March 30, 2011

Jalan-Jalan di Bandar Melaka

Jalan-Jalan di Bandar Melaka, random pictures yang sempat diambil :

Beca Berhias Melaka..Memang meriah

Memang susah nak cari beca berhias camni kan? Rasanya setakatni yang saya jumpa hanya di Bandar Melaka. Satu trip kalau tak jauh dalam RM10 satu beca, kalau perjam dalam RM20-RM50 rasanya. Memang syok jalan-jalan naik beca pusing bandar Melaka.

Beca Bang...Hik3,It's Ok..kami jalan je..Exercise skit
Mantap.Siap ada Pasukan Bandaraya berkuda lagi.Apa taknya, Pelancongan antara Income yang agak masyukk buat Negeri Melaka
Jom Naik Duck Tours. Darat boleh, laut pun boleh terjah.Next time kena try ni

Mahkota Parade. Tak singgah macam tak lengkap la kan?

Memang cukup kagum dengan Bandar Melaka. Tempatnya takdelah besar mana, tapi banyak tempat/aktiviti menarik yang boleh dilakukan. Meriah dan berbaloi-baloi...

11 comments:

  1. bangga jadi rakyat melaka

    Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

    ReplyDelete
  2. duck tours tu sgt menarik!! nak try lah nanti ;)

    ReplyDelete
  3. Dulu pernah juga sampai Melaka. Siap naik beca dan shopping di Mahkota Parade tu.. tapi dah lama tak pegi. Mungkin sekarang ni Melaka dah banyak perubahan

    ReplyDelete
  4. huhu seronoknya, tapi kalau panas sgt boleh pengsan

    Terkini : Jackie Chan Masih Hidup (Update)

    ReplyDelete
  5. dah pegi dah pegi.. mmg best la melakau!

    ReplyDelete
  6. kat ner naknaik duck yg bleh jalandalam air n kat darat tue? puas pusing kat bandar melaka tapi xjumpe pun..

    ReplyDelete
  7. #myra :myra..duck tour booth tak jauh dari Menara taming sari...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi