March 29, 2011

Terjah I-City Shah Alam Lagi

Ini kali ketiga saya terjah ke I-City Shah Alam. Yang bestnya kali ini bawa bapa/mak mertua sekali. Plus Alisya dah boleh berjalan.

Warni-warni Lampu bergermerlapan
Satu kereta kena charge RM10 skang. Dari free sekarang sudah RM10
Ke mana mahu terjah dulu ya? City Walk, I-Walk, Snowalk? 
Mahalnya nak masuk Snowalk. RM25 dewasa, RM20 kanak-kanak. Umm, takperlah pass, mak mertua/bapa mertua tak berminat nak masuk Snowalk ni.
Time ada games best sure penuh di sini kan?Macam mini stadium laa pula
Dan pelbagai lagi ditambah. Pancing itik, baling gelung dalam botol dan etc..Umm, Pass , what is the Odd menang teddy bear besar tu kan? Macam jadi kaya dengan MLM,hik3...
Alisya dan Mama ,seronokk...
Malu-Malu la pula Alisya bergambar
The Biggest Reptile Collection in Malaysia pun sudah ada di I-City. Umm, tak sempat terjah juga..

Senyum,senyum...

I-City Shah Alam, antara tempat menarik untuk diterjahi di Selangor. Namun ramai yang 'complaint' kan pasal bayaran masuk RM10 tu? Umm, tuhla, sayapun rasa cam mahal je...Kalau dari rumah, tol lagi, minyak lagi, etc lagi....

P/s : Jika ada kelapangan, sudi-sudikanlah LIKE entry Saya INI

26 comments:

  1. jelesnyaaaaa. sebab belum sampai kesini. hukhukhuk

    ReplyDelete
  2. mahal jugak eh nk masuk i-city...teringin nak masuk sana jugak...

    ReplyDelete
  3. dah 2 kali dtg..dan 2-3 kali pusing2 situ..tp sygnye gambar pegi sana dah ilang..kena pegi lagik..huwaaaa

    ReplyDelete
  4. persetankan snowalk ke iwalk ke....
    pi sane jalan2 amik gambar je dah oke...
    yg funfair tu sume pun byk yg rugi dr yg menang...dorg siap psg pelakon tmbhn lg utk jadi pemain yg berjaya bwk balik hadiah2 ngarut tu...
    taktik btol...

    ReplyDelete
  5. ye bt tu..mahal tu rm10, rm5 ke ok la jgk...kitorg msk reptile tu, best gak..masuk, jgn xmasukk...... ;)

    ReplyDelete
  6. macam mana ko leh g I City ni banyak kali.......

    aku sekali pun x samapai lagi.. tu pun kat luar kawasan I City........grrrr


    x aciiiiiiiiii

    Sumijelly.com

    ReplyDelete
  7. mujur la aku dah terjah i-city nie masa tengah free dulu...skrg pikir 100 kali kalau nak masuk situ

    ReplyDelete
  8. dulu masuk free je, tp maybe ramai yang datang so kenakan bayaran..

    ReplyDelete
  9. wah..cantiknya gambar yg uncle ambil :), teruja nak g sana
    pandai alisya posing!

    ReplyDelete
  10. Awesome place, cannot get enough for sure.

    ReplyDelete
  11. #y u y u Z u l a i k h a :yup..Mahalla juga.tapi kupon Rm10 boleh guna on certain tempat di I-City tu

    ReplyDelete
  12. #Miza Yusof:ada masa nanti terjahla ya...

    ReplyDelete
  13. #Lin Azlina :memang patut masuk..cantik..

    ReplyDelete
  14. #makdara TERdiva:camne boleh ilang pulak ni?

    ReplyDelete
  15. #chekgu BaniHassim:yup..yang funfair tu memang saya tak setuju..Indah khabar dari rupaje rasanya

    ReplyDelete
  16. #"..butterfly..":next time bolehla terjah..saya pi aritu time weekdays..memang sunyi..tak ramai org..

    ReplyDelete
  17. #Sumijelly:dushh..ajakla hubby ko...tgk tempat cantik2 bagus untuk ibu mengandung ni..meransang anak dalam perut tu..hik3

    ReplyDelete
  18. #shah-kayrul:HIK3..tuhla,rm10 tu mungkin nampak kecil je amounnya..tapi a lot for some people kan?

    ReplyDelete
  19. #nieda:mungkin la juga..maintenance di situ pun mahal juga...umm...mb they should do something else to attract people..

    ReplyDelete
  20. #miss nina :pergila bila free nanti ya?

    ReplyDelete
  21. #Peri PiA:bolehla terjah nanti

    ReplyDelete
  22. eh sayer pon baru jerk pegi saner,naper tak terserempak ngan cikgu pantunn neh...cessss kalau tak leh lawan berpantun kejap..

    ReplyDelete
  23. sya baru pegi i city..nak masuk snowalk dewasa rm35,kanak2 rm30...bley tahan mahal.

    ReplyDelete
  24. sya baru g,nak masuk snowalk dewasa rm35,kanak2 rm30....

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi