April 25, 2010

Apa Yang Anda Tahu tentang Darkbatman dot com

Darkbatman Nama Blog diberi
Orangnya Hensem,Segak dan Tough Sekali
Namun Sayang Buat Gadis-gadis yang masih Mencari
Mamat Ini Gay dan sudah punya kekasih hati

Hak3, sorry bro, bergurau je. Contest time muncul lagi dan seperti dijanjikan dekat tuan empunya badan @ pemilik blog ini , mengambil kesempatan untuk join Contest :


Ok , straight to the point, apa yang aku tahu pasal darkbatman ni ya?

1) Nama penuhnya Zainal Zuhry berasal dari Terengganu
2) Pernah bercinta dengan Hanis Zalikha dan Lisa Surihani. Namun, hubungan diputuskan kerana risau Identiti sebenar diketahui dan mereka pula berada dalam bahaya
3) Blogger Tegar yang aktif dan kepopularan yang naik mendadak mengalahkan Gosip Antara Fasha Sandha dan Nora Danish
4) Takutkan Labah-Labah dan Lipas. Badan Macho tapi takutkan serangga ni. hak3...
5) First time mengenalinya di Gengblogger.com . Ketika itu, dia selalu menjadi Blogger Paling Friendly.
6) Diminati ramai wanita cantik, datin-datin, dan juga Janda-Janda di luar sana
7) Pernah ditawarkan berlakon dengan Fahrin Ahmad tapi ditolak kerana risau Status Gay nya terbongkar.

Hak3, selingan , acahan dan gosip liar je bro. Ok, ni Terjahan aku :

PUJI dan Congratz

1) Blog berinformasi dan seronok untuk dikunjungi selalu. Punyai aura tersendiri
2)Potensi yang tinggi untuk terus naik. Cam aku pernah YM dia, aku cakap aku ni ada Sixth Sense. Jejak Langkah Melromeo mungkin akan kau jejaki nanti.
3)Punyai pakej yang menarik, hensem bergaya dan gunakan ianya sebaik-baiknya Bro.
4)Kelebihan masa. Single dan fulltime blogger, pergunakanlah ianya juga untuk memajukan diri.

5) In Person Ko Memang Cool dan Best diajak Berborak

Itu gambar semasa Gatsby Deodorant Street Fair . Sebelah dia tu Matjoe @ Pengawal Peribadi @ Financial Consultant Peribadi yang memang terror bak2 Investment ni.

Cukupla bro, kan tak tidur pulak hang malam ni. Selebihnya aku dah cakap kat dia sendiri di YM. Jadi, next session pula dan seperti di janji :

MENGUTUK dan MENGUJI

1) Template Blog Belum Cukup Mengujakan

Sorry bro, aku ni tak mahir sangat ngan Wordpress. Tapi buat masa ni apa yang boleh aku cakap dengan template blog anda, ianya belum cukup mengujakan. Penting ni, especially untuk first time visitor. Dushh,jangan Compare ngan aku, template blog aku pun masih hampeh lagi. Cuba Comparekan dengan Melromeo, Yanmie, AriffShah, ataupun CikMin

2) Pelbagaikan Entry Lagi
Honestly, kebelakangan ini, aku asyik lihat Darkbatman asyik menulis pasal Info Lelaki @ Senaman, Contest, dan Bloggers. Kalau dilihatkan, mostly pembaca @ bloggers adalah wanita. Jadi, serlahkan lah bakat terpendam itu dengan isu seperti menyentuh hati wanita, isu semasa, dan juga entry yang lain dari yang lain yang mana belum pernah lagi ditulis. Tentu lebih mengujakan dan pembaca akan terfikir, Wahh, Darkbatman ni banyak juga isu lain yang disentuh dan menarik. Contoh apa yang aku rasa yang mungkin menarik, Kisah Cinta Darkbatman bersama Jejak Kacak, Wanita Idaman Darkbatman, Apa yang aku tak suka Pasal Wanita? dan selebihnya tepuk dada, tanya lah selera pembaca juga. Tak salah bro, tulis apa yang hang suka, tapi serasikan juga dengan minat pembaca.Hik3...

3)Gambar di blog di entry tak cukup besar. Hik3, cuba tengok entry di MohdZaid.Com ataupun di Kennysia.Com . Teruja tak bila tengok gambar2 nya di sana? Gambar ni memainkan peranan yang penting, merehatkan mata dan menjadi daya penarik yang tersendiri. Dushh, cuba tengok blog-blog popular, mostly gambar-gambar di blog mereka begitu mengujakan.

4) Just be Yourself Bro

Darkbatman dah cukup cun dan menarik nickname tu. Dalam menulis seperti kata Melz, jangan terlalu mengejar visitors. Nanti hang pun tak seronok . Tulisla mengikut minat dan dari minat itu serlahkan dengan gaya tersendiri untuk menarik minat. Saya pun masih belajar pasal ini dan masih banyak silap yang saya buat juga. Banyak bloggers yang berjaya di luar sana, boleh katakan mereka menulis mengikut apa yang mereka minat dan bukannya menulis mengikut "Apa Yang Orang Selalu Tulis ".

Cukuplah dulu. Apapun semua kutukan dan menguji ini sudah mendapat permission dari pemilik blog . Apa yang baik itu datangnya daripada Allah, dan apa yang buruk itu datangnya dari diri sendiri. Jadi, salah silap haraplah maafi. Saya ini manusia yang tidak lari dari melakukan kesilapan.

Last but not least, satu pantun buatmu :

Darkbatman @ Lelaki Berkelawar Gelap teruskan perjuanganmu
Usaha berterusan perbaiki diri, tidak lokek ilmu, merendah diri aku kagum dan terharu
Masih panjang halangan, cabaran dan teruskan pencarian menimba Ilmu
Usaha Tangga Kejayaan, Kejayaan pasti akan menjadi milikmu

P/s : Apa pandangan anda tentang Darkbatman ?

14 comments:

  1. pantun tak ble blah. haha. trademark :D

    ReplyDelete
  2. sempat juga masuk kontest.
    hebat!

    ReplyDelete
  3. haha.. thx bro.. terharu nya aku..sob.sob..sob.. ape yg ko ckp 2 aku xpenah terpikir..akan ku baiki..seyes, pandangan yang ko bagi memang berbeza dari orang lain.. 2 yg aku giler ske kat belog ko.. ko pandang kedepan macam melz..kagum dpt kwn cam ko.hehe

    ReplyDelete
  4. darkbatman mmg cool..n entri ni pun cool la ;)

    ReplyDelete
  5. bab mengutuk tu penting. template den mcmane?> dah kali ke-88 dah tukar neh. dah letih.

    ReplyDelete
  6. ahahahahaha...
    seronok juga bace entri pasal darkbatman ini!!!

    ReplyDelete
  7. salam eyriqazz,terkejut sekejap bila tgk kat clicky beberapa trafik dtgnya dari sini..bile klik link sampai la cikmin disini meninggalkan komen.Thanks eyri sebab sudi bagi backlink pada cikmin.com..adoyai.jgn la letakkan cikmin sebaris dengan nama2 depa tu semua..tu sume otai blogger tu..segan betoi rasanya..yanmie tu sifu cikmin tu..hehehe.

    apa-apa pun eyri..gudluck okeh! cikmin dah vote u untuk projek alpha beberapa hari lepas. :)

    ReplyDelete
  8. smpt jgk masuk
    bagus2.
    hahahaha aie gay? ceh gay la sgt =P

    ReplyDelete
  9. eyriqazz - hebat entry ni, susah laa nk menang contest ni. hak2.
    cepat buat kontest lg eyriqazz. aku nak masuk :P

    ReplyDelete
  10. salam,

    terima kasih yea bg backlink :) memang ada betulnya apa yg eyri kata kat sini, template jugak memainkan peranan yg penting :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi