October 27, 2010

Ikan Celup Tepung Yang Menggiurkan Hati

Balik kampung Minggu lepas, sempat ke Pantai Batu Buruk dan pekena Ikan Celup Tepung. Ikan Celup Tepung Pantai Batu Buruk memang menjadi pilihan hatiku setiap kali pulang ke kampung. Lokasinya yang tidak jauh dari rumah dan suasana santai membuatkanku teruja untuk singgah .


Ikan Celup Tepung Menggiurkan Hati . Memang Sedap
Pilih yang mana berkenan di hati
Pekena dengan Pisang Goreng Memang Syok Sekali

Fuhh, memang terangkat. Dengan ikannya yang fresh pekena dengan sos ladanya memukau membuatkan hatiku tak keruan. Oh, bilala dapat pulang ke kampung lagi? Cuti hanya tinggal satu hari.

P/s : Agak-agak kalau pekena Ikan Ayam Goreng Celup tepung sedaptak?

25 comments:

  1. rindu nya nok makang ikang celup tepung . Saya suka makan hok dekat Teluk Ketapang atau Pantai Merang

    ReplyDelete
  2. lapar la plak tengok makanan tu ;)

    ReplyDelete
  3. mmng menggiurkan la semua ni...

    ReplyDelete
  4. huhuu..terliur tengok....bpe hinggit nih 1??

    ReplyDelete
  5. @*Tinie*;yieza,tempat u cakap tu pun memang famous..rasanya lagi sedap kot tapi tak berkesempatan singgah lagi..

    ReplyDelete
  6. @emma :kalau tak silap,dlm rm2-rm3 satu ekor

    ReplyDelete
  7. balik baru2 ni tak sempat pulak nak makan :p tunggu raya haji ni la..hehehe

    cuti me ada 3hari lagi.silalah jelez..hehehehe

    ReplyDelete
  8. lapaaaa.pos la seketul,boleh? ^^

    ReplyDelete
  9. wakkkkkkkkkkkkkkkk
    siot je..Lapar la!!!!~~~ hehehe~

    ReplyDelete
  10. me selalu mkn kat pantai irama bachok..kat PCB (pantai cahaya bukan) and pantai sri tujuh tumpat pun ada jugak :) me lg suka keropok lekor dan fish balls/sotong balls :)

    ReplyDelete
  11. kalau tak silap mas... ikan grg tepung nie asalnya dr pantai timur kan?

    ReplyDelete
  12. huwarghhh....nak...alamak....di saat berbadan 2 ni....semua teringin...pantang nampak

    ReplyDelete
  13. Kali pertama masuk ke blog awak ni... Nice blog...

    Jom join contest saya... Tarikh tutup tak lama lagi ni... Hadiah best... :)

    http://chilabaeys.blogspot.com/2010/10/perhatian-contest-chilabeays-spot-telah.html

    ReplyDelete
  14. oloss..sedapnya!! Lame dok pekena! batu burok, i miss u!

    ReplyDelete
  15. Kebetulan mak saya orang terengganu... memang merasa bile balik kampung... yess makan ikan nie time petang pastu layan main layang2 memang syiok whoooo

    ReplyDelete
  16. ikan celup tepung makan dgn nasi kerabu best!

    ReplyDelete
  17. saya teringin betul nak makan cendawan goreng tepung..
    mengidam tetiba.

    ReplyDelete
  18. sedap betul ikan ni kan.. lupa dah makan y lain kalau ada ni ;)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi