March 28, 2011

Nasi Goreng Puyuh Goreng

Minggu lepas,sempatla menerjah satu tempat ni dan pekena :

Nasi Goreng Puyuh Goreng
Nampak Sedap, memang sedap

Serius, memang sedap. Rasa puyuh goreng yang ranggup memang buat terangkat. Lokasinya di Uptown 5, Damansara Uptown, Petaling Jaya. Hargapun boleh tahan, tak sampai RM10.Hik3, lupa la pula harganya. Nasi gorengnya sedap, Puyuh gorengnya jangan cakap la..One of the best i ever taste...
Burung Puyuh Gajah...Umm, patutla cam besar je skit puyuh nya..

Alhamdulillah, lepas makan Nasi Goreng dan  burung puyuh goreng, jumpa client. Rezeki berblogging. Semoga ianya berjalan lancar. One of the biggest Advertorial job yang pernah saya perolehi. Semoga ianya berterusan.Amin....

P/s : Dulu pelik juga bila lihat Isteri selalu basuh telur ayam. Bila dah baca entry Kena Cuci Ke Telur Ayam? ni barule lebih faham skit. Yerlah, telur ayam antara makanan utama rakyat Malaysia kan? Ehh, daging ayam ngan daging puyuh, mana lagi sedap ya?

9 comments:

  1. ohh tidakkkk! perot saya memberontakkkk!!

    ReplyDelete
  2. dah bosan makan ayam ler..

    sekali sekala makan puyuh ok gak kan...

    tapi puyuh ni tinggi kolestrolnya...

    ReplyDelete
  3. belum pernah rasa puyuh goreng, macam kesian nak mkn..hehe...
    telor mmg kena basuh dulu, kan ada txxx kt kulit tu?

    ReplyDelete
  4. huhu..sedapnye nampak..terliur rasanye..

    jempu-jemput juga..

    http://siahsekeluarga.blogspot.com/2011/03/telekung-jersey-ga.html

    ReplyDelete
  5. puyuh ni tak pernah mkn. tak minat nk mkn. tp ramai gile suka. sdp eh? huhu. apa2 pon gmbr tu menyebabkan saya nk break utk lunch hour. ok jom gi mkn!

    ReplyDelete
  6. ye, sudah lapar....salam singgah!

    ReplyDelete
  7. whoaaa.... menu baru nie....biasa makan puyuh goreng kat pasar malam jeee.. tapi puyuh nie tak puas makan sebab isi tak banyak.... huhuhu

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails