June 21, 2011

Bila Perasan "Popular"


Situasi : Pasar Malam, Section 1, Wangsa Maju, terjahi bersama Isteri dan Alisya
Waktu : Around 7 malam

Sambil jalan-jalan lepas parking kereta , on the way ke tempat pasar malam, ada seorang Mat Motor lambai-lambai tangan. Ehh, dia kenal eden ke? Mula-mula tu buat dekk je, yerla,tak pernah nampak mamat ni.Nampak serius pulak tu.

Dah semakin dekat, dia panggil lagi, Meh sini, katanya. Ummm, tertanya-tanya dalam hati. Siapa dia ni? Dia nak Paww aku ke? Ada gaya juga...Nak pi taknak pi ni? Kan sesaje aku kena paww ni..

Psst, pi la Abang, mungkin dia kenal abang dari blog kot..Kata isteri.Saje nak bertegur sapa. Hik3, Perasan "Popular" kejap. Kat Pasar Malam pun ada orang kenal eyriqazz? Senyum lagi, mulala timbul rasa riak dalam hati..Fuhh,larikan rasa itu jauh-jauh...Tak baik.

Curious, eyriqazz pun pergi la dekat Mat Motor tu..Muka memang serius. Seserius Je Jai bila dia nak mengorat Fasha Sandha. Sampai je dekat Mamat tu :

" Bang, Zip Seluar Abang tak tutup"

Adusssshhh, malunyaaaaaaa..Malu,Malu...Mana nak nyorok muka ni?? Huk3, nasib baik time tu tak jalan jauh lagi dan belum ramai orang. Kalau tak, sah-sah kena gelak ngan pengunjung pasar malam tu....

Terimakasih buat Mat Motor tu...Betoi kata pepatah "Don't judge book by it cover". Mat Motor tu, nampak macam kaki Paww tapi hatinya baik.Nasib baik dia tegur eyriqazz.Kalau tak, "lebih memalukan" eyriqazz lepastu..


Samalah juga bila jumpa 1st time blogger yang kita tak berapa kenal in real life, i.e. Kak Jie, nampak gaya penulisan macam garang dan tak boleh main-main dengan dia ni. Dah jumpa dia [ Jumpa Anak Isteri Blogger].Umm, bukan main peramah lagi. Suara lembut, senyuman manis menguntum, dan siap boleh sakat-menyakat lagi. Dapat ole-ole/minyak wangi lagi dari Kak Jie.Besttt. Hik3, nice meeting u Kak Jie, Hidup Biar Sedap.



P/s : "Don't Judge Book by it Cover" dan dah terkena tu pandai-pandai la Cover Malu tu ya...Hik3....That's Life,ianya mematangkan kehidupan, tak gitu?

34 comments:

  1. nasib baik ada orang tegur...huhu

    ReplyDelete
  2. hohoh.. gitu pulok! tapi betol la, sape tak kenal eyriqazz, sebab saya tgk lam blog org lain, kebanyyakan letak link blog bro.. keep it up yoww! =D


    yours
    SH

    ReplyDelete
  3. tulah kan????? sib baik ader org bgtau... klu tak dpt malu nanti... hehe...

    ReplyDelete
  4. nasib baik ada mat motor tu..hehe..

    ReplyDelete
  5. wa tengok lu macam malek dalam kl gangster la

    ReplyDelete
  6. Kak Jie tu mmg nmpk serius pd tulisannya kan? Rupanya berbeza dgn orgnya.....
    Jgn ingat Mat Motor kaki paw je, dlm hati pun ada taman tau...

    ReplyDelete
  7. comel jer dua2 orang tu. nk meet kujie gak la one day!

    ReplyDelete
  8. hahahaa... ini bikin aku gelak pagi2 di ahri OFF DAY.. hahaha..
    Tips SEO | Ramai Cari Aaron Aziz di One Utama

    ReplyDelete
  9. hihi...seb baik ada yg menegur :)

    ReplyDelete
  10. mak mak kena garang, kalau tidak anak² cyber degil :p

    sebenarnya sbb kak jie tulis benda2 yg perlu saja, yg penting, yg boleh dibebelkan..maklum anak2 dah besar, tak ada sesiapa di rumah, jadi membebel kat blog je lah

    hehehe....

    ReplyDelete
  11. Adoii Mat Tiger.. klakorlah mu ni.. cana leh lupa nak zip tu.. muahahaha... btw very the baik hati btol mat motor tu.. napa tak mintak die sign?? hehe...

    ReplyDelete
  12. hahaha..astaga...biar malu dulu daripada malu di kemudian hari :)

    ReplyDelete
  13. Wakakaka..dushh terkono sebijik..gud one bro..haha

    ReplyDelete
  14. wei.... suar pun lupa nak zip kah?? sengal.......


    ala... jeles ko dpt jumpa kak jie...hehehe


    Sumijelly.com

    ReplyDelete
  15. isteri kat sebelah tak perasan ker ? heheehe :p

    ReplyDelete
  16. Memang gempak lah cerita ni ...bagi suspend je ..

    ReplyDelete
  17. Itulah kisah pengajaran kepada kita....keh3x.....

    ReplyDelete
  18. terima kasih kepada mamat motor tu coz tegur orang popular.....

    ReplyDelete
  19. kalaulah ada orang yang ambil gambar masa tu..erhmmm pengsan kamu bila dia masukkan dalam blog..orang fofolurlah katakan

    muka garang tak semestinya garang gak..macam akak dan kujie kan..sebenarnya kami berdua ni peramah..perahsantan

    ReplyDelete
  20. hahaha.. ko buat aku gelak pagi2 ni bro.. selamat kau cepat2 ditegur kalau tak mau ada orang tegur dekat pasar tu.. "" Burung tu nak jual ke bang?" kang lagi malu.. hehehe

    ReplyDelete
  21. saya penah gak seluar tak zip. nasib baik kawan-kawan tegur. hehehe

    ReplyDelete
  22. akhirnya dapat jugak tengok wajah sebenar kak jie :)

    ReplyDelete
  23. tertanya gak, apa agaknya orang judge kat saya nii...?

    ReplyDelete
  24. #misscha:hik3,tuhla,nasib baik ada orang tegur..

    #Shahrul Hairy Shaharuddin:hak3...thanks for support bro

    #a n a s t a s y e a:Aum,aum..hak3..

    #Zue AnnaLeeya :hik3,masih tersipu2 malu lagi...

    #missbby :tuhla,muka cam gengster,tapi hati baik rupanya..terlalu cepat judge people...

    ReplyDelete
  25. #Mr feckry :hik3,siapa malek dalam KL gengstertu?belum tengok lagi..

    # zanafahmi:hik3.tuhla,orangnya memang peramah.soft spoken...hik3,mat motor pun ada hati dlm taman tau...

    #BABY(MAMA AMANA&ARIEF) :hik3,malu2...

    ReplyDelete
  26. heheheh me paham bagaimana perasaan malu itu..sbb pernah gak hampir2 termalu :p dulu2 punya citer

    ReplyDelete
  27. nasib baik tak de orang ambil gambar masuk dalam blog..:P

    ReplyDelete
  28. Nasib Mamat Tu Bukan Blogger... Kalu Tak Tak Pasai-Pasai Jadi Entry Paling Popular Kat Gengblogger... Hehehe... Ni Betul2 Lawak Bro... Hehehe....

    ReplyDelete
  29. huh!!mujur kaum sejenis yang menegur..
    kalau lawan jenis...??
    maluuuuuu!!
    hehehhe

    ReplyDelete
  30. sebenarnya teringin gak nak jumpa kak jie...tapi bro kalau pasal zip tu saya dah upah bulldozer langgar diri sendiri haha

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails