda tanpa kebenaran. Kalau Sepet tak suka, kasitau ye?Nanti saya removekan kembali.

P/s/s : Anda pula bagaimana? Apa pandangan anda pasal blog Sepet ?

47 comments:

  1. Tak penah plak buka blog Sepet ni...
    Rajin ek survey blog2

    ReplyDelete
  2. amoi cantek! hehe.. nnt nk terjah blog dye lak.. :D

    ReplyDelete
  3. memang selalula baca entri2 sepet ngan si qery die tu..
    babak2 gado gedik2 pun ade..hehe.
    teringat plak dlu, diaorg siap kena ugut2 lagi..huhu

    ReplyDelete
  4. orait..
    da masuk..
    simple..
    senang baca..
    sejuk mata..
    hijau..
    hahaha

    ReplyDelete
  5. Gua baru lepas tngok blog dia..lps tu bru dtng sini.

    ReplyDelete
  6. sya pun layan gak blog sepet ni..best blog dia...

    ReplyDelete
  7. mmg best ar blog minah nh
    ehehehhehe
    aku nak follow gak la...

    ReplyDelete
  8. nak kembali muda remaja terjah la blog sepet :D

    ReplyDelete
  9. suka baca bebelan sepet dg qery..
    dah mcm husband wife..
    1 lg, besday kami sama..
    tu je.. jgn lupa kasi
    hadiah cikgu..
    sepet dpt, p3perak pun nk gk..
    hahaha...


    >>ala2 twin

    ReplyDelete
  10. oh sy dah lama jadi follower dia...n almost a day sy terjah....bagi sy dia mcm adik2 sy je...

    kadang2 dia suka cerita ttg rakan sekerja dia...tapi selalunye ttg qery...semoga mereka bahagia selalu...dan kadang2 ttg family dia...

    komen membina --> dia selalu menggunakan tulisan besar kecik...tak semau readers tu muda...mcm akak ni...agak tua dah kot...ahahahah (opsss tak cecah 30 kira tak tua lagi kan)....kalo dia nak bold n beza kan colour saje perkataan yg nak ditekankan sy rasa lagi ok...betul ni dik...mata akak ni kadang2 mereng skit..maklumla...urat2 dah byk putus...so rabun tu ada la kot..tak pakai spek je lagi...

    ReplyDelete
  11. thx ye .hehe..1st anda kena upload gambar di photobucket @ flickr..then copy embed code and paste kat HTML post...tapi pastikan layout anda dah diubah..kalau x akan nampak sekerat je..selamat mencuba..hehe

    ReplyDelete
  12. fuuh.. agak sempoi.. nama sepet.. cam tabule blah.. tapi.. mmg sempoi lah kau sepet..

    http://writetoasphaq.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. memang gempak kan sepet.. at least common2 dapat le RM200 sebulan kan....

    Tak Boleh Login Gengblogger?????

    Jom Harga Rata Tesco

    ReplyDelete
  14. yup, mmg blog sepet ceria..

    thanks for sharing info ttg blog sepet.. teruskan usaha utk menerjah blogger2 terhebat!!

    ReplyDelete
  15. macam bagus...aku terjah sekarang jugak,.,,,

    ReplyDelete
  16. sepet memang ceria orangnyaaa :)

    ReplyDelete
  17. dari dulu lg suka buka blog sepet ni..last2 jd follower lg senang.. dia punyer blog memang buat teringat kisah muda2 dulu.. ayatnya memang sempoi. harap2 nya percintaannya dengan qerry berkekalan sepanjang hayat.

    ReplyDelete
  18. bestnya sepet ada orang review T_________________T

    ReplyDelete
  19. Eyriqazz, hmm ko pon x lame lagi ada 1000+ follower. Keep up the good work buddy

    ReplyDelete
  20. dorg adik beradik mmg glamer koooo dlm dunia blog nih. tgk je kak VP n ceera...sume followers main ribu raban..hehehe.

    yup qazz, bkn senang wooo nk ddpt followers yg minat bc blog kite kan :)

    ReplyDelete
  21. oh tatau pulak yg Ceeramon dan Viruspadu tu sibling Sepet..erm sampai RM2k dia punya nuff..jealous gila a..adoii

    Pengacara Lagi Lawak Dari Peserta Raja Lawak 4

    ReplyDelete
  22. wohoo entry ni memperkenalkan one of da top blogger..tq
    bakal jenguk blog dia :)

    ReplyDelete
  23. memang power dak sepet nih..saya antara pembaca setia blog dia..

    hehe dia kelakar!

    ReplyDelete
  24. saya tak pernah baca blog ida..

    jap nak pi terjah blog dia sat..

    ReplyDelete
  25. penah gak pegi tgk sepet nie... n baru tahu yang sepet adik ceeramoon... :)

    ReplyDelete
  26. sepet...akanku terjah....terima kasih kerana share ya!

    ReplyDelete
  27. wowwww,..,



    makin femes la kak sepet nnnti eh,.

    ReplyDelete
  28. lepas ni cuba terjah blog yang tak berapa nak glamer plak.. cam blog aku ker....... :P hehehe

    ReplyDelete
  29. patut la nama sepet ...muka pun cam amoi...good luck sepet

    ReplyDelete
  30. lorr diorg adik beradiks ke??
    baru tauu..
    first time baru melawat blog dia...pasnih nk terjah sokmo gak laaa..
    cari2 ilmu :)

    ReplyDelete
  31. wah hebat la sepet! ramai peminat gitu..

    blog sepet memang best dan banyak idea yg kadang2 kita tak terpikir langsung utk tulis..

    syabas kepada sepet dan anda yg publish n3 nie! sure kembang2 dah si sepet tu hihihi

    ReplyDelete
  32. selalu gak follow blog sepet ni...kalau baca blog dia mesti terjah blog qery...

    family sepet mmg famous dengan dunia blog...boleh dikatakan semua kakak and abg sepet ada blog..tp yang glamor vp,c33ra and sepet..

    suker tgk sepet and qery..so sweet

    ReplyDelete
  33. Perghh...hebat tu..memang layak digelar blogger terhebat..updated blogger terhebat

    ReplyDelete
  34. halah halah halahhhhhh....
    TQ...terharu haru saya baca tau...
    huh! lepas ni kene tanam semangat baru lah kene update secara pukal...
    dulu ada tanam jugak semangat tapi mungkin tanah tak elok kot tu yg tak menjadi..lalalalala!!

    tak pe tak kesah pon amik gamba..
    tapi amik yang cun cun tau...yang hodohpiang jangan lah malu ai...hahaahaha!

    TQ lagi sekali.. :)

    ReplyDelete
  35. blog dia lum pernah baca...
    tapi VP & ceeramoon ada gak jengah2...
    jap gi nak terjah gak lah....

    ReplyDelete
  36. Blog sepet memang selalu dibaca:)

    ReplyDelete
  37. sy suka blog sepet sbb suka baca kisah cinta meka 2..:)

    ReplyDelete
  38. bimbang aku ngan ko eyriqazz...hahaha...sepet ni penah gak baca tapi lagi suka viruspadu ngn ceeramon kot...

    ReplyDelete
  39. heehehe~

    memang selalu jengah beliau pun~

    =]

    bila nak terjah saya pula?

    hehe~

    ReplyDelete
  40. salam,
    first time nk komen sini ni..huhu..selalunya segan..

    sepet baik, first time jumpa tak kenal pon sapa dia..pendiam, sopan, ayu2 gitu..lepas tu, baru tau dia adik ceera..baca blog dia kelaka gile..tak sangka ayat2 dia cam budak byk ckp..hehe..sbb masa jumpa utk model haritu, qery yang potpet2, banyak betul menyakat dia..

    p/s : saya kenal GTO ni pun from blog dia :)

    ReplyDelete
  41. memang seronok baca blog sepet..kelakar ok diye..hehe..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails