March 8, 2011

Orang perempuan akan sweet hingga akhir hayat


org perempuan akan sweet hingga akhir hayat..percaya lah..org lelaki yg selalu berubah lepas kawin..sgt sedih...huhu - Ummi Amna Amzar-

Tersentuh hati bila membaca komen dari Ummi Amna Amzar di entry Sweetnya Bakal Birasku  . Direnungkan kembali komennya, banyak betulnya juga. Most Men yang berubah selepas kahwin kan? Sanggup tinggalkan Isteri yang penyayang dan berkahwin muda. Fuhh, minta dijauhkan. Terlalu besar pengorbanan seorang Isteri/Ibu.

Selamat Hari Wanita Sedunia buat semua wanita. Tangan yang menghayun buaian, mampu menghayunkan pinggan mangkuk juga. So, berjaga-jaga, suami2 di luar sana. Just kidding, Wanita pemangkin lelaki yang berjaya.

P/s : Hargailah Jasa Seorang Isteri. Apabila susah bersama, tapi dah senang lenang kenapa mahu lupakan dia?

28 comments:

  1. amboi statement "Tangan yang menghayun buaian, mampu menghayunkan pinggan mangkuk juga. "


    tak boleh blah sungguh pepatah ko eyriqazz....hehehehe..

    tapi i loike! :P

    ReplyDelete
  2. tak tua lagi pun, lelaki dah sibuk cari lain..tsk!

    ReplyDelete
  3. Susahnya mengharapkan lelaki yang setia...orang lelaki suka nampak perempuan yang indah je kan..
    Tapi bila da terkena...balik kepangkuaan isteri juga...hehehe...
    (kata2 ku yang agak pedas)

    ReplyDelete
  4. selamat hari wanita semua!!! banggalah kerana anda bergelar wanita! heheheh... ;)

    Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih
    Cara Dapat Side Income Dengan HeartBeat!

    ReplyDelete
  5. rite...kebanyakan lelaki tak tahu menghargai pengorbanan dan penat lelah wanita...

    ReplyDelete
  6. susah senang biarlah bersama sampai bila-bila..

    ReplyDelete
  7. Bukan semua lelaki begitu.. Tetapi mungkin juga seorang wanita dalam hidup seorang lelaki itu (isteri) mesti bijak memainkan peranan supaya suami itu tidak melupakannya dan mula memandang ke tempat lain..

    Berdoalah supaya perkara tidak menyenangkan sebegini tidak berlaku pada kita.. Ameen..

    Happy Women's Day to your wifey bro!

    ReplyDelete
  8. lumrah dunia...even dh kawin 19 thn pun, tiba2 jer sang suami beralih arah--terpikat dgn mak jan*--it happens to one of my relatives..

    ReplyDelete
  9. tp betul la jugak...perempuan selalunya akan mcm tu..sikit je peratus yg akan berubah

    ReplyDelete
  10. wanita hayun buaian utk baby je, tp akan hayun pinggang mangkuk bila laki dia gatal kt luar..;P

    ReplyDelete
  11. Wanita pemangkin lelaki yang berjaya.

    Thats the best!!!

    ReplyDelete
  12. kalau suami berpaling tadah, bukan takat pinggan mangkuk dihayun, tapi satu dapur + tong gas pun turut serta hehehe

    ReplyDelete
  13. menghayun pinggan? hehe, bahaya tu..

    ReplyDelete
  14. yela syg anak di hayun2 kt buaian la..syg suami pun perlu di hayun2 juga..hehe

    ReplyDelete
  15. selamat hari wanita juga utk ur wife..

    ReplyDelete
  16. setuju tu eyriqazz.. tanpa wanita dibelakang kita.. mungkin kita tak berjaya.. sebab orang yg banyak bagi dorongan n semangat untuk berjaya adalah wanita yang biasanya isteri kita.. so kalau susah sama-sama susah.. dan bila senang jangan senang sorang2.. ingat kaum wanita yg berdiri kukuh disisi kita..

    ReplyDelete
  17. #Kancilbiru ;hik3...kena minta dewan bahasa masukkan pepatah baru ni....

    #makdara TERdiva:je jai ke MDT maksudkan?

    #Maziela_84:hik3..ni kongsi pengalaman siapa ni?

    #Jiji-Fify:saya bangga bergelar lelaki dapat memiliki wanita yang menggembirakan hati

    #far_east:yupp....(angguk2,tengok cermin)

    ReplyDelete
  18. #J.M.R :amin...

    #Bella Enveeus:setuju ngan komen bella..

    #Mama Zharfan:dunia makin mencabar,lelaki pun semakin sukar diduga

    #amirah :kan,kan?ehh,kenapa sokong kaum wanita ni?

    #Ana admi:hik3....haa,dengar tu je jai bukan nama sebenar....

    #deeya :betulkan?

    ReplyDelete
  19. #Mama Kembar 3:laratke angkat tong gas?

    #bardboo :lariikk...

    #Ana admi:hayun3 kat ne tu?

    #Halen :thanks...

    #Myvitrd ;bertuah malarang dapat suami cam myvi ni...

    #suffer8zine :selamat hari wanita..

    ReplyDelete
  20. Replies
    1. periuk belanga pun lebam juga..hik3

      Delete
  21. sweetnye ayat2..rsa sangat2 dihargai..harap2 lelaki diluar sana dapat menghargai kami wanita2 ini yg dijadikan dari tulang rusuk mereka...saya pon sayang laki2...hehehe laki saya lah kannnn:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup,tanpa isteri siapalah suami kan? tangan yang menghayun buaian mampu menghayun sudu2 di dapur juga...

      Delete
  22. susah payah bersama. tapi senang lenang bersma yang lain. itu memang pompuan tak boleh terima.

    lelaki pun sama kot. haha.

    ReplyDelete
  23. ko buat aku lagi takut nak kawen...... omaigod!

    ReplyDelete
  24. tangan yg menghayun buaian kuat ooo...sehari ada 3-4 sesi, satu sesi brapa byk hayunan oo...kekeke

    yer la, dibelakang lelaki yg berjaya ada seorang wanita..tp kdg2 wanita pulak susah nak berjaya sbb ada lelaki...opsss!!!

    ReplyDelete
  25. memang nak kena hayun tu. hargailah mereka sementara ada ni. hidup kita ni pun tak tau sampai bila..klau asyik wat masalah je, senang ke nnt?

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails