September 3, 2011

Jalan-Jalan di Pengkalan Kubor, Kelantan


Semalam, sempatlah terjahi Pengkalan Kubor, Kelantan. Salah satu kawasan bebas cukai yang terletak di Kelantan. Lebih kurang 30 minit dari kampung Isteri, Wakaf Bharu. Pelbagai barangan dengan harga yang berpatutan boleh didapati di sini. Antaranya :


Set Pinggan Mangkuk. Memang rambang mata Sang Isteri

Alahai, terangkat la juga . Isteri beli satu set

Corelle, Corningware, Pyrex antara jenama yang boleh didapati di sini

Gajus, Makanan ringan pun harga agak berpatutan.Berbaloi-baloi

Mainan kanak-kanak pun banyak.Sediakan duit aje

Tryla Somtam. Famous di sini

Memang meriah. Nak parking pun susah 

Pakaian, tudung2,pilihla sendiri

Jersi Cetak Rompak pun banyak. Eyriqazz belikan 2 untuk anak buah. RM10 je satu

Personalize Jersey letak nama sendiri boleh buat di sini

Eyriqazz rembat satu selipar Adidas. RM16. Yang penting berkualiti. Ori tak? Hik3, nilaikan sendiri
Agak-agak dengan RM1 apa yang boleh dibeli?

Kekacang, makanan ringan turut dibeli

Overall, habisla juga dalam RM200 shopping di Pengkalan Kubor ini. Kereta kecil ,kalau tak tentu banyak lagi yang dishopping oleh Isteri.Saya sekadar menemani. Jeling kanan, jeling kiri. Memerhati gelagat penjual dan pembeli. Menang memakai, menang membeli. Barulah gembira hati...

22 comments:

  1. harga di barisan hadapan kedai2 di pengkalan kubur lebih mahal dari di bahagian belakangnya. saya tak suka beli disini sebab mahal. lebih suka beli di Wakaf Che Yeh....well...selamat hari raya..

    ReplyDelete
  2. lebih kurang macam padang besar dekat perlis tu jugak ye rupanya...kalau pergi memang confirm rembat jersey punya la..

    ReplyDelete
  3. seronok la kaum isteri kalau ke sini

    ReplyDelete
  4. hurmm....kalau tempat cenggini aku memang suka borong jersi ....

    ReplyDelete
  5. Apasal tak cakap bro. Kalo tak boleh aku kirim jersi kelab aku, ManC dengan nama Samir Nasri kat belakangnya..huhu

    ReplyDelete
  6. best.best. shopping mcm kat langkawi. ngeee..

    ReplyDelete
  7. banyak pingan mangkuk cantik2 tu bro.. hehehe

    ReplyDelete
  8. dekat dah dgn tempat tinggal saya..huhu

    ReplyDelete
  9. meriah betul di pengkalan kubor ya, macam2 ada

    ReplyDelete
  10. @Melz:hik3..memang dah rare melz..ni pun anak buah terjumpa..

    ReplyDelete
  11. @BeaN MorENo:rasanya tak mahal bro coz tgk ramai je yang buat...

    ReplyDelete
  12. @- sharuLcyber-:hik3..pinggan mangkuk tu ori rasanya

    ReplyDelete
  13. rasenye pgkalan kubor tue mahal jgk harganye..

    ReplyDelete
  14. dah lama tak pegi pengkalan kubur tu...

    ReplyDelete
  15. dah lama tak ke sana..almost 10 years..murah ek set pinggan..

    ReplyDelete
  16. harus rambang mata nih.... nak ngankut tuh plak 1 hal...aduyai...

    ReplyDelete
  17. tiap2 x blik kg sye msti g cni... dkt je ngn umah, p mas... rambang mata tgk pinggan yg comey2...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails