June 22, 2010

Happy 1st Birthday Nurul Alisya Ilyani

Hari ini, 22 June 2010 , genaplah umur puteri tersayangku 1 tahun. Di kesempatan ini, saya ingin dedicatekan entry ini buat puteri sayang :

Happy 1st Birthday Nurul Alisya Ilyani


Hati seorang bapa begitu gembira bila dianugerahkan seorang Puteri yang comel dan mirip wajah papanya. Hik3, kemana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi kan? Terasa hidup ini begitu bahagia dan gembira dengan kehadiran Puteri penyeri hidup kami sekeluarga. Inilah serba sedikit pengalaman hidup saya bersama Alisya : 

Beberapa Jam selepas Alisya Dilahirkan

Hampir gugur jantungku ketika Alisya dilahirkan kerana dia mengalami masalah pernafasan. Terus dilahirkan dan terpaksa diletakkan di dalam Inkubator almost seminggu dan di depan mataku sendiri aku melihat detik Alisya sukar bernafas dan memerlukan alat bantuan pernafasan, jantungku berdegup perlahan yang hampir membuatkan aku pengsan. Ketika dia dilahirkan pun, aku hampir pengsan melihat darah , saya mabuk darah. Namun, digagahi jua demi Isteri dan anak tersayang.

Hari ke 3 Alisya di muka bumi

Selepas masalah pernafasan, Alisya kena kuning pula. Jadi, almost seminggu dia berada di Inkubator. Mama tidak habis menitikkan air mata .Manakan tidak, seminggu di sana, susu ibu tidak dapat diberikan direct .Memang berselera habis masatu Alisya minum.

Alisya Demam

Time Alisya demam, kami pun tidak keruan dibuatnya. Kelu hati ini. Namun, time Alisya gembira kami pun gembira dan tersenyum selalu.

Alisya Love Papa
Papa pun Sayangkan Alisya
Birthday Party Untuk Alisya

Akan saya updatekan later kenapa Birthday Party Alisya di awalkan beserta gambar-gambarnya. Oh Ya, Birthday Alisya sama dengan tarikh lahir Abang Iparku ( Abang Isteri ) dan juga husband Kak Ina KL .

Saya aktif berblog ini pun salah satu sebabnya adalah Alisya kerana saya ingin memorikan kenangan ,pengalaman, gambar dan detik saya bersama puteri tersayang di dalam blog ini. Alhamdulillah, sambil menyelam sambil minum air, rezeki dari berblog pun semakin murah dan 2 Advertorial dalam proses untuk dipublishkan dan dapatkan approval daripada Advertiser.

Wish me luck in the future juga ya. Tak lupa juga :

Terima kasih kepada Peserta Contest Hadiah Birthday Untuk Alisya

Masih pening untuk memilih hadiah terbaik buat puteri tersayang. Namun, suggestion dari peserta Contest banyak membantu. Insya Allah, pemenang akan diumumkan pada bulan July 2010 nanti kerana semua entry best-best belaka dan sukar untuk saya memilih dalam masa yang singkat di tambah internet masih ngok ngek lagi.

Alisya, Papa dedicatekan this Poem buatmu :

Alisya, dikaulah puteri tersayang
Penyeri hidup papa dan Mama
Hidup ini terasa Indah dengan kehadiranmu melihatmu membesar riang
Gelak tawamu ,senyumanmu pengubat kami sekeluarga

Alisya, semoga puteri tersayang sihat dan menjadi anak yang pintar
Juga punyai budi pekerti yang murni dan penyayang
Hormatkan orang tua dan sentiasa belajar
Mengembirakan hati orang tersayang  

Alisya, dikaulah Puteri tersayang kami
Dikaulah intan, dikalaulah permata
Terasa bahagia hidup ini
Papa n Mama Love U selama-lamanya

60 comments:

  1. to alisya....happy 1st birthday...jadi anak yang baik seindah namamu, ikut cakap papa & mama ye sayang...semoga alisya membesar bagai johan!!

    owhhhh patut la tangan kanan ku gatal...

    ReplyDelete
  2. happy birthday buat alisya...
    smoga menjadik anak yg solehah...
    *sama birthday with my doter gak :D

    ReplyDelete
  3. anak papa nih..muka sebijik woo...

    happy belated besday alisya!

    ReplyDelete
  4. semoga alisya membesar menjadi anak yang solehah dan bisa berbakti kepada bro dan isteri.

    ReplyDelete
  5. huhu
    ingat nak join besday party
    xdijemput
    :(

    huhu
    pape
    appy bestday ya alisya

    ReplyDelete
  6. wah..happy birthday dear Alisya..be a gud girl,dan semoga alisya membesar dgn sihat dan ceria..

    ReplyDelete
  7. bila saya boleh menang kontest ni...hak3...cakap ngan alisya selamat ari jadi...Alisya lebih tua sehari dari Uncle Bean Moreno...hoho

    ReplyDelete
  8. salam, GTO....

    selamat hari jadi utk Alisya... Aunty wish sajer yea. x der adiah....adiah mintak ngan papa...ehehehehhe

    semlm tgk cerita 'tgn bapa'-ulangan lakonan mantap jalil hamid n fahrin ahmad kt tv2... antara dialog yg memberi kesan adalah,
    " bukan senang nk jadi bapa...." and this entry proves that.... SELAMAT HARI BAPA juga utk GTO...

    ReplyDelete
  9. alisya yg comel, selamat hari lahir. semoga sihat selalu ^^. rezeki alisya melimpah2 kt blog kn =)

    ReplyDelete
  10. hppy bufday alisyaa! mesti alisya bangga kalau baca entry ni balik bile alisya dah pandai membaca nanti :') terharu baca...

    ReplyDelete
  11. selamat hari jadi untuk alisya, semoga ikatan semakin erat.....

    Susu Badan Online

    ReplyDelete
  12. wahhh..untung alisya dapat papa dia seorang blogger..haha..happy birthday alisya~~
    p/s:bila di scroll2 balik gambar 2 alisya,memang seiras lah dengan muka eyriqazz..haha..memang macam copy paste rasanya.

    ReplyDelete
  13. Happy birthday alisha..semoga jadi anak yg solehah...Insya Allah.

    ReplyDelete
  14. Happy Birthday... Alisya.
    Semoga Alisya dapat mengembirakan papa dan mama selalu... :)

    Memang ikut wajah eyriqazz pun...

    ReplyDelete
  15. Selamat ulang tahun buat Alisya.. semoga membesar sebagai anak yg cmerlang dunia dan akhirat

    ReplyDelete
  16. bln jun jugak ke? sama la kita. happy birthday gemini girl!!

    ReplyDelete
  17. selamat hari lahir alisya!!!!semoge kebahagiaan sentiase milik anda..

    ok saya tak masuk eh contest tu huhu

    ReplyDelete
  18. happy birthday alisya... semoga membesar menjadi anak yang solehah terharu sungguh saya membaca bila seorang bapa dapat memberi coretan begini untuk puteri kesayangannya... menitis air mata saya...

    ReplyDelete
  19. Happy Bestday Alisya..hadiah mintak kat papa..ahaks..ahaks

    ReplyDelete
  20. happy birthday alisya!!!
    otanjyoubi omedetouuu!! bak kata Takeshi Sorimachi..hehehe

    semoga jadi anak yang solehah kay~

    ReplyDelete
  21. Happy birthday to Alisya ! :)

    ReplyDelete
  22. happy birthday dear alisya :) semoga selalu ceriakan mama dan papa !

    ReplyDelete
  23. Happy birthday Alisya! :) Be a good girl ok?

    ReplyDelete
  24. comelnya semua gambar2 tu..heh happy birthday alisya :)

    boleh bagi wish je.. tak dapat nk hadiahkan apa2

    ReplyDelete
  25. suke sangat tengok alisya nih....muke sangat-sangat comel...geram nak cubit and cium pipi comel tu..............

    happy birthday sweet alisya........

    ReplyDelete
  26. @mamashasha:thanks mama shasha..Amiin...

    ReplyDelete
  27. @rasp :thanks rasp...Happy Birthday to ur daughter too..ada rakan seofis satu birthday juga...hik3..

    ReplyDelete
  28. @JMR :Thanks Bro..blom belated lagi..hari ini birthday alisya...

    ReplyDelete
  29. happy besday alisya...besday alisya ngan auntie nk dekat2 dah...nanti suh papa kasi auntie menang k...hehehehe

    ReplyDelete
  30. @joegrimjow:thanks bro..hik3,bukan taknak jemput..tapi jemput saudara mara dekat saja..hik3..next time ada rezeki InsyaAllah jemput bro...

    ReplyDelete
  31. @fikah mus : thanks fikah...amiin....

    ReplyDelete
  32. @mommyYen :thanks..terharu saya ramai wish...

    ReplyDelete
  33. @BeaN MorENo:yeker bro?kenapa tak ckp?kalau tak eden buat satu entry untuk hang....Happy 40th Belated Birthday Bro...

    ReplyDelete
  34. @akuzle :thanks..terharu baca komen anda....huk3...

    ReplyDelete
  35. @intanurulfateha ❤:thanks...

    ReplyDelete
  36. @syue :Alhamdulillah,berkat rezeki anak...satu2 peluang dan rezeki muncul....Thanks for the wish

    ReplyDelete
  37. @eykameow :) :Thanks eyka..mmg buat blog ni pun main reason coz alisya...huk3..terharu baca komen eyka..thanks a lot..

    ReplyDelete
  38. @Sendra :thanks bro...copy paste?hik3..kalau mama dia tahu mesti marah ni..hik3...

    ReplyDelete
  39. @maslinamansor:thanks..kata orang ikut wajah papa sejuk kan?hik3..

    ReplyDelete
  40. @Nida :thanks...semoga masin mulut kamu..Amin...

    ReplyDelete
  41. @Ejay:thanks..happy birthday juga ejay..

    ReplyDelete
  42. @helena's:thanks..ehh..ada hantar ke?tak nampak pun entry...kalau ada, inform ya..takut tersilap pandang..

    ReplyDelete
  43. @Whitey Mommy:thanks..saya pun terharu baca komen anda....thankss u...

    ReplyDelete
  44. @JAI:thanks..bro hutang satu hadiah ngan alisya..dia besar suruh dia tuntut...hik3

    ReplyDelete
  45. @Faizal The Newscaster:thanks faizal....

    ReplyDelete
  46. @mama zharfan :thanks..teruja rasa..papanya pun orang tak wish seramai ini..huk3...

    ReplyDelete
  47. @Sakira:thanks sakira..make a right choice ya?

    ReplyDelete
  48. @e.l.i.s.s.m.i.e:thanks eliss...

    ReplyDelete
  49. @Hidayah Ismawi :thanks ..akan kami didik sebaik2nya..

    ReplyDelete
  50. @Fitrihadi.com:thanks..kata2 pun sudah cukup menggembirakan

    ReplyDelete
  51. @Nadia arRumaisha:thanks..nak cubit2 pipi?itulah yang saya suka buat..hik3..

    ReplyDelete
  52. Selamat Ulangtahun buat cucu angkat (si Jai yang kata ek)..semuga menjadi seorang muslimah yang solehah dan berjaya di dunia dan akhirat.

    Tak jemput pun tak per..janji ada gambar...ala cutenya dia dengan baju warna pink ..comel sungguh...

    ReplyDelete
  53. happy birthday Alisya. Be a gud gurl to your papa oke. :)

    ReplyDelete
  54. sweet nye poem tu..Happy birthday Alisya ;)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails