March 31, 2011

Menonton TV Ketika Hujan Bersama Astro B.yond PVR


Salah satu part yang buat "Spoil" bila menonton tv dengan Astro adalah time hujan. Mesti siaran terganggu dan tak dapat menonton rancangan kegemaran. Lagi spoil bila rancangan yang ditonton tu dah nak tamat/memang kita tengah layak syok gilerr.Pernah berlaku for me bila tengok live bola, drama, Konsert dan pelbagai lagi.

Apapun, agak terkejut bila dapat satu komen di entry Welcome to Eyriqazz Family Astro B.yond PVR  :

Maka bermula siri rakam dan rekod cite kegemaran seisi keluarga...gambar maintain clear kan walaupun hujan.... - Hazman Fadzil-

Jawapan saya ketika itu :

#hazman aka species1980:ohh,waktu hujan tu tak sempat pula buat eksperimentasi...so far,so good


Selepas entry itu sehingga hari ini, sempatlah saya tengok TV ketika time hujan. Yupp, terbukti memang masih clear. Gosok-gosok mata macam tak percaya. Time hujan yang kurang lebat dan sederhana lebat, time lebat, tak sempat nak test lagi coz wifey bising suruh tutup TV takut-takut ada kilat yang bakal menyusul. One day mungkin saya boleh try. Before this, hujan skit je, mesti line dah tak brape clear dan takble tgk.Umm, a good improvement.


Bolehla layan Hindustan time hujan-hujan nanti..Ehem,romantik

Satu problem solve. Dapat menonton dengan lebih "happy" thanks to Astro B.yond PVR
Dah lama juga tak layan citer Hindustan ni...
Ehh,ehh, Malam ni Malam Jumaat kan? 

Ok2, time temankan Isteri layan cerita Hindustan sekali.Sambil menyelam sambil minum air..Hik3....

11 comments:

  1. Jangan minum air banyak2 bro.. nanti lemas...

    Alasan je tu nak teman isteri padahal ada udang sebalik mee bandung.. hehehe

    ReplyDelete
  2. wah..!
    bguslaa...
    klo yang biase.. cnfirm dah x boleh tgk.. bosan btol..
    kene plak tgh tgk live bola..
    memang geram je..

    ReplyDelete
  3. lusyahhh lusyahhh
    hehe

    gud luck bro

    -tiba2, ni bukan gud luck untuk contest tau. hehe-

    ReplyDelete
  4. ada apa dgn mlm jumaat ngeh ngeh ngeh

    ReplyDelete
  5. Astro biasa kalau hujan memang teruk, kena buat something Astro

    ReplyDelete
  6. wahhhhh... memang beyond tul laa...

    ReplyDelete
  7. ada member yg pakai beyond ne pun cakap masa hujan masib blh tgok tv..kalau yg biasa mana boleh ...hilang ditelan ribut petir hehe

    ReplyDelete
  8. hohohoo.... cuma harapan saya sebagai pengguna biasa...agar dekoder biasa pun akan diupgrade supaya dapat tengok clear walau dalam cuaca hujan....tambah2x pengguna setia yang melanggan lebih 5 tahun kan.....

    ReplyDelete
  9. oklah tu ada improvement..selalu tgk astro biasa time hujan x clear..tension je..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi