March 21, 2011

Hotel Mesra Mutiara, Melaka

Weekend lepas, kami pergi bercuti di Melaka. Kali ini kami menginap dan booking Hotel Mesra Mutiara, Melaka (jalan kaki je nak pi Dataran Pahlawan Melaka). 

Hotel Mesra Mutiara kami terjahi

Bersebelahan kedai Mamak 24 jam
Di sebalik deretan kedai-kedai

Keadaan di dalam bilik, 2 katil Queen, satu katil single.Cukupla untuk kami berlima + Alisya
Toilet

Harga bilik. Sepatutnya RM140, tapi dapat diskaun jadi RM120 semalam

Hotel Mesra Mutiara
G-38,1-40 Jln PM 4, Plaza Mahkota, Bandar Hilir, , 75000 Melaka
No. telefon : 06-2883108/016-6636993/019-6431906

So far, puas hati. Walaupun bukan bertaraf 3-5 bintang, yang penting harganya berpatutan dan kemudahan pun mudah. Aircond etc. Ditambah pula, within walking distance je ke tempat-tempat menarik di Bandar Melaka. Memang saya rekomenkan kalau mahu singgah di Melaka.

P/s : Mahu menang Keychain/Ole-Ole dari Melaka? Terjah SINI.

15 comments:

  1. minggu lepas sy juga ke melaka tp di tanjung kling...

    ReplyDelete
  2. name hotel tu mcm bob mesa punya tagline (tetibe sangkut kat AF) hehe.. bestnye bercuti2

    ReplyDelete
  3. Toilet diyer macam unik sikit la,bersegi pulak.Oklah lah banyak ada so katil selesa sikit kalau nak lepas-lepak ramai-ramai.Murah pon murah.hermmm boleh masuk dalam listt nantii.....:)

    ReplyDelete
  4. gila lawas bilik & katil tuu...!!

    ReplyDelete
  5. memang berpatutan, yalah kita kan nak jalan2 bilik tu perkara kedua janji basic OK

    ReplyDelete
  6. Oh, ok jugak ni. Kalau saya travel, mmg tak duduk hotel mahal2 sbb slalunya keluar sepanjang hari. Balik hotel untuk tidur dan mandi je. So rasa tak berbaloi pun kalau bayar mahal2.

    ReplyDelete
  7. Oh, saya tahu tempat ni..kalau untuk rehatkan badan..landiing..memang suai lah..dekat pun dekat area melaka bersejarah tu...:)

    Entri Terkini: Buffered Earning DiGi iPhone 4 LB ; BE kedua dalam bulan ni..

    ReplyDelete
  8. kategori ekonomi yang worth for money....

    ReplyDelete
  9. biliknya nampak ok & comfy--berbaloi2 :)

    ReplyDelete
  10. actually kan, kadang2 kemudahan dekat budget hotel, kadang2 lebih puas, sebab dia tahu ape yang kite nak.. walaupun tak secomfy hotel yang besar2.. tapi lepas i dah duduk budget hotel kat batu gajah, tetibe je suke budget hotel heheeh :D

    ReplyDelete
  11. wah ok gak nie, thanks for sharing, manalah tau nk pi bercuti ke sana :)


    www.yanmieonline.com

    ReplyDelete
  12. #suffer8zine :bestt...

    #Watie Rose :uum,tanjung kling ada apa ya?

    #Fara :best bercuti..menyegarkan minda dan fikiran..

    #♥ Che NamNam ♥ :boleh2...budget hotel yang berbaloi utk disinggahi...

    #sw33tdarling :hik3..tuhla..seronok alisya bermain2...

    ReplyDelete
  13. #Sharinginfoz :yup..bilik grant2 pun just nak tidur je pun kan?lainla on special occassion@honeymoon ke..hik3..

    #atreyu strange :samalah kita..just nak tidur,mandi n etc...so...harga memainkan peranan dalam memilih ni..

    #Nur Hanani :yup,berbaloi2...

    #hazman aka species1980 :haah,memang worth it..

    #Mama Zharfan :yup..puas hati

    ReplyDelete
  14. ok jugak ni.lagipun bro n family nak gi jalan2 kan..tak duk lama pun dlm ni..niway, ada singgah x mkn asam pedas kt selera kampung?dekat je kan ni..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails