December 21, 2010

Mee Rebus Ramli Ipoh | Terbukti Sedap

Mee Rebus Ramli, itulah yang direkomenkan oleh pembaca blog di entry Tempat-Tempat Menarik di Ipoh ( special thanks to Ieda Al Habsyi dan Kak Yong ) . Sampai di Ipohpun, pemandu teksi yang hantarkan kami dari Stesen Keretapi ke Hotel Seri Malaysia turut rekomenkan Restoran dan makanan ini.

Sedap sangat ke sampai ramai yang rekomen? Oh, I believe kata-kata pengomen di blog saya more dari review berbayar di Newspaper. Keesokan harinya, kami pun menerjah :

Mee Rebus Ramli IpohDSC04334 
2 Mee Rebus Ramli Ipoh kami order
Mee Rebus Ramli IpohDSC04333 
Yummy,yummy, look Delicious...
Mee Rebus Ramli IpohDSC04343 
Slurpp, Isteriku Santap dengan begitu berselera
Mee Rebus Ramli IpohDSC04345 
Habis Licin...Action speak for itself
Mee Rebus Ramli IpohDSC04336 
Pekena dengan Lai Chee Kang

Honestly, tidak sia-sia saya singgah. Terbukti memang sedap dan menyelerakan. Antara Mee Rebus paling sedap pernah saya makan. Nyam,nyam, saya kasi rating 8.5/10 dan Restoran Mee Rebus Ramli memang saya syorkan sekiranya anda berkunjung ke Ipoh. Gerenti puas hati. Rasanya yang Kaww, harga yang berpatutan, dan kena dengan selera kami.
Mee Rebus Ramli IpohDSC04346 
Hanya RM3.60 sepinggan, murahkan?
Mee Rebus Ramli IpohDSC04347
Inilah Restoran Mee Rebus Ramli

Inilah Lokasi/Alamat Restoran Mee Rebus Ramli sekiranya anda berkunjung ke Ipoh (tak jauh dari Ipoh Parade, jalan kaki pun boleh) :

Restoran Mee Rebus Ramli
No. 767 , Taman Tasik Jaya,
Jalan Kuala Kangsar,
31400 Ipoh, Perak.

P/s :Yummy,yummy, kat KL ni kat mana ya Mee Rebus terbaik ?

35 comments:

  1. tiap kali balik kampung mesti singgah sini

    ReplyDelete
  2. bersusun telur dia..sedapnyaa tengok ur wife tu makan :) terliurrrr..ahh sudaaahhh...

    ReplyDelete
  3. mantoppp! :) kalau ke JB pulak, mee rebus haji wahid paling bestt :)

    ReplyDelete
  4. mau mee rebus punya resipi ada ka ??? seperti lazat !!!

    ReplyDelete
  5. wahh.... (meleleh je..)
    harganya memang murah!
    sedap pulak tu nampak aksi begitu!
    huuu.. harus pegi ipoh kalau balik bt gajah nanti.. :)

    ReplyDelete
  6. Oh Mee Rebus Ramli memang terbaik , setiap kali balik kg saya pergi makan sini :D

    ReplyDelete
  7. Yaallah sedapnya bro.. lapar terus aku ni..huhu

    ReplyDelete
  8. ohhh...sedapnya! dah terliur2 nak makan mee rebus. dah lama tak makan ni~

    ReplyDelete
  9. nmpak cam sedap je..
    tp x suka sgt mee rebus...~

    ReplyDelete
  10. lain org lain selera kan bro?
    sy maybe dah biasa mkn mee rebus jenis tak manis...so jenis yg manis2 ni kureng sikitlah..err..mee rebus ramli ni manis ke?yg mastan ghani tu maniss...

    ReplyDelete
  11. bila ler nak pi Ipoh... kalau ada rezeki, boleh laa try cari tempat makan yang best2
    Inviting You To Join Give Away PILIH THEME BLOG

    ReplyDelete
  12. hurmmm.... harga yang sangat berbaloi...yang penting xtra TELOR....

    ReplyDelete
  13. mmg confirm setappp..tak nyesal makan kann..kan

    ReplyDelete
  14. memang femes laaa mee rebus ramli nih kat ipoh..
    lagi satu, pakeeza..

    ReplyDelete
  15. Pernah makan and memang sedap.

    ReplyDelete
  16. lau 360 sepinggan dan sedap, mmg berbaloi la kan.. ini kdg2 de yg 5 ringgit, tapi rasa pe pun tak tau..

    ReplyDelete
  17. memang cukup murah dan nampak sedap aja

    ReplyDelete
  18. Murah dan berbaloi...mee rebus dia pun nampak mewah..tak delah cincai saja....pstt teko antik tak de ke?..hahaha..

    ReplyDelete
  19. petang2 macam nie... sedap jer makan mee rebus kan :)

    ReplyDelete
  20. murah + sedap = puas ati

    w/pun mee rebus utara totally different ngan trg punya, tp seriously mmg sedap!!

    mee rebus My MIL <-- terbaeeekk!!

    ReplyDelete
  21. yay...!!! tak sesia rekemen... kena dgn selera Eyriqazz dan isteri...

    1st time kakyong makan masa tahun 1995, masa tu rege dia tak sampai Rm2 pun...

    la ni dah mahal (mahal la bg org Ipoh & kuantiti mee dah sikit... ekekeke... dulu banyak...)

    btw, still terbaik la...

    ReplyDelete
  22. kan sedap kan?
    dulu masa duduk Ipoh selalu jugak makan mee rebus ramli. tapi bukan kat sini,
    dekat taman perpaduan dekat dgn giant tu.

    ReplyDelete
  23. adoyai...tgk bini abg mkn terus terliur..

    ReplyDelete
  24. wife aku tak suka. maybe sebab dia x suka sgt mee rebus. aku rasa ok jer. ada 1 lagi cawangan dekat jalan kuala. yg tu yg paling lama

    ReplyDelete
  25. #~cikpuanhady~:apa lagi?takkan tengok aje?bila mahu terjah?hik3...

    #amirah ;yieza,bestkan?

    #e.l.i.s.s.m.i.e :ah sudah..mahu ajak hubby ke sana?

    #Ieda Al-Habsyi :mee rebus haji wahid?thanks..next year pi johor pula..

    #apeyx :resepi boleh minta dengan Mat Gebu or Kak Ina KL..di blog mereka mesti ada rasanya resepi mee rebus ni

    ReplyDelete
  26. #kella :terjah jgn tak terjah

    #Osman:yieza,kan,kan?

    #Tn.Punya:apa tunggu lagi?

    #Izan Ishak:jom terjah

    #SyUhAdA;hik3...citarasa masing2...

    ReplyDelete
  27. #Ummi Hanie :hik3,betoi2.Umm,rasanya tak manis mana.

    #sw33tdarling.com:terjah le..

    #hazman aka species1980 :yieza..extra telur,kenyang

    #noorafzan:nampak sedap,rasa sedap

    #atoyis :yup,memang tak menyesal

    ReplyDelete
  28. #KiD :pakeeza tu nama restoran or makanan bro?

    #asphaq :yieza,terbukti sedap

    #fiezaradzi:setuju

    #Sharinginfoz :memang sedap

    #Mat Gebu;teko antik?kena tanya tokey kedai..hik3,kalau mat gebu masakkan, sure sedap juga..nyam2...

    ReplyDelete
  29. #maslinamansor ;betoi,betoi...

    #MamaYatie :bila mau ajak merasa Mee rebus MIL tu?hik3..

    #Peri PiA :makan..

    #kakyong :thanks kak yong..bagi kami ni..memang dah murah tu...

    #imm eusoff :oh ye ke?kena terjah ni..wujub lagi ke dekat taman perpaduan tu?

    ReplyDelete
  30. hahah ,
    bang ! kat taman perpaduan tu lagi superb , dah macam kafe kedainya .. masih wujud lagi ^_^

    ReplyDelete
  31. Betul2 sedap... lepas kuar Hutan Belum.. layan Mee Rebus..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails