April 15, 2010

Panggilan Telefon Dari Nuffnang

Salam dari Eyriqazz,

Tengah hari tadi (Rabu,14 April 2010) , tengah seronok layan jiwang dan urusan di Pejabat Pos, tiba-tiba telefon ku berdering. Ohh, siapakah yang telefon aku time lunch hour sebegini? Dushh, bila tengok di skrin telefon , agak terkejut, kerana ianya adalah :

Panggilan Telefon DaRi Nuffnang

Teruja juga aku, dah lama tak terima panggilan daripada Nuffnang ni. Masatu bermacam-macam yang bermain di fikiran ; Menang Contest ke?, Nak Offer Advertorial Nuffnang ke? Nak ajak aku pi Join Event ke? Yerlah, biasanya kalau Nuffnang call aku ni, semuanya mengujakan. Tuh yang teruja lebih tu.

So, Inilah lebih kurang perbualan kami  (Psst, Ini bukan Entry Hangit ya)

Wakil Nuffnang : Hello, May I Speak to Eyriqazz?
Eyriqazz : Speaking
Wakil Nuffnang : I wanna invite you to....

Fuhh, Invite aku? Bestni kalau Nuffnang yang INVITE . Hak3, gopoh punya pasal , sebenarnya Nuffnang ajak aku join :



Teringat pula pengalaman dan entry SLURPEElicious Moments with 7 Eleven dan SLURPEElicious Moments with 7 Eleven (Part 2) . Kata wakil Nuffnangtu, sudah ramai Nuffnangers yang menang Contest ini. Mungkin namaku sudah ada dalam senarai yang suka join Contest yang dianjurkan bersama oleh Nuffnang, sebabtu dia Call kot.

 Bukan taknak join, tapi bak2 video ni aku fail skit. Kurang pandai dan susahla nak jadi pelakon, cameraman, dan juga director.Ada sesiapa berminat, jom kita buat sama-sama dan kalau menang kita kongsi-kongsilah. Apa kata kita pilih tajuk ni " Bloggers Terlampau Ditangkap Basah Bersama Slurpee''. Amcam, mengancam tak tajuk tu?

Tapi, betulla, salah seorang Nuffnangers yang join dah telah menang adalah Tianchad.com .Mamat ni memang kreatif, selalu join  event Nufnang dan dah dapat beberapa Advertorial daripada Nuffnang. Jom kita tengok entry kemenangannya :

Kreatif dan Lawak kan ? No wonder dia menang, Congratz again Tianchad

Jadi, apa tunggu lagi? Kalau berminat joinla dan kasitau video anda, boleh eyriqazz votekan sekali. Tarikh tutupnya 18 April 2010. Masih sempat lagi ni.

Apapun, thanks sekali lagi Nuffnang kerana mengingatiku dan telefonku. Ini yang membuatkan aku makin sayang kat Nuffnang. Sekali lagi, aku nak ucapkan, I Love Nuffnang

P/s : Masih ternanti keputusan Berita Gembira Yang Dinanti-Nanti , aku masih belum berputus asa dan menaruh harapan. Namun, andainya tiada rezekiku, aku menerima. Mungiin di lain masa.

P/s/s : Korang suka tak Slurpee?

50 comments:

  1. takpa eyriqazz..hang belasah jer...hehe

    ReplyDelete
  2. igtka kenapa la nuff called..
    buat cuak kejap..haha

    ReplyDelete
  3. setuju! aku bab2 video ni aku gagal sikit! ekekkekeke

    ReplyDelete
  4. wah teringin nk masuk tapi cam abg gak la xreti nk amik video and edit ni..huhuuh
    melepas peluang menang hadiah...

    ReplyDelete
  5. Huhu..adakah keputusan itu sama dengan keputusanku..waaaaaaa..

    ReplyDelete
  6. just give it a try Eyriqazz, who knows its ur luck? :)

    ReplyDelete
  7. hihi..sy pn fail bab2 buat video ni.=.=' jadi kiranya malas la mau join.

    ReplyDelete
  8. mmg nk join tapi itulah!
    bab² video memang fail, lebih² lagi rasa cam buruk n xfotogenik jer rasa :)

    ReplyDelete
  9. bab2 video mmg x kreative, tp klu buat entry tu blh je, hentam jelah labu..mana tau ada luck kan :)

    try jelah dulu buat video tu..ehehe, nanti kita vote kan :)

    ReplyDelete
  10. huhuhu... aku pun x pandai berlakon...

    ReplyDelete
  11. join jer..
    mana la tau kan ade rezeki..

    ReplyDelete
  12. dah lama tak pekena slurrpeeeeeee

    ReplyDelete
  13. perlukan pelakon pembantu??
    hehehehhehehe

    ReplyDelete
  14. owh i lurve slurrpyy too!!! who doesn't?? paling best bila kena brain freezeee.. masyuukkk!! :P

    ReplyDelete
  15. apa lagi bro..try le..mana tao ada luck..menang!

    ReplyDelete
  16. teacher amek je video pakai henfon, makan slurpee sambil ngajo dalam kelas.. hehee!

    ReplyDelete
  17. Takpe-takpe, advertorial next time.

    But then kan, cuba larh video tu ! Mana tau ada luck-luck ? :)

    ReplyDelete
  18. join je... tp plan dulu arr cite ape nk wat..
    hehehe

    ReplyDelete
  19. suke.. dulu la kan..

    vidoe atas tu mmg klakar la..poyo je mamat tu, yg pompuan pun

    ReplyDelete
  20. ini entri biase2 ke advertorial ni bro ? hahaha .
    bek bgtaw cepat . hahahak .

    ReplyDelete
  21. Kancilbiru :tuhla,kalau alisya dah besar,boleh suruh dia jadi pelakon...hik3..

    ReplyDelete
  22. Matjoe :apa yang masyuk bro?hik3...

    ReplyDelete
  23. Hasrol Nizam :saya pun cuak juga...lunch hour tadi Nuffnang call lagi,tapi itu lain kali la cerita..hak3..

    ReplyDelete
  24. sI tEDI :itu satu.satu lagi internet slow.nak upload ke youtube berjanggut juga menunggu

    ReplyDelete
  25. Aida a.k.a Beardot ;tuhla..samala kita

    ReplyDelete
  26. JAI :keputusan apa bro?world cup ke?

    ReplyDelete
  27. ween :ween taknak tryke?ween terror juga bak2ni...apa lagi...joinle...

    ReplyDelete
  28. yang suaz :belum cuba blom tahu

    ReplyDelete
  29. ||| PöJìé PööH |||:biar tak fotogenik..yg penting lawak...hik3

    ReplyDelete
  30. yanmie :yanmie taknak cuba ke?yanmie pun kreatif...

    ReplyDelete
  31. Jogger :hang bukan slalu berlakon depan Isterike?

    daisy :mmg nak join tapi tak cukup pelakon+cameraman..hik3..

    Hazzy Ishak:jom pekena slurpee ptg ni

    miloicekaw1119 :perlu2

    Ariff Shah:macam Advertorial?Hik3...ye ke?

    ReplyDelete
  32. bella kornikova : suka juga

    ::Ida::: haah,saay selalu kena...syok gitu..

    JMR :jom bro,hang jadi kameraman aku..aku jadi director, bean moreno, kak ina kl ngan aus jadi pelakon..ok tak?

    mamashasha :terimakasih

    Muhammad Adam Rayya :kelas pun takde,camne ni?hik3....

    ReplyDelete
  33. nmpaknye mcam ade brita gmbira lagila uncle ek

    ReplyDelete
  34. Sakira ;betul juga tu...manatau ada rezeki kan?

    cEro :citer apa?citer bloggers terlampau bersama slurpee

    fiezaradzi :hik3..entry kemenangantu..

    Aus :Hak3..coz aku dah kena entry hangit hang..taknak kasitaula..biar hang rasa hangit sorang2 disitu berfikir..miahahaha....

    ReplyDelete
  35. da lama xminum slurpee.. nom nom nom! haha..

    ReplyDelete
  36. Harlo Eyriqazz, thanks a lot for sharing the video~! =)

    Actually that is not an advertorial. Me and my friends join it because the prize is attractive. No matter how, thanks again for sharing and I hope I can get supports of votes from you and other blog readers~!

    PS: Please vote for us if you haven't I wanna travel to release stress~! =D

    ReplyDelete
  37. Sure teruja gile bile dapat call dari nuffnang tue kan...

    ReplyDelete
  38. Sempoi gak video tianchad tu..... kelakar...

    ReplyDelete
  39. Baru perasan... ranking alexa blog dah bertambah baik...

    ReplyDelete
  40. Ramdzi :kena pekena slurpee malam ni ni...hik3..

    Tian Chad : yup, i know it is not advertorial..cuma u pernah dpt advertorial nuffnang kan?By the way, u ada potensi besaar..teruskan usaha..suka jengah2 senyap2 blog u..hik3..

    hazman aka species1980 :Siapa yang teruja.harini pun teruja juga.2 kali nuffnang call.

    kisahremaja:ada apa dengan alexa ya?saya pun tak pandai..saje je letak..hik3...

    ReplyDelete
  41. wah..sempoi lah..dapat call..

    LabiLabi nie dri pada bape taun yg lepas asyik rm0.45 je..


    IKLAN FREE & Follow Blog Labi-Labi NineMustafa
    & JariPlastik

    Pendedahan Exclusive : Penyanyi Islam Membidas Mufti
    Tutorial : How To Pay Using Maybank2U

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails