April 26, 2012

Seremban Parade : Bagaikan Hidup Segan, Mati tak Mahu









P/s : Hanyalah pandangan peribadi saya semasa bercuti di Melaka/Seremban beberapa bulan yang lepas. Agak sunyi dan banyak kedai ditutup.

29 comments:

  1. 10 tahun lalu g sini pun tak banyak kedai gak..tak lama lagi bankrup la tue

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. yang sesak adalah terminal 1..

      Delete
    2. mungkin juga..time saya dtg,takde satu kedai makan di food court pun yang open...di manakah silapnya?

      Delete
  2. x lama dah tu bro... lama nanti tutup la kalau gitu gayanya :) hehehe
    kalau dulu, agak popular juga seremban parade ni kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hik3..tak pastila pula..ni first time singgahi seremban parade

      Delete
  3. dah lama tak pergi sana, banyak gila kedai yang ditutup. gerai asam pedas pun tutup

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuhla,nampak a few kedai je yang still open

      Delete
  4. lama tak dtg sini
    sunyi erk kat situ

    ReplyDelete
    Replies
    1. agak sunyi,parking banyak kosong walaupun time saya pergi time holiday

      Delete
  5. Replies
    1. kurang menguntungkan jika dibuka kot? better tutup

      Delete
  6. eh sedihnya takde orang, boleh nak running business ke gitu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tiada customer,camne nak running business kan?

      Delete
  7. mmg seremban parade x de apa sgt.

    ReplyDelete
  8. nampak org Seremban dah shopping kat KL or Putrajaya je sekarang kot

    ReplyDelete
  9. huhuhu.. ramai orang gi mana?

    ReplyDelete
  10. jarang dah orang nak ke situ.. takde tarikan sangat kut...

    ReplyDelete
  11. ati2 alisya mandu tu, tp kalo da kosong..kosong kosong -lagu najwa lap lak-

    tp kalo da kosong cmtu psryanya alisya ble bracing n bgerak bebas dlm tu..hehehehe

    ReplyDelete
  12. orang seremban banyak g KL, jusco kat S2..
    food court tu tutup terus dah?

    ReplyDelete
  13. lah..lengangnye shopping complex nih...dah banyak pilihan shopping complex lain naik..yg lama tak pandang ler dah..alangkan yang kelantan , terengganu, jb pun banyak yg pilih shopping naik KL...tak caya gi KLCC atau IKEA dengar loghat dorang...

    ReplyDelete
  14. Dari ana skola dulu,mmg seremban parade camtu..hoho..tp,slalunye parents suke g sane shopping sbb tenang katenye..huhu..

    ReplyDelete
  15. Lengang macam tidak ada berpenghuni.

    ReplyDelete
  16. Dah jadi macam carrefour Kota damansara plak.. Kalau kat sana disebabkan terlampau banyak shopping complex..

    ReplyDelete
  17. may be kos sewa di area situ dah mahal...akibat harga tanah yg meningkat di seremban... so bila kadar sewa kedai naik mcm mn pengusaha kedai nak mampu byr mahal2 kan?

    ReplyDelete
  18. setuju bro...sangat2 susah hati tahun lepas kena kursus kat seremban sampai 6 hari dan bermasalah dalam mendapatkan makanan ringan di seremban parade...udah ler saling menuding jari sesama staf...

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi