December 6, 2011

Jalan-Jalan Cari Makan | Ikan Bakar Bagan Lalang

Kami terjahi Ikan Bakar Bagan Lalang lagi semasa mak mertua datang ke KL last time. Teringin nak makan seafood dan rasanya sekitar KL & Selangor, Bagan Lalang ini antara lokasi terbaik untuk makan Ikan Bakar dan hidangan Seafood.

Cantik. Sampai-sampai Matahari dah nak terbenam. Indahnya Alam Ciptaan Tuhan
Jom Order. Sejak Wifey pregnant ni, ketam menjadi kegemarannya
Pilih-pilih, Ikan-Ikan agak segar dan rambang mata dibuatnya
Nasi Lemak suatu kemestian
Serius sedap. RM2 sebungkus
Ketam Masak berempah. Ini 3 ekor ketam rasanya, RM38.25
Sotong Celup Tepung, kegemaran Alisya RM26.10
Pepahat masak Cili. Yummylicious, RM14
Kerapu Masak Tiga Rasa, pun sedap , RM22.20
Jemput makan. Isteri, Bapa Mertua, Adik Ipar menjamu selera.
Ikan Siakap Bakar , RM21.73. Wajib order setiap kali datang
Total 5 orang dewasa , RM154.20. Ok la kan? Berbaloi-baloi

Overall, memang puas hati menjamu selera di Restoran Terapung HM Ikan Bakar Bagan Lalang ni. Layanan memuaskan, harga berpatutan, makanan pun sedap. Kalau nak singgah sini, disarankan booking dulu, so sampai takdelah terkial-kial kalau tempat penuh. Time elok datang, sebelum matahari terbenam, viewnya memang marvellous. Makan pun rasa lebih berselera.

25 comments:

  1. tak pernah sampai sini. dan tak pernah try pepahat tu.

    ReplyDelete
  2. ohh, kalau makan kat sini. memang sedap betul. hoho..

    ReplyDelete
  3. dah lama teringin nak gi sana bro.. tapi tak tersampai2 lagi.. insyaallah lepas habis pantang nanti baru nak bawa wife g sana

    ReplyDelete
  4. saya pun kalo p bagan lalang mesti p restoran HM tu..sedap!!

    ReplyDelete
  5. Makanan nampak sedap. will try. suka kalau restoran yg bagi bil detail macam tu. bukan sekadar tulis2 kira2 sendiri dan cakap total yg tak masuk akal.

    ReplyDelete
  6. leh try nanti....cam best je..

    ReplyDelete
  7. dela pernah makan tpi warung yg sebelah kiri tepi padang...... murah dan sadap

    ReplyDelete
  8. barula nak diet lunch hari ne..mmm..dah lapr balik

    ReplyDelete
  9. mak pon suke g bagan lalang n makan seafood kat sna. tp tak dpt challenge makan kat pangkor la. murah+sedap! ;p

    ReplyDelete
  10. ramai cakap makanan dekat situ sedap-sedap belaka, tapi tak berkesempatan nak pegi lagi.huhu

    LATEST ENTRY : Lelaki Malaysia VS Lelaki Korea

    ReplyDelete
  11. Aku perasan bro mesti suka makan seafood kat area bagan lalang kan...itulah tandanya makanan tu berbaloi untuk wang kita sebagai pengguna....

    ReplyDelete
  12. haha, mmg best doe mkn kt sini. rindu selalu nak dtg cni

    ReplyDelete
  13. terliur la plak tgk gambar makanan2 tu...haish, ade kang yg pegi ni..hehe

    ReplyDelete
  14. boleh tunjuk map nak g sane x

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails