April 11, 2011

Mimpi Berjumpa dengan Ben Ashaari


Hari yang begitu memenatkan semalam. Bawa Mak/Adik dari kampung Jalan-jalan/Shopping di Nilai 3. Balik dari Nilai, terjahi I-City Shah Alam pula. Pukul 1030 malam lebih baru pulang, sampai rumah dah nak pukul 1130 malam. Kepenatan, lepas mandi etc, terus tertidur.

Nak dijadikan cerita, entah camne, boleh mimpi berjumpa dengan Ben Ashaari semalam. Umm, agak pelik coz i never met him in real life. Antara blogger melayu yang agak popular . Apapun, jasanya membuat entry untuk Mak Ngah saya, tidak akan saya lupakan. Thanks again bro. Yup, first impression is not always rite.

Ok, nak dgr kisah mimpi ni tak? Hik3, ok , jom terjah :

Situasi : Bloggers Gathering
Lokasi : Unknown..

Tengah-tengah lepak dengan member blogger di satu gathering, ternampakla kelibat Ben Ashaari dengan kamera DSLRnya.

Je Jai : Bro, bro..Ben Ashaari...Datang jugak dia ya...
Eyriqazz :Oh, mana-mana? Haahla dia. Badan tough...

Tiba-tiba, Ben Ashaari datang ke arah saya :

Ben Ashaari : As Salam Bro Eyriqazz (sambil menghulurkan tangan)
Eyriqazz : Waalaikumus'salam Ben (sambil kaget, ehh, kenal juga dia dengan aku? )

Ketika bersalaman, terasa seperti ada aura yang lain macam. Terasa begitu tenang dan sixth sense mengatakan Ben ini seorang yang sangat baik.

Ben Ashaari : Umm, tak sangka bro join gathering ni..
Eyriqazz : Hik3, saya lagi tak sangka bro join

Ben Ashaari : Apa pandangan bro pasal Gathering ni?
Eyriqazz : (Ehh2, masuk dalam 1tube.my ke ni?, Perasan kejap) . Bagus bro...Dapat kita jumpa gather/gather sesama bloggersni. Patut adakan selalu, the more, the merrier kan?

Ben Ashaari : Apa....

Tup....terjaga dari lamunan mimpi...Mimpi, mainan tidur..

Ohh, baru perasan camne boleh terjaga, dapat Sms dari Sumijelly , juga kisahnya bermimpi " dikejar Je Jai" . Hak3,apalah sumi mimpi camtu..Dahla yang mengejar je jai..Hik3, just kidding,dia mimpikan hal lain,pasal blogging juga.

Hik3, kuat pengaruh blogging ya? Sampaikan terbawa2 ke mimpi? Enough said, dulu saya sendiri mempunyai persepsi negatif ke atas Saudara Ben Ashaari. Minta maaf bro, nobody perfect kan? Namun, selepas entrynya ke atas Mak Ngah  saya, banyak persepsi saya sudah berubah. Well, nobody perfectkan? Ambil yang jernih, buang yang keruh..

P/s : Ada seorang Mamat tu, siap termimpi-mimpi kahwin dengan Fasha Sandha. Yerla, bakal menjadi penganti BeautifulNara. Hik3..just kidding...

15 comments:

  1. haha..sama la kita..saya pn pernah mimpi Ben Ashaari jugak..

    http://balqisinsyirah.blogspot.com/2011/03/aku-mimpi-ben-ashaari.html

    even x pernah jumpa dia..memang betul,mainan tidur..
    haish~kuat betul pengaruh beliau..

    ReplyDelete
  2. hehe..aduhai ben ashaari..tak penah mimpinya..blogger lain penah laa..

    my first visit here..nice blog..:)

    ReplyDelete
  3. mcm pelik pulak.. beberapa hari lepas sy pun termimpi dia.. sbb kerap sangat kot baca nama dia.. tiap kali BW mesti terjumpa perkataan "Ben Ashaari"

    ReplyDelete
  4. jom awe bawak jumpa..satu ofis..hehe

    ReplyDelete
  5. betui lah tu bee pernah mimpi mcm2 pasal blog haaa

    ReplyDelete
  6. owh..tak pernah mimpi jumpa mana2 blogger otai lagi..hehehehe..gath dlm mimpi.syok jugak kan,mana tahu boleh berkongsi tips blogging dlm mimpi..heheheehehehehe

    ReplyDelete
  7. Aku nak suggest dekat Ben Ashaari supaya buat satu sesi sembang2 dengan ben macam dia buat dengan Abg nara ari tu.. bro boleh masuk dalam 1tube..

    rasa-rasa ok tak cadangan aku tu eyriqazz.. ramai yg nak tengok eyriqazz di interview ni..

    Setuju tak? hehehe

    ReplyDelete
  8. haha. ramai2 mimpi member blogger ek. keke

    ReplyDelete
  9. ni memang dah tahap kronik blogging dah ni kalau sampai masuk dlam mimpi...hehehe



    New Entry: FAMOUS AMOS | HAND MADE COOKIES

    ReplyDelete
  10. hehe.. tak dpt jumpa real dpt bermimpi pun kira best dah tu.

    ReplyDelete
  11. hahaha....aku dulu pernah mimipi kak red...

    dan pernah buat cerita sekali tau.....

    siap publish kat blog kak red..hehehe

    Sumijelly.com

    ReplyDelete
  12. @fadwa daud :hik3,owhh,awak pun pernah mimpi jumpa dia? Umm,last time saya pernah mimpi jumpa hanis zalikha..tup2 jumpa betoi di nokia event...

    @aNaYaNa:mimpikan siapa?zack zuckhairi ke?

    @ Haw :ohh..ramai juga ya mimpikan dia?

    @Nur Hawa Mohd Zin:kat mana ofis tu?

    @puanbee :termasukla dpt adv kan?hik3...

    ReplyDelete
  13. @e.l.i.s.s.m.i.e:hak3...ye tak ya juga kan?

    @Myvitrd :cadangan ok..tapi eden tak sesuai..edenni pemalu orangnya..kan tergagap2 depan kamera...hik3..kalau je jai ok..dia dulu juara debat peringkat sarawak...

    @mommynana:hik3..kan,kan?

    @oranglidi :hik3..kena pi klinik ni check..

    @Halen:betoi2...

    @Sumijelly:hak3..no wonder kak red sayang sangat ngan ko..ada lori di belakang bas ya....

    ReplyDelete
  14. uiii..best tu..lepas ni kena mimpi la..mst dpt jmpa jugak..hahaha..tp nk tunggu mimpi tu la yg susahnya..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails