May 31, 2012

Isteri Mengidam IKEA Meatball Selepas Berpantang

Weekend lepas, sempatla tunaikan hasrat isteri yang memang mengidam nak pekena Meatball dan makanan lain di IKEA. So, bawalah Isteri ke IKEA bersama Mak/Bapa Mertua dan Adik Ipar :

Weekend kalau tak penuh di food court memang tak sah
Tips nak dapat tempat duduk?
Cari orang yang dah nak habis makan dan tunggu je....

Penuh. Makanan di IKEA ni memang menjadi kegemaran ramai

Beratur. Nasib baik staffnya agak pantas dalam menerima dan menyiapkan order

Kek Daim sudah tiada di IKEA. Kini digantikan dengan Almondy Dark Chocolate Cake
Wifey cakap, still sedap. Eyriqazz try pun, boleh tahan juga

Pencuci Mulut. Pilihla mana yang nak. Hari ini Papa belanja semua

IKEA Meatball. 20 biji kongsi ngan Isteri. Memang marvellous dan sedap 
Aksi Alisya makan French Fries.Amboi-amboi 
Saya tahu, meleleh air liur kan? 
Inilah yang saya order untuk 5 dewasa, satu kanak-kanak
Total RM90++ termasuk tax
Nasib baik air boleh refill...

My Magic Card...Using this Card, I don't have to pay  makanan di atas
Inilah salah satu kelebihan jadi "IKEA Brand Ambassador"

This is the beauty of blogging too.. Kadang-kadang, kita tak tahu apa rezeki di hadapan kita. Alhamdulillah, rezeki anak-anak. Bolehla jimatkan dan makan lebih meriah di IKEA selalu...

P.s : One day mungkin saya jemput a few rakan-rakan bloggers makan-makan di IKEA ini..

55 comments:

  1. wah bestnya.. lama tak pegi ikea :-)

    ReplyDelete
  2. Dah berthn xpergi makan di ikea lepas kes meetball tu...kalau tak dulu2 boleh dikatakan every weeks gi makan sana. Paling suka kopi...dan juga chicken wing

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kes itu..oh, saya pun ada buat entri..Actually, Skangni IKEA memang ada sijil halal untuk semua bahan mentah di restoran itu..untuk restoran itself, IKEA dalam proses mendapatkan Sijil Halal dari JAKIM...Rasanya semua pekerja di Restoran IKEA berbangsa Islam..

      Delete
  3. ler dh tkde daim kek...lama dh tk mkn meatball & daim kek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuhla..kek daim dah discontinue..

      Delete
  4. whoaaa... TAHNIAH la bro...jadi DUTA IKEA rupanya... nanti nak buat makan2x roger eden yea

    ReplyDelete
  5. Assalam eyriqazz..aduhai,terliur tengok makanan2 di ikea...memang kena masuk list ni...
    p/s:untungnya ada card,nnti nk blnja2 jgn lupa saya...hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah, akan dihello2 kan di blog bila nak ajak rakan2 bloggers makan2 di sini..

      Delete
  6. halamak... kek daim dah tak der? sedihnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah..dah takde..tapi kek yang ganti ni pun boleh tahan juga sedapnya...

      Delete
  7. jangan lupa jemput saya sekali..saya dah mengidam ni :) jgn baby saya meleleh air liur nanti sudah ;p hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah,tahniah..preggy ya? InsyaAllah kalau tiada aral akan dijemput2

      Delete
  8. hai byk kali turun KL x sempat nak mkn metbol ikea..mmg teringin beno2 w/pun bkn peknen hahahaha
    nti akan ku terjah jua IKEA..ha caner nak dpt card tu..cam aii boleh keeeeeeeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kad ini hadiah dari IKEA Malaysia...Tapi, kadni pun ada limit berapa boleh guna setiap boleh..enough said, cukupla kalau nak belanja isteri dan anak2 makan setiap bulan di IKEA...

      Delete
  9. Eh mengandung lagi ker isteri bro. Jangan...nanti beranak 2 kali didalam setahun. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh,takdela bro...mengidam lepas berpantang..bawala dia makan2... skangni masih puasa lagi...hik3

      Delete
  10. wah bro..pinjam kad. *sy xpenah mkn ikea mitbal lagik..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak pinjam kena tanya wifey dulu...Hihihihi

      Delete
  11. hari tu pun i baru try meatball tu.. mmg serius sedap!!! nanti jgn lupa jemput i yek.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap kan? Yieza..jom kita paww Abang Ensem belanja makan di IKEA..hik3

      Delete
  12. untungnyer jadi ambassador...best tu

    ReplyDelete
  13. Nanti nak ajak la eyriqazz gi ikea,..nanti boleh belanja kan...yum...yum...hehehe...

    ReplyDelete
  14. wahhh banyak nye makanan
    saya suke meatball!

    ReplyDelete
  15. Selalu dengar orang puji pasal meatball ni, jadi lepas abes Majlis sepetang bersama blogger ari tu terus ajaj suami p IKEA, jenuh melilau pusing rata nak cari menu ni, rupanya di penghujung sekali tapi yg sedih sbb en abg perut xberapa sihat, harapan nak mkn meatball kat sana hancuss, nak tapau rupanya kena bawak bekas sendiri, jadi pulanglah kami dengan perasaan hampa..huhuuu..

    Oppsss sori terpanjang komen cam luahan plak.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aiseh, kesiannya..takper2..next time boleh terjah lagi.

      Delete
  16. Dah lama teringin nak makan ikea meatball. Selalu je penuh. Malas nak tunggu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cubala try dtg time weekday..mungkin kurang skit orang

      Delete
  17. aduh aduh ramainyer yg buat entry psl meatbol ikea nih..tidakkkkkkkkkkkkkkkkk -tertekan nk merasa- :P

    ReplyDelete
  18. IKEA nyer customer service pun bagus..nnt nak citer kes saya dgn Ikea nnt

    ReplyDelete
    Replies
    1. kongsi2kan la bro..sure diorang nak dengar feedback dari bro

      Delete
  19. tang card VIP tu yang mabeles tu..fuhh!

    ReplyDelete
  20. wa...patut la tak kesah amik byk2, hehheeh
    takyah byr rupenye
    rezki :)

    ReplyDelete
  21. uwaaa!!!!...makan banyak2 free ja???best la...bila nak ajak nabila bambam makan sama?hehe

    ReplyDelete
  22. ofic saya dekat je dengan ikea ni.. tapi x pernah pon try meatball tu..hahahaha... bestnya dpt kad tu..

    ReplyDelete
  23. Jgn lupa jemput pia ye?heheh

    rindu kek Daim :"(

    meatball IKEA tak perlu nak review lagi kelazatan nya

    ReplyDelete
  24. terjumpa info ni, pasal berpantang selepas bersalin … sharing is caring :) - Cara Bertungku Dengan Mudah Semasa Berpantang

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi