November 14, 2011

Happy Birthday Eyriqazz

14 November 2011, semakin terasa tua diri ini. Kalau Birthday orang lain, saya wishkan, apa salahnya wishkan kepada diri sendiri :


Happy 29th Birthday to Me

Semakin menganjak usia, semakin mematangkan hidup ini. Overall, kehidupan eyriqazz bolehla dikatakan gembira bersama Isteri, Alisya, dan seorang lagi permata hati bakal menyusul tahun depan. 


Terasa Macam baru je minggu lepas memenangi Merentas Desa Peringkat Sekolah Ini
Ohh, cepatnya masa berlalu.Pejam celik, pejam celik sudah 12 tahun berlalu


Terimakasih Mak kerana melahirkan saya di dunia ini. Kasih sayang yang tidak berbelah bagi
Jasa Seorang Ibu tidakkan mampu dibalas ,terlalu besar pengorbanan mu Ibu

Juga, Buat Arwah Ayah
Al-Fatihah, semoga ayah ditempatkan dengan orang-orang beriman

Syukur juga ke hadrat Illahi, bertemu jodoh dengan :


Isteriku yang Cantik Jelita dan dapat menerima kekurangan diri ini

Thanks Sayang menjadi teman hidupku. Jasamu seorang Isteri, Ibu, terlalu besar. Yup, disebalik kejayaan seorang lelaki, sudah pasti ada wanita dibelakangnya.Itulah dia Isteriku.


Anugerah yang tidak terhingga, Alisya permata hati kami

Thanks Allah atas Anugerah tidak ternilai ini. Sentiasa menceriakan hidup seisi keluarga. Kak Long jangan nakal-nakal ya? Alhamdulillah, seorang lagi bakal menyusul.Hopefully, dapatlah anak lelaki. Sepasang anak Papa nanti.

My Wish List dalam menempuhi hidup ini :

1) Semoga Berjaya Dunia Akhirat. Part Akhirat tu banyak yang perlu diperbaiki lagi. 

2) Mengembirakan Insan tersayang di sekelilingku especially Ibu, dan Keluarga.

3) Menjadi Seorang Suami dan Bapa yang terbaik. Semoga berjaya membesarkan anak-anak menjadi anak yang berjaya dalam menongkah arus kehidupan yang semakin mencabar ini.

4) Financially, semoga terus dimurahkan rezeki. My dream untuk memiliki rumah ketiga hingga ke 5 sebelum usia mencecah 35 tahun. Cut down my credit card, debt, dan menjadi pekerja yang terbaik. Dimurahkan rezeki dari side Income i.e. blogging, dan lain-lain.  Semoga tunjuk ajar Bro Ini akan merealisasikan impianku.

5)  All The Best in Future Endeavours..


Di entry ini juga, saya ingin mengucapkan jutaan terimakasih kepada semua especially readers blog ini. Hobi ini telah banyak memberikan kegembiraan buatku. Kawan-kawan, event mempesona, work life balance, dan pelbagai lagi.

Juga, sepuluh jari dipohon buat sesiapa yang yang pernah eyriqazz sakiti or buat salah, either terngumpat secara sengaja or tidak sengaja, depan-depan or belakang. Especially buat bro Je Jai, salah seorang rakan blogger ku. Maaf bro, hanyalah gurauan ya.

Yup, nobody perfect. Termasuklah saya sendiri. Tidak lari dari melakukan kesilapan. Bagi yang terngumpat or rasa bersalah/pernah buat salah kepada eyriqazz, saya maafkan anda. Yang lepas biarlah lepas, siapalah saya untuk menghukum. Yup,semakin membenci seseorang, semakin hati ini tidak tenang

Happy Birthday untuk diri sendiri
Berganjak usia mematangkan diri
Semoga berjaya dan kejayaan di masa hadapan saya idami
Di mana ada kemahuan, InsyaAllah dibukakan jalan dari Illahi.

50 comments:

  1. Wah happy birthday!!!!!! :D

    Tepat kol 12. hek3!

    ReplyDelete
  2. Salam. Kak Nur ucapkan Selamat Hari Lahir.. Semoga semua impian akan dimakbulkan olehNya.

    Tak semua orang mampu memiliki aset sendiri di usia muda. Kagum dengan keazaman saudara. Semoga berbahagia selamanya.

    p/s : Suka dengan quote tu.. Jangan ada benci..

    ReplyDelete
  3. happy birthday eyriqazz.. :) semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki :)

    ReplyDelete
  4. semoga rezeki bertambah supaya boleh belanja saya bila saya balik nanti XD

    ReplyDelete
  5. slmt ulangtahun bro Eyriqazz ... baru 29 rupenye ...

    semoga semua impian bakal jadi kenyataan .. dan semoga bby boy juga bakal menyusul .. sy pun baru 2 minggu sudah dapat baby boy baru ..alhmdllh ;)

    ReplyDelete
  6. Sudah 29 tahun? Last year sebelum masuk group number "3"! Hehe..

    Dikesempatan ini saya ingin mengucapkan SELAMAT HARI JADI!! Have a great celebration with the family and may you share it with those whom you love.. Yeay! :)

    ReplyDelete
  7. Happy Birthday Bro!! All the best to you n family!!

    ReplyDelete
  8. Bro Eriqazz selamat hari jadi,
    moga dirimu terus dirahmati dan diberkati,
    Panjang umur dan dimurahkan rezeki,
    Serta gembira dan harmoni hidup bersama yang dikasihi. :)

    ReplyDelete
  9. BERSALAM MESRA BILA BERSUA,
    BERTAMBAH AKHRAB KIAN TERASA,
    ANJAKKAN USIA BUKANNYA TUA,
    ITU ANUGERAH YANG MAHA ESA...

    Selamat hari lahir - DTS-MAT GEBU

    ReplyDelete
  10. hepi besday nor iman a.k.a eyriqazz a.k.a GTO..hehe

    semoga semua hajat tercapai..

    ReplyDelete
  11. hepi beseday broo...semoga sume impian akan jad kenyataan !! semoga bahagia ngan isteri , allisya ngan bakal bb ! amin amin amin amin..

    ** turut bangga sebab bro orang TENGGANU !!!! blogger hebat tuhh

    ReplyDelete
  12. happy birthday...

    slimnya masa memuda ehh..
    anyway, ingatkan dahlia lagi muda...eyri lagi muda rupanya..ahaks :D

    selamat hari ulangtahun kelahiran ke 29..
    semoga panjang umur, murah rezeki dan sentiasa berbahagia..aminnnn

    ReplyDelete
  13. happy busdya eyriqazz...sehari selepas busday papa sy:)

    ReplyDelete
  14. epi besday bro! moga panjang umur, murah rezeki, sihat sejahtera..amiin

    ReplyDelete
  15. happy bufday eyriqazz. semoga bahagia dunia dan akhirat.
    :)

    ReplyDelete
  16. Happy Old Day Bro. Moga apa yang dihajati, akan dipenuhi olehNya. Ameen..

    ReplyDelete
  17. happy birthday..semoga murah rezeki & panjang umur...
    bila nak kasi adik utk alisya?ngeh2x

    ReplyDelete
  18. happy birthday to you!! may Allah bless u always :-)

    ReplyDelete
  19. selamat hari lahir bro eyriqazz...semoga dipanjangkan umo dan dimurahkan rezki serta berbahgia selalu di samping wife, alisya dan baby born to be...

    p/s: bro baru 29 ker? urmmm mudanya =)

    ReplyDelete
  20. haha, kita tahu sapa nak kena paw. hehe

    ReplyDelete
  21. Sana Helwa ya Iman!
    Semoga Allah sentiasa membantu kamu mencapai semua impian tur..amin!!!

    ReplyDelete
  22. Happy birthday bro.. wah gambar first tu dah macam CEO lah..hehehe.. semoga terus dimurahkan rezeki, diberi kesihatan berpanjangan dan dipanjangkan usia.. Yang penting Semakin handsome bro.. hehehe

    ReplyDelete
  23. selamat hari lahir....muda lagi tu..+_+,...semoga tercapai segala impian dan dirahmatiNya..aminn..

    ReplyDelete
  24. Selamat ulang tahun kelahiran bro!!!*_^

    ReplyDelete
  25. hurmmm....slamat bertambah umur bro.... aper present dari dari wife yea ?

    ReplyDelete
  26. ABANG eyriqazz... selamat hari lahir yang ke 26.. (tahun lepas 25 kan? kan? ) hik3

    ReplyDelete
  27. owh..selamat tua....semakin matang n berjaya...

    ReplyDelete
  28. hepi bezday eyriqazz..semuga panjang umur..bahagia di samping isteri & anak2..semuga impian2 semua di makbulkan Allah....amin....

    ReplyDelete
  29. Happy Birthday Bro, Semoga sentiasa diberkati dan Dimurah rezeki selalu...mehhh..meh..abangensem nak beli kek Secret Recipe..hehe

    ReplyDelete
  30. happy birthday eryqazz.....

    moga wishlist itu tercapai jua satu hari nanti...
    byk juga info dlm n3 eryqazz yang menjadi panduan buat masz dalam dunia blogging... thanx bro

    ReplyDelete
  31. selamat menyambut ulangtahun pakcik!! hehe...semoga sukses selalu yer...may Allah Bless You

    ReplyDelete
  32. Selamat hari Lahir. Smoga Murah Rezeki + Panjang Umur + apa yang didoakan balak dimakbulkan. Amin

    ReplyDelete
  33. Amin, Amin, Amin Ya Allah.

    Allah selamatkan kamu..
    Allah selamatkan kamu..
    Allah selamatkan Eyriqazz sekeluarga..
    Allah selamatkan kamu..

    Happy Birthday Eriqazz :)

    ReplyDelete
  34. happy bornday..may Allah bless u & family always..amin..=)

    ReplyDelete
  35. Happy birthday bro...selamat menempuh usia TUA haha

    ReplyDelete
  36. hepy beday eryqazz...mge apa yg dicita-citakn tercapai hendaknyer...:)

    ReplyDelete
  37. lerr baru 29.....happy birthay eyriqazz

    ReplyDelete
  38. happy birthday bro eyriqazz...birthday kita same =)
    tahun berbeza ckit je

    ReplyDelete
  39. selamat ulangtahun kelahiran.. oga terus sukses lagi..

    ReplyDelete
  40. selamat hari tua gto..kenalah balace dunia dan akhirat..kenalah bagi perhatian yang sama kepada ibu, isteri dan anak.
    semuga berbahagia selama-lamanya

    ReplyDelete
  41. hepi besday bro..smoga dimurahkan rezeki,insyaAllah dan dpnjgkan umur..

    ReplyDelete
  42. happy bfday.smoga dipanjangkan umur n dmurahkn rzeki.Comelnya Alisya,makin besar makin comel :)

    ReplyDelete
  43. happy birthday bro eyriqazz! :) semoga panjang umur! :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails