May 11, 2010

Si Dia Yang Menggiurkan

Tidur tak lena, mandi tak basah. Itulah gambaranku semenjak aku berjumpanya beberapa hari yang lepas. Ohh, penangannya begitu mengujakan hati dan buat aku tergoda. Susah untuk aku melupakan Si Dia Yang Begitu Menggiurkan. Teringat-ingat penangannya siang dan malam.

Adussh, kenapa ianya menimpa diriku ? Apa salahku sehingga kau menggodaku sebegitu rupa? Aku tidak hensem, aku tidak kacak, aku tidak kaya, aku bukannya Si Romeo, aku tidak pandai memikat hati , namun aku tetap tergoda denganmu. Cukup menggiurkan melihatmu dan buatku tak keruan.

Kesetiaanku Diuji Lagi kali ini. Apakah yang patut aku buat ? Si Dia yang menggiurkan begitu mengugat Imanku. Aku serba salah, aku keliru dan aku tidak pasti apakah yang patut ku buat. Apa pandangan anda semua ? Ujian ini begitu hebat buatku, tidak tertahan aku menanggung rindu terkenang si Dia yang menggiurkan. Adussh, patutkah aku luahkan di sini ? Patutkah? Aku keliru, maafkan aku sayang, Si Dia betul-betul menggiurkan dan membuatkan aku tidak keruan.

Siapakah yang aku maksudkan? Demi pembaca aku dedahkan ini (Rahsia terlampauku) namun jangan dedahkan pada Isteriku ya? Access Internet nya telah ku sekat @ ku pinjam broadband Celcomnya bila Broadband Streamyx ku buat perangai lagi. Dah lama tak buat perangai, ikut layan perasaan kot. Straight to the point .

Adakah Si Dia?

Umm, bukan ini, ini bukan citarasa ku. Tidak cukup menggiurkan dan  menepati citarasaku .

Adakah Si Dia?

Umm, pun bukan Si Dia. Si Dia lebih menggiurkan dan menawan hati, Inilah si dia yang dimaksudkan:

Si Pulut Mangga Yang Menggiurkan Hati dan Sedap Sekali
Nyam-Nyam, Menawan Hati

Hik3, ada sesiapa yang terkena ke? Entry Hangit Eyriqazz muncul kembali. Monday Blues dan habis, Tuesday Coolz muncul pula.

Pulut Mangga menggiurkan hati
Isteri beli aku mencuba sekali
Sedapnya rasa ingin nak lagi
Di lain masa akan kusinggah lagi

P/s : Pulut Mangga yang sedap ini boleh didapati di LG Floor, dekat area Carrefour, Mid Valley Megamall. Boleh tahan kesedapannya. Isteriku memang gemarkan sangat-sangat. Pulut Mangga ni asalnya dari Kelantan kan? Kat mana lagi boleh dapati Pulut Mangga ni di KL ya?

40 comments:

  1. sedapnya mangga tu !! =)

    nok etek ... hahaha

    ReplyDelete
  2. Owh ingatkan asal dari perlis pulut mangga dan juga pulut durian..aku suka pulut durian...hehe

    ReplyDelete
  3. ingatkan durian jer yang makan degan pulut selain ikan masin... mangga pun ada :)

    ReplyDelete
  4. Owwhhh memang menggiurkan sangat-sangat pulut mangga mu itu...wahai cikgu...

    ReplyDelete
  5. lol...the mango sticky rice beats them all :-P

    ReplyDelete
  6. aiiihhh macam mau la pulak mangga cenggituh!!!

    ReplyDelete
  7. hahaha.. i like this posting.. membuatkan aku pon nak makan pulut mangga! yeahh!

    yours
    SH

    ReplyDelete
  8. rasanya pulut mangga asal dia kedah..sebab kelantan tadak pulut mangga.tak pun siam.hehehe.
    aku pun teringin nak makan..selalu makan pulut durian ajer..tapi ada kuah santan.yang ni pulut tu memang ditanak dengan santan.

    ReplyDelete
  9. memang menggiurkan & mengecurkan huhuhuhu...

    ReplyDelete
  10. amboih...tak pnah cube la pulut mangga..salu makan pulut nagn durian kuah dia susu pastu tabur gula..hehehe..nak kene try nih..

    ReplyDelete
  11. bro..datang je perlis ni..umah saya banyak mangga..saya belanja satu tong mangga kalau nak hehe pulut mangga memang superb..ada awek cun pun tak pandang dah :p


    - - -
    (Blog) Kelebihan/Kelemahan Bila Komen Menggunakan Name/Url Dan Akaun Google

    ReplyDelete
  12. ha..ha...
    pandai cari perhatian tau...

    ReplyDelete
  13. masya-Allah..sodapnya nampak.
    memang menggiurkan pun.
    heee.
    yang dua kat atas sebelumnya, tak terliur langsung.heee.

    ReplyDelete
  14. anak sapa lah yg comel bangat tuh.. ni aku rasa nak kawen cpt ni..

    Buffered Earnings Silih Berganti !

    ReplyDelete
  15. err,,yg pic first tu kwn sy,,xD
    itasha namanyer~

    ReplyDelete
  16. ada 2 lagi tempat boleh dapat...satu d tesco berdekatan dengan ikea.,.... ada bazar tahiland kat c2...dorg jual kat luar tuh sekali dengan somtam...

    satu lagi kat keramat, alamat kak tash x ingat..insyaalalh kalau pergi malam minggu nanti akak buat review

    ReplyDelete
  17. makan pulut mangga bersantan di bangkok dulu sedap sungguh..
    kena pi bangkok eyriqazz. lagi sedap.

    ReplyDelete
  18. Ya Allah..sedapnya..macam nak jugak ar...xkira nak g cari gak kat mid ek...ok2..tq..

    ReplyDelete
  19. caitt tertipu lak...
    igtkan bro dok ngiur kat budak2 tu..kahhhh
    x penah lg merasa mangga ngan pulut...

    ReplyDelete
  20. pulut mangga ni boleh dapat time thai food carnival kot. baru je last week my opismet beli kt carrefour kota damansara..minggu ni taktau la gerai thai food tu ada lagi ke tak

    ReplyDelete
  21. @encik tikus :siapa?saya pun tak kenal..ambil di internet...

    @Zqah Ail:memang sedap...

    @Kancilbiru:wife cakap asal dari thailand...dekat kelantan pun ada juga jual..

    @maslinamansor:yup..dengan mangga pun sedap..terliur...

    @BeaN MorENo:hik3..hang terkena?

    ReplyDelete
  22. Eishhh, buat saspen je lah bro eyriqazz ni..haha..tapi dah terliur jugak nihhh :D

    http://belog-cap-ayam.blogspot.com/

    ReplyDelete
  23. Ya, rasanya asal dari Kelantan.
    Bersepah kat mana-mana kedai.
    Ada sedap ada yang kurang sedap.

    ReplyDelete
  24. tapi memang nampak sedap, tngk je rase nak makan... hehe... adoi, kempunan la rasanya.

    ReplyDelete
  25. @zures :hik3..memang sedap dan menggiurkan..

    @ohmywtf:yup...it beat them all

    @Shahrul Shaharuddin:jom terjah..

    @miMiE aZiMaSK ^V^:bestt...

    @Wan Haffiz :memang sedap

    ReplyDelete
  26. @e.l.i.s.s.m.i.e :hik3...siam kot..pulut durian pun best..

    @rasp :terbaik punya

    @hentakbelipat :cubalah..pasti puas hati..

    @Fitrihadi.com;bolehla singgah rumah bro nanti

    @mrs.JamaL s:hik3..terpesona tak?

    ReplyDelete
  27. @Syue Mustafa :thanks..bolehla singgah nanti..

    @fikah mus:memang sedap dan best..

    @velasrizal:teruja part lain bro?hik3..cpt2 kahwin..

    @e~car182:oh ye ke?kim salam kat dia..kata bean moreno dan melromeo kim salam...

    @Si Kenit :sedap2...

    ReplyDelete
  28. @Natasha :thanks akak dan tahniah bakal jadi ibu tak lama lagi..

    @a kl citizen:bangkok?nyam2...best jugak tu...tak pernah pi lagi..

    @iva saionji :cari jgn tak cari...

    @el :hik3..tipah tertipu

    @lydzar :oh ye ke?

    @hik3..memang menggiurkan...

    ReplyDelete
  29. OHH. tgk gamba pon dah mempersonakan :)

    ReplyDelete
  30. wahh,bestnya..
    mmg boleh menggoda tu..:)

    ReplyDelete
  31. haha..bro, giler sedap.. mane ko dpt ne? lapa perut aku mlm2 buta ne..adoi

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails