March 24, 2012

Kereta oh Kereta : Ada Cadangan?


Kereta Myvi ini telah banyak berjasa kepada Eyriqazz sekeluarga. Namun, dengan kehadiran insan baru tak lama lagi, maybe we need a Bigger Car .Upgrade or 2nd car maybe? . Umm, any cadangan kereta yang sesuai buat eyriqazz sekeluarga yang selalu travel dan berjalan jauh balik kampung dan terengganu. 


Agak-agak kereta ni sesuai tak untuk eyriqazz?
Hak3, dream on...Nak bayar road tax nya saja pun tak mampu....Kih..

34 comments:

  1. amboi...yg 2nd pic tu kene naik berdua je baru romantik..hihihi

    ambik la toyota innova..xpon proton exora ke ok jgak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks for the suggestion..masih memikirkan ni...

      Delete
  2. Kalu perodua alza pun ok.. Kalau honda stream lah smart.. :-)

    ReplyDelete
  3. kereta lebih besar.. aku pun sedang memikirkannya..

    EXORA?? ALZA?? atauu HONDA???

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. proton jebat? hik3..adeke di pasaran?

      Delete
  5. MJ pun dalam proses membeli kereta baru, walau belum ada anak lg tapi kami beli MPV-long term :)

    ReplyDelete
  6. kalau beli bugatti tu, insan baru nnt nak letak mana? ;)

    mpv is the best choice utk yg keluarga besau..selesa satu hal, leh letak byk beg bila balik kg ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye tak ya juga kan? hik3... Looking forward for bigger car to suit our need.

      Delete
  7. honda odyssey nampak cam sesuai dengan bro..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cool juga..wifey pun dah berkali2 ckp teringin nak kereta honda...

      Delete
  8. amboi, kereta tuh roadtax pon sgtlah mahal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole beli 4-5 biji motosikal yang saya pakai skang

      Delete
  9. rasanya untuk kereta tempatan better ixora bro! :)

    ReplyDelete
  10. Perodua Alza,Proton Exora,Wish,Stream, dan yg sewaktu dgnnya mmg sesuai bg yg berkeluarga mcm bro..dengar2 Chery pun not bad dr segi harga dan performance

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks bro for the suggestion..lebih byk choice, lebih better kan...barula boleh pilih yang terbaik...

      Delete
  11. exora bro...lebih luas dan selesa untuk perjalanan jauh.

    ReplyDelete
  12. eryqazz..
    my suggestion is Hyundai Santafe...luas,selesa,individual aircond,pick up bagus,jimat minyak sebab guna diesel..sesuai jalan jauh..sunroof lagi..pada akak mmg best la..boleh la test drive dulu.

    ReplyDelete
  13. apa kata ambil toyota wish bro... harga pun banyak yg bawah 100k.. MPV yang mula banyak atas jalan.. beli yg recond pun ok..

    ReplyDelete
  14. Kalau masih setia dengan jenama Perodua boleh ambil Alza tetapi mahukan yang lebih besar Proton Exora Bold

    ReplyDelete
    Replies
    1. still thinking..asalkan terbaik dan kena dengan selera dan bajet kami, yang itulah yang bakal kami pilih nanti kot...

      Delete
  15. amik MPV pulak lah :) senang nak angkut barang anak kalu travel :) hehehe

    ReplyDelete
  16. Kalau dah ada family dan tambahan pulak kg pun agak jauh better ambil MPV...selesa untuk anak bini...banyak barang boleh bawak.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails