February 23, 2012

Jalan-Jalan Cari Makan | Warung Norazila Kuala Ibai, Terengganu

Balik kampung bulan lepas, sempatlah singgahi dan diner di Warung Norazila Kuala Ibai. Tempat ni tempat sepupu eyriqazz kerja, dan adik2 eyriqazz pernah kerja part time disini. Keunikan kedai ini adalah harganya yang berpatutan, pilihan yang pelbagai dan rasanya pun bolehla tahan juga.

Ramai juga orang disana malam itu
Meriah
Ini favourite saya. Pulut kelapa. Kat KL ni memang payah nak dapat
Nasi minyak dan nasi kerabunya pun boleh tahan juga sedap
Pulut Kuning. One of my favourite too
Jemput makan nasi minyak
Ayamnya yang lembut ,kuahnya yang sedap. RM4 sepinggan. Murahkan?

Kalau bercuti ke Terengganu,bolehla singgahi sini ya. Pilihan pelbagai, harga berpatutan. Rasanya pun tidak mengecewakan....

P/s : Mengidam la pula nak pekena pulut kuning..Kat mana area KL boleh dapat ya?

22 comments:

  1. syedapnye..ada smbal belacan lak 2..hishh

    ReplyDelete
  2. pasal makanan tradisi ada jual malam, itu yg ramai kot, kalu mknan panas, saya rasa ada yg best & ada yg kureng...ikut selera msg2;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju..kat sini,ada yang sedap,ada yang biasa2je..tapi choice byk dan harga MURAH...so,memang suka singgah sini

      Delete
  3. favourite hotspot daku zaman praktikal dulu :D
    memang banyak choice...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh,dulu praktikal kat terengganu ke cikgu dahlia?

      Delete
  4. Eyriqazz saje je nak suruh anisah telan air liur tengok makanan febret nih... Jiwa dah meronta ronta nak balik terengganu sekarang..huuuu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak boleh balik sekarang.... Sibuk sangat.. Cuti skolah bulan 3 nanti anisah balik.. Sebenarnya anisah salu jugak makan kat kedai ni.. Hehehe..tapi lagi best kalau dapat nasi minyak pagi pagi... Siyes tak sabar dah ni!

      Delete
  5. hmm bestnya.Nanti kalau g Ganu lagi..leh la cari kedai makan ni.. :) alamat detailnya kat mana yek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamat details takde la pulak..ianya tak jauh dari masjid terapung kuala ibai..lepas trafik light kuala ibai skit kalau dari marang...

      Delete
  6. Ini Kuala ibai lah eriqazz.. warung kegemaran pak mertua saya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak...thanks..sudah dibetulkan..hik3...

      Delete
  7. pulut kuning memang susah nak cari la bro.... tapi ader gak org buat bisnes online >>> http://pulutberhias.blogspot.com/ <<<

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuhla..pulut kuning ni mmg favourite eden

      Delete

Related Posts with Thumbnails