August 1, 2010

Betulke Isteri Imam Muda Cantik Abang?

Abang, betulke Isteri Imam Muda Cantik Abang? Itulah yang terpacul dari mulut isteriku semalam. Hik3, ini gara-gara menonton Kemuncak Imam Muda hari Jumaat malam yang lepas. Oh ya, Tahniah Buat Asyraf kerana bergelar Juara Imam Muda yang Pertama. Rasanya, Rancangan Ini bakal menyusul untuk musim kedua dan seterus-seterusnya. 

Haahla sayang , both Isteri Imam Muda Asyraf dan Hizbur memang Cantik dan Ayu  . Tapi sayang sudah pasti lagi cantik di hati abang. Alah, tak salah memuji kecantikan yang memang betul kan? Yang penting hati ini. Hik3, wanita ni memang mudah tersentuh bila kita cakap pasal kecantikan wanita lain. Sayang tengoklah sendiri dan nanti sayang pula kasitau abang ya?

Isteri Imam Muda Asyraf : Nurhusna Yusof, 23 Tahun

Isteri Imam Muda Hizbur | Liliyana Hasanah Yudi, 23 tahun

Sorry Kak ina KL,ambil  gambar tak minta kebenaran dulu, tapi teruja nak bercerita juga kisah Isteri Imam Muda ini yang sememangnya Cantik dan memiliki budi pekerti yang murni kalau melihat dari Kemuncak Imam Muda. Both masih muda, berumur 23 tahun, mempunyai wajah yang lembut dan ala-ala gadis kampung, bertudung menarik , dan sejuk mata memandang. Umm, Benarlah seperti Di Dalam Surah An-Nur " Dan wanita-wanita yang baik adalah untuk lelaki-lelaki yang baik dan lelaki-lelaki yang baik adalah untuk wanita-wanita yang baik....." Bukti yang sudah jelas sekali. Tahniah buat both Imam Muda Asyraf dan Hizbur, mereka pun apa kurangnya, senyuman manis, hensem, sejuk mata memandang dan mempunyai suara yang boleh melemahkan any wanita di luar sana (kan,kan? )

Terlanjur cakap pasal Isteri, sayapun ingin mengucapkan Syukur ke hadrat Illahi kerana dikurniakan seorang Isteri yang cantik, dan terbaik buat saya. Kadang-kadang saya sendiri tertanya-tanya di dalam diri ini, rasanya saya belum cukup layak untuk si Isteri, kerana dia terlalu baik bagi saya jika dibandingkan diri diri ini yang masih banyak yang perlu diperbaiki bagi menjadi seorang suami yang terbaik.

Apapun, nasihat saya, bagi semua suami di luar sana, don't take ur wife as granted. Jagalah dan belailah mereka sebaik mungkin . You will never know what u have until u lose it. Isteri dan anak, antara anugerah Tuhan yang tidak ternilai.

P/s : Apa pula pandangan anda? Cantik tak Isteri Imam Muda? Bagai Pinang dibelah dua, bagi merpati dua sejoli, dan menjadi model yang begitu bagus untuk anak-anak muda di luar sana. Syabas buat Astro juga . Teruskanlah program-program seperti ini di masa depan. It much more better than Sehati Berdansa mahupun Akademi Fantasia.

54 comments:

  1. cantik! :) sy sendiri jeyles tgk diorg. lembut je mate memandang.

    ReplyDelete
  2. fuh
    memang sangat cantik
    memang benarlah janji Allah
    lelaki yang baik hanya untuk perempuan yang baik

    ReplyDelete
  3. penulis komen ni..suaminya terpukau kejap melihat kecantikan isteri IM Hizbur..uhuks..

    ReplyDelete
  4. uwaaaaaaaaa~ cantiknyaaaaa..huhuhu...

    ReplyDelete
  5. funneyh contest

    gyahahahaha~

    matlamat sudah lari
    kapitalis win!!!

    ReplyDelete
  6. cissss akak nak saman 10 juta ...bukan RM tapi Rupiah..

    ala akak tau kamu memang best punya..suka backlink orang lain..cayalah gto

    ReplyDelete
  7. cantek, sopan, ayu & manis sekali kedua-duanya...

    ReplyDelete
  8. yups agree wife derang mmg cantik ,ayu,lembut & solehah :)


    betul tu appreciate whatever we had before we lose it.

    ReplyDelete
  9. serius cakap memang sayapun suka tengok muka isteri-isteri imam muda.
    memang cantik-cantik.
    =)

    ReplyDelete
  10. Yeah, panas jugak ye isu ni.
    Moga wanita2 dan laki2 kat luar sana tu berkobar2 nk jadi baik.

    Moga Imam2 muda ini blh jadi asbab untuk kita berubah jadi lebih baik :)

    ReplyDelete
  11. Memang cantikkk mereka berdua ni!! Pandai imam2 muda tu cari bini ya..

    ReplyDelete
  12. ISTERI ADALAH ANUGERAH, BUKAN HAK MILIK...

    tp sy takde isteri lg..heheheh

    ReplyDelete
  13. sama cantik sama padan....dua2 pun cantik & sesuai dgn imam muda tu

    ReplyDelete
  14. stiap ciptaan tuhan adalah cantik dan indah.. nice post..

    doink doink

    <3

    Dora

    ReplyDelete
  15. Isteri dia tu bukan setakat cantik wajah, tapi cantik budi pekerti dan iman juga.. patutlah ramai yang nak tahu pasal dia..

    ReplyDelete
  16. Saya pun setuju memang cantik dan sepadan...

    ReplyDelete
  17. sebab tu bila seseorang tu inginkan isteri yang baik, dia tak perlu cari, tapi perlu berusaha mengubah dirinya sendiri jadi baik.

    Entri Terkini: Apsal Aku Main Benda Ni?..Hisyk!

    ReplyDelete
  18. sejuk mata memandang..

    isteri kan dari rusuk lelaki..
    baik si suaminya baiklah juga si isterinya

    eeee...suker kalau dapat kena puji gitu !!

    ReplyDelete
  19. cantik wajah & cantik akhlak mereka..moga pasangan2 ini mampu meramaikan umat Islam yang mulia.

    isteri2 sgt suka kalau suami selalu cakap...i luv u...i miss u...then ingat tarikh2 penting...tak bg hadiah pun takpe..ingatan tu yg penting..lg best kalau bila isteri masak suami makan pastu cakap...sedaaappp..(walaupun tak sedap mana...hehehe)

    ReplyDelete
  20. perghh...

    terbaik!!

    hehe (^v^)

    ReplyDelete
  21. aahhh...manis dan ayu je muka isteri mereka...

    err...bro.. mungkinkah perkataan 'imam' tertinggal kat para 2 :D

    Latest Entry : Tak Baik Simpan Patung Buat Perhiasan Dalam Rumah

    ReplyDelete
  22. @MaryamJamilah:cantik kan?memang sesuai dengan Imam Muda

    ReplyDelete
  23. @En iLham:Setuju bro..sejuk je mata memandang

    ReplyDelete
  24. @cikmin :hik3,suamipun terpukau cik min?

    ReplyDelete
  25. @oReNdeViL'89 :memang cantik sgt

    ReplyDelete
  26. @hellioz:susah juga nak komen tu...

    ReplyDelete
  27. @kak ina kl :hik3, itulah yang sebaiknya kak akak?tak rugi pun..biarlah 100 yang masuk, 100 pergi ke blog akak pun,u deserve the effort u make...

    ReplyDelete
  28. @GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr:agree 100%

    ReplyDelete
  29. @Mama Qiestina:setuju..saya pun sedang cuba untuk memperbaiki diri ini

    ReplyDelete
  30. @noor afzan:kan2,kalau diorang masuk bertanding gadis melayu,sure diorang ble menang

    ReplyDelete
  31. @Affan Ruslan:harap2 begitulah

    ReplyDelete
  32. @Miss Mirror a.k.a Sam :pandaikan?dah nama pun imam muda, tentu pandai mereka mencari

    ReplyDelete
  33. @J.M.R:bro dah tak lama lagi...tunang bro pun apa kurangnya,cantik dan bersopan juga...

    ReplyDelete
  34. @Lady Dora :thanks..setuju..setiap orang ada kelebihan dan kekurangan tersendiri

    ReplyDelete
  35. @nadnye :bagai pinang dibelah dua kan?

    ReplyDelete
  36. @ikan emas:hik3,wanita memang suka dipuji kan?tapi memang patut dipuji selalu especially isteri sendiri

    ReplyDelete
  37. @ieda :hik3..setuju 110%...thanks atas peringatan

    ReplyDelete
  38. @cimon:takpe bro..eden pun selalu doa2kan bro kahwin dengan ustazah..memang sesuai dengan bro

    ReplyDelete
  39. @~ ReD ~ :setuju..ehh,haahla..thanks mengingatkan...

    ReplyDelete
  40. cantik sgt2..sejuk mata memandang..

    ReplyDelete
  41. @arezura:cantik kan?sejuk mata memandang...

    ReplyDelete
  42. Abg asyraf kawan baik pada seorang lagi kawan baik saya.. Dapat tengok gambar2 pernikahan abg asyraf n kak husna.. cantik, comel.. sweet.. warne hijau pucuk pisang.. berseri betol..

    ReplyDelete
  43. memang cantik istri dia...blh tak bagi no phone nak contact ustaz hizbur bagi ceramah kat tempat keje saya

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails