January 23, 2011

WTF!!Inikah Semangat Kejiranan Namanya?


WTFish. Last time dah hangin, kali ini ada pula yang buat dajal pula. Inikah semangat kejiranan namanya? Baruje balik dari Midvalley, we can't Park Our car ,kalau di parkkan juga, nak buka pintu pun tak boleh. Teksi itu, sudahla parking di tempat orang lain (pemiliknya sudah berpindah rumah), dan parking ikut suka suki je. Tak ingat kat jiran-jiran ke?

WTFish, inilah dugaan hidup di Kota Raya. Ada jiran pun selalu buat hati ini nak meletup. Terpaksalah parking di tempat parking tidak berbumbung. Sabar eyriqazz, sabar...Kalau ikutkan hati mahu je report kat pak guard biar clamp je kereta nya. 

P/s : Semakin hari, semangat kejiranan semakin luntur especially di kota raya.  Oh.....WTFIsssshhhh...

21 comments:

  1. ape boleh buat. semngat kejiranan semakin runtuh skg ni. kat kampung pun da mula sikit2 takde lagi lah kat bandar2. huhuh

    ReplyDelete
  2. mmg org mcm ni ada di merata2

    ReplyDelete
  3. haha...sabar jelah bang eyriqazz

    ReplyDelete
  4. mmg skang cmni..tmbah2 klu dok kondo ke apartment ke..jiran sblah mnyblah pon xknal sapa dah...

    ReplyDelete
  5. kalo saya saya g report kat pak guard... mmg saya hangin gak kalo dpt jiran mcm ni... takde kesedaran sivikkkk keee... ishhh... report je la eyriqazz biar diclamp... baru puah hatiiii

    ReplyDelete
  6. kena pindah balik kg la tuu..hehe..

    memang susah nak jumpa semangat kejiranan yang utuh kat bandaraya besar ni

    ReplyDelete
  7. dia mabuk kot.. tuh yg takleh parking betul2. huhuhu

    ReplyDelete
  8. nak buat mcm mn kan.. umah saya ni lagi teruk. umah flet kan.. fhm2 la parking mcm mn.. bersusun kete. pagi2 kene tolak. kalau ade yg tarik hand brek mmg hangin satu badan. hon2 pn x reti2 nak trn alihkan kete...

    WTF (welcome to facebook) btul la... hahahaha....

    nota kaki: jom ke blog saya dan vote saya tuk contest BFF..

    ReplyDelete
  9. btol tu... ade jiran skang tgok umah sbelah kena pecah masuk dek pncuri bole wat bodo jer... x phm btol...

    ReplyDelete
  10. duduk apartment/kondo/flat dsb memang macam tu. kalau rumah yang ada laman sendiri baru senang sikit.


    http://inilablogaku.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. susah betul kalau orang x pk pasal orng len!buat ikut suka ja!

    ReplyDelete
  12. sabr bro eyriqazz. sangat melampau sampai park macam tu. tkda timbang rasa langsung. haih -.-

    ReplyDelete
  13. memang payah klo parking macam ni..
    nasib baek teksi tu parking dekat tmpat xde tuan..
    klo x mesti kene block pny..

    klo area pandan indah lg kesian
    parking dia..
    siap parking blakang kete sbb parking x cukup..
    x pyh tarik handbreak..
    klo nak kluar juz tolak kereta tu..
    ade yang jahat..
    tolak sampai terlanggar kreta laen gak..

    ReplyDelete
  14. sabar bro eyriqazz.. semua ini COBAAN!! hehe

    ReplyDelete
  15. britau je kat pak guard... biar la kena clamp... sesekali mmg kena ajar org mcm ni... lagi-lagi si teksi tu...
    duduk apartment - hati kena keras sket... tak leh selalu mengalah... ;p

    ReplyDelete
  16. semua pentingkan diri sendiri, memang tension sangat2 ngan org macam ni

    ReplyDelete
  17. begitu payahnya dok kat kota raya... masing2 tak bertimbangrasa...
    Alhamdulillah dok kat pekan kecik jer.. x ado la masalah2 parking cam ni...

    ReplyDelete
  18. #♥♥LiSsA♥♥ :setuju,dunia bertambah moden tapi hati semakin makin keras..

    #Fara:yup,menyusahkan hidup orang lain

    #fauzibest5:sabarpun ada batasnya..

    #iniialahaku :setuju...most of my jiran asyik busy mencari rezeki..nak nampak batang hidung pun susah...

    #Syima Emi :kasi peluang..next time memang saya akan report...

    ReplyDelete
  19. #n@m@n:kalau boleh bro..kat kampung nak kije apa?petani moden?

    #Jard The Great:mungkin juga...pemandu teksi boleh ke mabuk2?

    #niDa:tuhla...kos sara hidup meningkat,semakin ramai yang jadi sakit jiwa...

    #deAnza-wAnda:haah..at least saya punya jiran depan rumah boleh harap..selalu bagi nasihat...

    #nolyumar :yang ada laman sendiri di KL lain pula masalahnya..rumah senang dimasuki pencuri...

    ReplyDelete
  20. #arep_lockermonth:tuhla..sikap mementingkan diri sendiri semakin menular...

    #Miza Yusof:sabar,sabar..thanks miza...

    #syafiqsulaiman :tuhla..mungkin dia seronok bila tgk jiran susah kot?

    #Ieqa Swetluv ;cubaan yang meruntun perasaan...

    #ejaMaria:mengalah tak semestinya kalah..sometimes kena guna akal fikiran juga...orang camni otak mereka bukannya betul sgt..

    #Sharinginfoz:kan?rasa nak tembak je...

    #kakyong:beruntung awak,..sebabtu kami suka bercuti..lari dari ibukota yang banyak pancaroba....

    ReplyDelete
  21. sabaQ bro sabaQ.. nak wat camana.. depa tak reti pikiaQ.. jgn marah2..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails