January 26, 2011

Burger King Black Pepper Grilled Chicken|It Just Tastes Better


48 Hours Sponsored Post. Scroll Down for latest entry.


Minggu lepas , kami singgah dinner di Burger King, One Utama. Teruja bila lihat Promosi terbaru  Burger King Black Pepper Grilled Chicken sempena Chinese New Year yang semakin hampir ini. Semestinya :
Black Pepper Grilled Chicken Menjadi Pilihan Saya

Antara sebab saya memilihnya adalah Ingredient utamanya adalah Kepingan Ayam Panggang yang lembut dan lada hitam yang memang menjadi kegemaran saya. Especially lada hitam, love it. Selain itu, roti dan salad yang lembut serta 'juicy tomatoes" menyedapkan rasanya. Nahh, Action is better than word :

I Want Something Real & Juicy and this is it.Taste it, Like It and I want More of It..

Ngap, dengan hanya beberapa kali gigit

Saya sukakan rasanya yang tidak begitu berlemak, Black Pepper Saucenya yang tidak terlalu pedas, just nice and menyelerakan. 


My Wife Pun Like It


Alisya Pun Nak? Umm, Nanti Alisya besar Papa belikan ya? 

Feedback isteri, dia pun sukakannya, tidak begitu berlemak(tengah diet) dan rasanya lain dari yang lain. It Just Tastes Better , itulah katanya.


Saya Order Set Large dan Percuma Free Sundae dengan Set Large. Air pun boleh refill. Untungkan?

Of Course, for my wife and Alisya

Bukan Main Suka Lagi Alisya dengan Sundae nya, habis

Yieza, memang sesuai untuk hidangan seisi keluarga, semua dapat merasa keseronokannya. Oh ya, Selain dari Black Pepper Grilled Chicken , Burger King turut menawarkan :


Mushroom Grilled Chicken and BBQ Beefacon Grilled Chicken

Umm, lepas ni kena terjah dan cuba yang lagi 2 ni. Pandangan saya, for those who Want something Real & Juicy, this is the place for you. More informasi pasal Burger King Grilled Chicken ini, bolehla terjah di SINI. Oh ya,tahukan anda bahawa Burger King adalah satu-satunya Quick Service Restaurant (QSR) yang menyediakan burger yang dipanggang dengan api (flame-grilled burgers) . Sudah pasti, ianya an added point for those yang menggemari dengan gaya masakan sebegini.


Black Pepper Grilled Chicken saya cuba dan puas hati
It just tastes better sudah semesti
Jom terjah, mencuba Burger Grilled Chicken ini
Sekali cuba, rasa nak lagi

78 comments:

  1. yummy betuol nih! rase nak makannnnnnnnnnnn jugak la!

    ReplyDelete
  2. i like mushroom taste . grr ngidam la plakkk !

    ReplyDelete
  3. hoho..bru lpas mkn..lapo balekk..

    ReplyDelete
  4. grilled chicken yang tak tahan tuu... waaaaaaahhhh... lapar

    ReplyDelete
  5. hik3x..comel muka alisya bila nk juga burger tu..fuh..memang sedap tu..pasni nk p burger king la...

    ReplyDelete
  6. sedapnya. nak cuba jugak. hehehe :)

    ReplyDelete
  7. bertambah lg my food wish list ni..adess

    ReplyDelete
  8. sedap gak tengok gambar2 tu..nk try la ^_^

    ReplyDelete
  9. huh..nk kene carik sok nih...

    nyway nak jemput join GA...
    tutup 25 jan 2011...
    http://sukasukimain2.blogspot.com/2011/01/hadiah-fm-dari-abu-dhabi.html

    ReplyDelete
  10. #arep_lockermonth :terjah jgn tak terjah

    ReplyDelete
  11. #wannurfazrini :mushroom?nyam2..ni yang buat saya lapar malam2 ni...

    ReplyDelete
  12. #Azam Shah:huk3,sorang lagi yang buat saya teruja...

    ReplyDelete
  13. #syufaa :lapar juga tgh2 malamni...

    ReplyDelete
  14. #KiD:lain dari yang lain kan?dushh..before balik kampung kena pekena lagi ni...

    ReplyDelete
  15. #Mama Zharfan:xpe2...kumpul duit UK byk2..hik3..

    ReplyDelete
  16. #suffer8zine:terjah BK dapatla bro..hik3

    ReplyDelete
  17. #Wan Gerrard:cubalah bro..mmg lain dari yang lain rasanya

    ReplyDelete
  18. #eT;cari jgn tak cari..thanks jemput...

    ReplyDelete
  19. Wahh..Gemuk cam nie..dahlah dapat makan..adeyy..bilalah doraisamy nak bagi gua advertorial nie..hehe

    ReplyDelete
  20. emm da lama xmkan burger king. blog bro mmg best la bro, entri best2. bakar smngt sy utk terus brblogging. sy blogger picisan je.. huhuhu


    TIPS : 5 CARA BUAT DUIT FREE DENGAN BLOG

    ReplyDelete
  21. seronok dapat makan bersama orang tersayang~!

    ReplyDelete
  22. alamak.. sudah terliur..!..tak pernah try..asik makan berger carl's jr je

    ReplyDelete
  23. pagi2 terasa lapar pulak tengok burger ni

    ReplyDelete
  24. pndai eryqazz wt entry iklan mknn erk..buat org teruja nk mkn jg lol..

    ReplyDelete
  25. wah ni yang dinamakan makan sambil Masyuk.. hehehe.. rezeki lagi kawan aku ni.. dapat makan dengan free ke.. lepas ni boleh benja geng tali barut makan burger kinglah.. hehehe

    ReplyDelete
  26. amboi..besarnya ngap dia. 3 kali ngap terus habis. ada satu baru buka di nilai, depan giant.

    ReplyDelete
  27. arghhhhhhhhhh! ni yg rase mcm nak lunch kat BurgerKing ni! huhuhu...

    ReplyDelete
  28. kenyang gila kalau makan burger king... tak dapat bayangkan kalau order large set pulak....

    ReplyDelete
  29. grill chicken nie memang best... dagingnya lembut...selain boleh refill air kalau tak silap kat burger king nie ada FREE WIFI....

    ReplyDelete
  30. fuh mcm sedap
    lama x makan kat BK ni.

    ReplyDelete
  31. sy tahu macam mana nak buat buger ni.sebab dulu pernah kerja BK. kalau pakai chicken patty ni, mmg tak berminyak. kering je.dan sedap.. ais krim dia pun sedap. sbb buat dripada susu New Zealand.

    ReplyDelete
  32. # JAI:eh2,makan ni sdn bhd tau....

    ReplyDelete
  33. #redzuan ;yieza..jom pekena burger king..bestt...

    ReplyDelete
  34. #Mus :memang seronok..the more the merrier kan?

    ReplyDelete
  35. #Lurunna:tryla..I think u will like it..

    ReplyDelete
  36. #Sharinginfoz :apa tunggu lagi?Jom terjah burger king..

    ReplyDelete
  37. #Mummy Zara Sofea:cubalah n alaminya sendiri kesedapannya...

    ReplyDelete
  38. #Kaseh NazLieza :hik3..jom pekena burger king...sedap..

    ReplyDelete
  39. #Myvitrd:eh2,ini makan bayar sendirila..hik3...

    ReplyDelete
  40. #Adzriel AB :hik3,bukan sekali ngap tu..2 3 kali juga..jom ngap sama2...

    ReplyDelete
  41. #Zue Zoey:so,amcam..lunch di BK tak?

    ReplyDelete
  42. #sw33tdarling:order large bolehla kongsi2 ngan anak emy..

    ReplyDelete
  43. #hazman aka species1980:yieza..hanya yang sudah mencuba merasainya...oh,ada wifi ke bro?tak perasan pulak...

    ReplyDelete
  44. #Ery Farieha:jgn tunggu lama2..ajakla chearmster blanje..hik3..

    ReplyDelete
  45. #Sophie Al-yahya;yup..memang puas hati..oh, dulu kije di Burger King ekk?

    ReplyDelete
  46. i'm the big fan of double mushroom. mmg yummeh.

    ReplyDelete
  47. perggh...saja jer eyriqazz nak goda org2 yg teringin diet ni..huwaaa...

    ReplyDelete
  48. wah! mau makan jugaklah lepas ni :P


    hehe nk ajak family skali


    my blog
    blog daus

    ReplyDelete
  49. Salam,

    alamak x ajak pun...tak nak kawan arr...hahaha

    eh awat nampak mcm ada gigi lekat kt burger eyriq tu, gigi palsu ke? hahaha *gurau*


    www.yanmieonline.com

    ReplyDelete
  50. emm .. tengok pun dah tau sedap. Dah benar anastasyea tak singgah kat burger king. Asik McD dgn KFC je. Nak pergi burger King .. jauh pulak. Tak apa .. nanti petang nak singgah la sana jap. Pekena burger sebijik. hehehe!.. =)

    anastasyea's latest post .. Mengenali DoFollow dan NoFollow Dengan Lebih Jelas - Cara Mudah Membina Baclink Secara Work Smart

    ReplyDelete
  51. sundae burger king super yummy.. :)

    ReplyDelete
  52. saya nak ngap besor camtu tak mampu..tapi kalau anak teruna saya ni memang begitu juga. tau2 dah habis.
    http://adzriel.blogspot.com/2011/01/penyakit-lupa.html

    dia lupa nak diet.

    ReplyDelete
  53. argh!! tensen tgk gambo nie sbb tgh diet

    ReplyDelete
  54. eyriqazz...nk tanya...entri ini kira nuffnang advertorial ke?

    ReplyDelete
  55. #Matjoe :fuhh..kena try ni..jom belanja eden bro..hik3...

    ReplyDelete
  56. #MamaYatie :hik3,apa salahnya....it is so tempted...

    ReplyDelete
  57. #Daus :ajakla bro...memang puas hati...

    ReplyDelete
  58. #yanmie:hik3..nak kena kak yan ni..psst,bila mau blanje makan BK?

    ReplyDelete
  59. #a n a s t a s y e a:nyam3...dah pekenan nanti share2 la experience ya...

    ReplyDelete
  60. #amie:yieza,sampaikan papanya tak sempat try pun..abis dimakan mama n alisya especially..

    ReplyDelete
  61. #Adzriel AB:hik3,takpe2..boleh kongsi2..sharing is caring kan?

    ReplyDelete
  62. #Liza :hik3..bolehje try...pastu bersenam n dietla kembali.ahaks...

    ReplyDelete
  63. mak ai sodap eh pulak..nk poie bk jugak lah

    ReplyDelete
  64. wahhhh nyummmmyyhhh...besh tp kan saye kureng ckit black pepper...nanges kau kepedasan....huhuhu

    ReplyDelete
  65. #m.haziqhanif:sodap...cubalah terjah...

    ReplyDelete
  66. #Nadia arRumaisha:oh,this one tak brape pedas..that's y i like it..takpun ble try yang mushroom of beefacon...

    ReplyDelete
  67. suda lam tidak pekena ini burger raja.. erk.. raja berger

    ReplyDelete
  68. takpe byar dulu..lepas tu dibayarkan semula.. masyukkkk.. tahniah bro.. rezeki2

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi