December 6, 2010

Percutian di Cameron Highlands

Percutian di Cameron Highlands a few weeks ago :
Strawberi Farm ( Bukan Main Seronok Lagi Alisya)
Aiskrim Goreng dan Air Strawberi Susu Memang Best

Jalan-jalan di Strawberi Farm serta harga untuk memetik Strawberi dan Tomato 

Tidak jadi memetik Strawberi kerana tak banyak strawberi. Mak saya cakap, musim yang paling sesuai untuk memetik strawberi di Cameron Higlands adalah bulan September-October. Betulke?

Singgah di Tempat Bunga

Jalan-Jalan di Pasar Brinchang Cameron Higlands


Cendawan Goreng, Labu Goreng, Water Cash(ke?), Ubi Goreng memang sedap

Ladang teh Bharat

Mama dan Alisya di Bharat Tea Plantation
Pekena Air Teh O dan Air Teh Strawberi Memang terangkat
Kedai di Bharat Tea, pelbagai pilihan yang sukar diperolehi di tempat lain

Boleh juga tempah online di http://www.bharattea.com.my
Cameron Highlands dan Strawberi tidak dapat dipisahkan
Mood Happy....


Memang seronok dapat singgah di Cameron Highlands walaupun ianya tidak lagi sesejuk masa first time singgah tahun lepas. Mungkin coz Global Warming ataupun penanaman haram yang tidak terkawal. Pihak berkuasa, please do something on this. Jika keadaan sebegini berterusan, rasanya dalam 4-5 tahun lagi, mungkin Cameron Highlands bukan lagi lokasi pilihan untuk "Cuti-Cuti Malaysia"

Cameron Highlands destinasi menarik
Petik Strawberi, Ladang teh dan pelbagai lagi
Singah-singgahi tempatnya memang cantik
Jagalah alam sekitar semoga generasi akan datang dapat menikmati

16 comments:

  1. Boleh buat blogger gathering kat sini bro..hehe..lu sponser..amcam..buleh..buleh..hehe

    ReplyDelete
  2. huhu den dah pergi dah aritu, mmg best dingin je, tapi cuak jugak time nk naik tu, huhu takut jatuh kebawah je

    Terkini : Seluar Dalam Kalis Bom | Fakta Bukan Auta | GIVEAWAY Lumayan

    ReplyDelete
  3. cameron highlands tak sah kalau strawberry tak ada kan, seronoknya bercuti

    ReplyDelete
  4. best la pulak tengok strawberi tu. Teringat kecik2 dulu, taknak makan buah strawberi sebab ingat dia pedas. =.="

    ReplyDelete
  5. ooo g jugak jalan2 kat pasar brinchang ekkk panjang kan pasar tue...xlarat pusing abes

    ReplyDelete
  6. cameron + strawberry + tea = alisya happy
    hehe

    ReplyDelete
  7. lepas raya hajo hari tu ada jugak ke cameron..tak buat2 lagi entrinya..hahaha.. ;P best kan sejuk2..mana gambar polok2..?

    ReplyDelete
  8. wah bestnya jalan2 cameron highland.. apa buah tangan yg dibawa balik?

    ReplyDelete
  9. salam ziarah

    kita belum lagi berkesempatan
    ke cameron highland... bila
    tgk2 gmbr2 kat sini... tak
    sbr2 rasanya mau bercuti ke sini...

    ReplyDelete
  10. cuti2 skolah nie tak ramai ke orang kat CH tu? curious...

    ReplyDelete
  11. betul2 setuju kata jai..buat Gatering dekat cameron.. aku teringin nak g juga.. ada yg kata buat straberry banyak dari jan - mac..mana satu yang betul ni bro.. heheheh

    ReplyDelete
  12. #JAI :gathering boleh,sponsor boleh..pisang setandan dua ok?

    #suffer8zine :cuak juga?mesti lalu kot tapahni kan?kalau lalu kot simpang pulai, jalan dia Ok skit..

    #Sharinginfoz :setuju2...Strawberry dan Cameron Highlands,tak dpt dipisahkan...

    #iEra NaDiRa :strawberi pedas?hik3..mesti teringat2 time tu kan?

    #far_east:oh,boleh tahan jugala panjangnya...

    #MamaYatie:yieza,alisya happy,mama dan papa pun heppi

    ReplyDelete
  13. #Cikmin;best..gambar polok2 kena censored..hik3..

    #sw33tdarling.com :belilah ole-ole skit2...blelah buat give away lagi...

    #♥ manje ♥ :pergilah...memang bestt...

    #rasp:ramai juga la...berduyun2 kereta especially kalau time weekend...nak jalan pun susah...

    #Tn.Punya ;entahla..tak tau mana betoi.kena tanya orang yang dok cameron ni..hik3..

    ReplyDelete
  14. wah,, mcm2 dh de kat sne,,
    lame xnaek snemm
    kene tunggu bro eyriqazz payung skit ni.. heheh

    warkah dari laut

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails