September 30, 2010

The First Day Moments That I Miss

Tuai Padi Antara Masak
Besok Jangan Layu-Layuan
Atas sebab tidak dapat dielak
Saya singgahi di MySelangorContest/Journey agak kelewatan

Terimakasih Buat entry AzuanZahdi dan Mohd Zaid gambarnya menarik hati
Saya ambil, belum mintak permission harap maafi
The Moments That I miss Saya mahu ulasi
Tambah-tambahi silala layani

Photobucket
Jeles seh dapat bergambar dengan Staff Fireflyz yang Cantik-cantik dan Hensem-hensem Belaka. ( Fireflyz adalah Official Airline Sponsor for MySelangorStory Contest)
Photobucket
Peserta, Wakil Selangor Tourism dan Staff Fireflyz
Photobucket
Wah,wah, dapat jersi dan bergambar lagi. Inilah kasih Ibu dan Anak. Both Joining the Contest/Journey
Photobucket
Some of Peserta MySelangorStory (ada yang dari Indonesia, Singapura, dan tak lupa juga Malaysia)


P/s : All Pictures Credited to MohdZaid dan AzuanZahdi

Anyway, Subang SkyPark nampak cantik ,bersih dan menarik. Umm, bilakah agaknya saya akan menjejakkan kaki buat pertama kali?


Terimakasih buat Fireflyz yang menaja penerbangan bloggers dari luar dan juga   hadiah Contest MySelangorStory ini. Anyway, this is my feedback/suggestion to Fireflyz :


1) Saya tidak pernah menggunakan Fireflyz . One of the reason due to kemudahan public transport i.e. feeder bas yang kurang tidak seperti ke KLIA dan KLIA2. Suggestion : More feeder bas as one of the way to attract visitors is by improving public transport. Bolehla tengok contoh Singapura, United Kingdom , Genting Highlands, Sunway Lagoon dan banyak lagi.


2) Free tiket untuk bloggers KL dan Selangor juga so we can have our own experience flying with Fireflyz in the future. Yess, I really keen to flyz with Fireflyz. Dengar cerita, staff nya hot-hot blaka dan servis excellent. tapi, as tak mencuba, jadi kurangla dapat berkongsi.


3) More Advertisement.Ramai lagi yang belum tahu pasal penerbangan Fireflyz ini especially yang di luar bandar.


4) My Youtube Video Feedback (Sorry for the quality of the Sound, tak pasti kenapa jadi perlahan ) :


Ini kali ke <5 saya mencuba ber "Camwhore"

Photobucket
Briefing Session Bersama Pentax ( Official Camera Sponsor      )
Photobucket
Wah2, Jealousnya Edenn...

Honestly, saya tidak pernah menggunakan Pentax dan hanya tahu pasal Pentax Kamera melalui event ini. Namun, first time menggunakannya inilah pengalaman saya:


1) Mudah digunakan/User Friendly. Saya diberi pinjam Pentax Model P80. Kecil, ringan dan mudah dibawa kemana-mana.

2) First impression, ambil gambar. Umm, tak cantiknya gambar? Apsal ya? Namun, bila dah transfer di laptop, ianya nampak jauh lebih cantik. kata Orang First Impression tak semestinya betulkan?


3) Saya akan uploadkan gambar-gambar yang diambil menggunakan Optio P80 dalam entry-entry selepas ini.Stay tune.


I Miss the First Day Moments teruja hati
Pengalaman menarik yang dikongsi bloggers lain oh jealousnya diri
Tengok gambar-gambarpun sudah menarik sekali
Oh , pengalaman yang ter 'miss' akan diingati dalam memori

P/s : Jangan lupa, vote for me [ Klik Here] , akan diupdatekan later once approve di MySelangorStory website.

P/s/s : Apa pandangan anda tentang Fireflyz ? How about Pentax? Ada sesiapa yang pernah menggunakannya?

12 comments:

  1. tak pernah naik firefly n tak pernha guan kamera pentax..
    hari ni bru tahu ada camera pentax.
    =)

    ReplyDelete
  2. tak pernah try satu pun lagi benda yg dimention dlm entri ni..sedihnya huhu

    ReplyDelete
  3. Weii tuhlah..kalau bawak aku boleh gak aku touch up sikit muka..jadi kameraman dsbnya..hehe..gud luck bro..nanti vote for u..tenet mcm siput

    ReplyDelete
  4. dua2 tak pernah dengar. fireflyz mahupun pentax. Tapi it's a good info to share...

    fireflyz tue, tambang dia murah tak?

    ReplyDelete
  5. kenapa ketinggalan? bestnya contest ni..nanti kita vote k !

    ReplyDelete
  6. @noor afzan:samalah kita..thanks to MySelangorStory now i have an option to choose from...airline + camera...

    @afiq aiman:so,apa lagi?tryla dah reviewla...

    @JAI ;hik3..nak hire ko jadi cameraman blom mampu lagi..nanti bila income eden dah puluh2 riban blela hire bro..

    @maslinamansor :thanks...tambang fireflyz umm tak surela murah or tak coz saya pun tak pernah fly with it..tapi from what i heard, they have quite a good promotion as well..my makcik pernah fly dan dpt tiket fly ke Kota Bharu dari KL less than RM100 total..

    @e.l.i.s.s.m.i.e :ketinggalan kerana tidak dpt cuti hari itu...memang best..Amazing race versi Selangor..hik3..thanks,jgn lupa vote ya..

    ReplyDelete
  7. hahaha... camwhore lu memang macam jantan terlampau!

    ReplyDelete
  8. bro, nt ade event jgn lpe kasitauu

    ReplyDelete
  9. @Abang Ben :hak3..percubaan pertama bro..

    @darkbatman;no problemo..akan diinform2kan

    ReplyDelete
  10. Fly with fireflyz x pernah. Pentax pernah guna,kamera adik Sya. Sya guna kamera canon.

    ReplyDelete
  11. ai...u should fly with firefly..even bukan gne aircraft sebesar 737 or 747, tpi selesa gak..if promotion leh dpt as lower as RM45..but biasa la, yg murah of course la ada terms and conditions...
    (ayat dari pekerja firefly...tpi jgn slh anggp ye..bukan flight stewardess..tpi cuma ground crew je...xlayak nk jdi stewardess..huhu)

    *sory comment panjang sgt lak..=p
    jemput singgah ke blog sy...
    www.hecintashe.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. @Sya Isya :ic..thanks for sharing the experience..

    @zack_blossom :hik3..kena cuba ni..itulah problem bagi orang cam saya ni...isteri guru jadi cuti time cuti sekolah..an normally cuti sekolah harga mahal..oh, i wish that ada promotion untuk cuti sekolah bagi orang2 cam kami ni...we want to fly too..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi