January 27, 2012

Money Is Not Everything


Pernah tak dengar kata-kata ini "Money Is Not Everything" (Duit bukan segala-galanya). Yup, Indeed, so true, tapi di zaman moden ni :

- Sanggup beratur panjang di bawah panas mentari untuk Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M)

- Mak saya cakap, time mesyuarat kampung, bukan main susah nak datang. Tapi time nak kasi borang bantuan Wang Ehsan, orang yang tak layak isi borang pun berduyun-duyun datang.

- Wifey cakap time bantuan persekolahan, 2 jam je, habisss... Sanggup ambil cuti etc. Time mesyuarat PIBG, batang hidung pun tak nampak.

- Banyak bloggers cakap, "Saya berblog bukan kerana duit". Tapi agak-agak kalau duit tu takde dalam berblog, agak-agak berapa ramai yang akan tutup blog ya?. Me? Tepuk dada, tengoklah nanti...Hihihi...

-  Ramai Lelaki Bujang dan Wanita Bujang belum berkahwin kerana faktor kewangan--> Ranjau Kewangan Seorang Lelaki Untuk Berkahwin

- Di Malaysia, tak susah nak kaya @ Senang or banyak duit. But, u must know the right person. Itulah kata salah seoarang business Mat Salleh yang pernah buka bisness di Malaysia.

Money is Nothing in Zimbabwe, Nak beli Roti pun kena guna sistem barter @ emas sebagai tukarannya... Kawan saya cakap, Investla in Gold

Jutawan Hartanah cakap, Investla in Property...  Check out : Tips Mudah Lulus Pinjaman

*Money Is Not Everything, but without money .................  silala sambung sendiri....

31 comments:

  1. Minat gak pasal invest gold ni tapi tak faham...huhu...

    ReplyDelete
  2. money is not everything,but without money we can't buy anything that might be our everthing..especially the things we called 'food'.hehehe :P

    but money still can't buy air to make sure we still can breath..hehehe :P

    ReplyDelete
  3. money is not everything..."but without it, especially in a materialistic world we are living in today,it simply almost impossible to live and survive to see the next day,the day after that.we need money to live,but not necessarily need filthy rich to be happy."

    just a thought there buddy.

    ReplyDelete
  4. duti bukanlah segala2 nya.

    tapi duit tu la yang buat kita kenyang nak makan. kan? kalo kite kenyang kita akan bahagia.

    :))

    ReplyDelete
  5. money can buy almost everything...that's the fact of life!

    ReplyDelete
  6. Money Is Not Everything, But Without Money We Lost Everything.

    ReplyDelete
  7. Siapa yang berblog tak nak dapat duit tu memang buang masa. Baik lagi berkebn dari berblog. Hahahahaha....

    ReplyDelete
  8. Kita dah nak jadi macam Singapore, kalau ada duit free, semua nak sapu.

    ReplyDelete
  9. Kerana duit sanggup bergaduh.. kerana duit sanggup putus saudara.. kerana duit boleh buat apa sahaja.. tapi duit belum tentu menjamin kebahagian..

    * Tanpa duit pon memang susah nak bahagia..

    ReplyDelete
  10. tak ada duit susah juga hidup ..oelh itu meh ler rajin berkerja ek

    ReplyDelete
  11. WANG RINGGIT adalah salah satu motivasi dan dorongan untuk seseorang melakukan sesuatu perkara....

    ReplyDelete
  12. duit tak penting tapi duit sgt penting..hehehe..

    ReplyDelete
  13. tak duit pun payah..ada duit pun payah..bro mana leh tak ada duit sekarang ni..kena buang air pun kena bayar tau

    ReplyDelete
  14. demi duit , voucher buku percuma pun dijual. eh :p

    ReplyDelete
  15. semua benda nak kena duit,even nak buang air pun nak charge...

    ReplyDelete
  16. Money Is Not Everything, but without money i cannot buy blog.. hehehee

    ReplyDelete
  17. wihout money..cannot buy anythingla..even food sekali pun..so zaman skunk..money is everythingsla..emmmmm

    ReplyDelete
  18. umi saya cakap, macam mana pun emas mesti simpan kena ada. untuk buat emergency katanya. hehe

    ReplyDelete
  19. kalo saya berblog kerana duit.. dah lama dah blog tutup sbb utk spjg tahun lepas saya dpt RM50+ jer dr Nuff.. ;)

    ReplyDelete
  20. Bagi nurul duit sangatlah penting.. sekrang segal galanya duit..tapi x de lah sampai nak jadi mata duitan ;)

    ReplyDelete
  21. Duit adalah segala-galanya laa sekarang..

    ReplyDelete
  22. Duit memang tak boleh beli apa-apa tapi sebab kita duduk dekat dunia yang mengunakan wang sebagai medium penukaran

    Semakan Keputusan Permohonan BR1M RM500

    ReplyDelete
  23. Whatever it is, kasih sayang juga penting^^ May Allah bless :)

    ReplyDelete
  24. Moga kita semua tak jadi hamba duit.

    ReplyDelete
  25. Wondering, camne boleh dapat Advertorial ek? HuhuHU! Nak tau juga. Thanks.

    ReplyDelete
  26. #Mooniqueen :bolehla belajar dengan sharinginfoz camtu

    #ecadwinkyasha:indeed...

    #Mr.Clive :yup..setuju

    #NIZAM:hik3...money can't buy u happiness..but money can make u happier...

    #Mama Zharfan :kasih sayang tidak boleh dibeli dengan wang ringgit..tapi kalau dapat duit, tentu akan lebih sayang kan?

    ReplyDelete
  27. #~nadyahoney~ :not everything sis..kita masih ada harga diri...

    #lunaticg :jom tanam pokok..

    #Zezebel :siapa yang tak suka duit kan?

    #Myvitrd :indeed...

    #puanbee:yup..usaha tangga kejayaan..No pain, no gain

    ReplyDelete
  28. #hazman aka species1980:setuju

    #:: Mrs.Eady :::hik3,which one ni?

    #kak ina kl :keluar rumah pun dah kena kuar duit..

    #e.l.i.s.s.m.i.e :hik3..kat mana boleh beli ya?

    #aslam :setuju

    #KiD:bro beli blog? fuhh, kaya broo...

    ReplyDelete
  29. #Jue:ummm, not everything...

    #Fathiah Hamim :setuju...

    #kakyong:rm50+?

    #Cik Akmal:hik3....

    #shera haifa :bukan segala-galanya dik...

    ReplyDelete
  30. #Ahmad Hati :indeed..

    #Anonymous :Can't agree more

    #Nur-nba:yup..

    #Syafiq ahadin : Check out entri ini : http://www.eyriqazz.com/2011/11/how-i-made-rm519136-from-nuffnang.html

    ReplyDelete
  31. thanks a lot!!!! :)
    kena tunggu lama lagi lah ni. hehe!

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi