February 16, 2011

Restoran Istana Bambu | Best Tapi....

Akhirnya, kami terjahi juga Restoran Istana Bambu. Tunaikan hasrat isteri untuk bawa ke tempat yang special dan juga ingin mencuba sendiri selepas feedback dari entry Restoran Istana Bambu | Buat Saya Teruja . Inilah pengalaman dan review dari saya berkenaan Restoran ini :

View dan tempatnya memang cantik
Santai dan cahaya yang agak romantik

Alisya lapar ni Papa
Dapat juga booking tempat yang bersila

Actually, tempat yang bersila ini hanya boleh booking untuk 4 orang ke atas. Kalau 2 orang tak boleh.Tapi masa saya telefon, saya mention, saya blogger dan saya nak review restoranni. Terus dia kasi kami tempat bersila ini. Hik3, who said pengaruh blogger tak kuat?


I Really Love this picture
Menanti Makanan
View dan Suasananya memang santai. Marvelous
Pilihla ikut selera. Better booking dulu kalau mahu tempat/view yang cantik
Memang Santai cantik suasananya
Makanan Pun sampai . Seafood tomyam RM20 , Sambal Cili Sotong RM16, Telur dadar RM8, nasi RM2 each, Air Buah RM6.90 each. Total RM68.80

Honestly, makanannya memang sedap dan menepati citarasa. Cuma, sedap tapi harganya agak mahal rasanya. Bukan within our budget la but for this special occasion saya terjahi jua. Umm, for ourself ,tempat ini akan kami terjahi on special occasion only, kalau selalu, memang boleh kopak poket ini. Namun, lain padang, lain belalang kan? Mahal pada saya, mungkin berpatutan pada orang lain. Servis nya agak pantas juga, saya sampai before 8pm so tak ramai sangat orang time ni.

Kalau kurang dari 4 orang, inilah tempat makan..

More pictures yang sempat diambil di Restoran ini, bolehla terjahi Facebook Eyriqazz

Restoran Istana Bambu
Alamat : Lot 841-842 Jalan Hulu Kelang, 68000 Ampang, Selangor. (tak jauh dari Zoo Negara)
Phone No : 03-42514717

Total experience :

Taste : 8/10
Price : 6/10
Ambience : 9/10
Service :8/10
Value for money :6.5/10

P/s : Tepuk dada, tanya selera. Tak gitu?

39 comments:

  1. cantik nyerr pemandangan restoran ini tapi agak terlalu jauh untuk mencuba makan....

    pasal harga memang agk mahal sket CUMA agak murah berbanding saya makan baru2 nie kat Qlate...

    ReplyDelete
  2. wow...harus cuba nie.. xjauh dari rumah cikmoon..

    ReplyDelete
  3. macam menarik jer tmpat ni... rasa cam nak try lak

    ReplyDelete
  4. mmg mahal tu..sesekali bulehla..mcm kat johor adala sekali sy g mkn kat damai seafood..dia punya udang mentega terbaekk..tp mahal..so sesekali jela pegi..apa pun kalau makanan mahal tapi SEDAP x kisah nak bayar berapa pun..kalau mahal tapi TAK SEDAP memang nk kasik pelempang..

    ReplyDelete
  5. awesome bro ni tempat. maybe akan aku terjahi di special occasion nanti.

    nak tetiap hari gilo apo

    ReplyDelete
  6. boleh tahan gark ler harga makanan dia....if just utk 2 orang punya makan...sesekali boleh ler pergi sini bro

    tp yang penting...servis cepat..rasa sedap and tempat pun cantik and bersih...

    ReplyDelete
  7. pheewitt.. mmg best la restoran ni. suasana yg cantik membuat hatiku teruja lg nk pegi. nnt la blk kl kena pi try jgk ni. tq 4 information.

    ReplyDelete
  8. telur dadar rm8???uish, memang mahal la bagi org macam sy ni...

    ReplyDelete
  9. mahal erkk...?? for my hubby, mahal takpe asalkan sedap.. but for me, tgk budget jugak laa kan

    ReplyDelete
  10. pemandangan memang cantik... macam kat bali pulak bila tengok pondok2 tu, bersih dan kemas ... tapi berbaloi la semua tu dia masukkan dalam kos makanan... kalo nak pi situ ... kena tunggu ocasion atau kalo ada sesapa nak support boleh la... kalo tak memang kopak..

    ReplyDelete
  11. @far_east :yup,view memang cantik cuma agak mahal..oh, restoran apa yang mahal sangat kat kelantan tu?

    ReplyDelete
  12. @Cik Moon:cubalah dan jangan lupa berkongsi pengalaman cik moon pula nanti..

    ReplyDelete
  13. @amirah:viewnya memang marvellous...

    ReplyDelete
  14. @sicKo^:terjah la bro dan alami sendiri viewnya yang menarik...

    ReplyDelete
  15. @ Rina AVAIL a.k.a cik betty;yup,Alhamdulillah, masa saya pergi memang sedap...walaupun mahal terubat juga hati dengan makanannya dan viewnya..kalau tak memang saya nak lempang juga..hik3..

    ReplyDelete
  16. @Ieda Al-Habsyi :yup,memang cantik...

    ReplyDelete
  17. @Matjoe;terjahla bro..time anniversary or birthday memang sesuai...

    ReplyDelete
  18. @Zana_MamaBatrice :yup,setback harga saja..yang lain saya memang puas hati...

    ReplyDelete
  19. @Halen:sama2..sharing is caring...

    ReplyDelete
  20. cantik kan tempatnya.. nanti kalo ada nak CLD, baru kid gi.. tapi telur dadar RM8.. kid buat lagi sedap!! hehehe (entry baru)

    ReplyDelete
  21. @aanie :yup,memang mahal..suggestion mungkin harga boleh diturunkan lagi dan bolehla mereka mendapat keuntungan dari economic of scale..more people datang, means more untung...harga mahal orang pun kurang teruja juga kan?jangan sampai jadi macam nasi Lemak antarabangsa, view cantik tapi makanan biasa2 dan agak mahal juga..tup2 byk cawangan tutup...

    ReplyDelete
  22. @marina anakcikbob:tepuk dada,tanya selera dan tanya poket...

    ReplyDelete
  23. @sw33tdarling :for me, it must go hand in hand..sedap dan harga berpatutan,itulah yang sebaiknya dan menjadi daya penarik kepada ramai pengguna

    ReplyDelete
  24. macam tau2 je.. telur dadar dah siap tuan!! lagi sedap ke Bila Suami Masak Telur Dadar jadi Murtabak

    ReplyDelete
  25. restoran kak nor kat pasar siti khadijah...

    ReplyDelete
  26. cantik.. memang cantik sungguh.. menarik untuk g makan santai sambil bersila.. view pon sungguh romantik ni.. insyaallah ada kelapangan teringin juga terjah tempat ni.. aku suka tengok blog eyriqazz yg review tempat2 makan ni.. sebab ada idea mana nak bawa yang tersayang g makan..

    Restoran Istana Bambu.. tunggu ye kedatangan Beta.. hehehe

    ReplyDelete
  27. sgt cantik :) me nak try gak, lps haven lah ;)
    masih menunggu voucher tu ;)

    ReplyDelete
  28. tepi jln mrr 2 kan.. cantik tmptnya.. tapi mmg dah ada blogger buat review MAHAL... may be sewa tanah kot mahal, ye la tepi mrr 2 kan..

    ReplyDelete
  29. mahal gak ni, tapi kalau sekali sekala maybe ok kot

    ReplyDelete
  30. boleh bawa family sambut special occasion kat sini nanti...

    ReplyDelete
  31. Ya Allah, telur dadar smpai 8henggit tu..mak aih..telur ayam jenis ape agaknye..hehe..naseb bek sdp kan

    ReplyDelete
  32. very nice view..pi lepak2 minum oklah..food mmg mahal tu esp telur dadar...

    ReplyDelete
  33. hurmmm.... aku rasa nak guna gak la teknik " saya blogger nak buat review " untuk blog makanselalu.com aku nanti.... ahaksss

    ReplyDelete
  34. cantiknya. nampak unik dan sangat klasik. bertemakan buluh. teringin nak kesini mesti best kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. best tapi kena sediakan duit yang secukupnya laa....

      Delete

Related Posts with Thumbnails